Voeding en gezondheid

Tip: Periodieke detox kuur voor een gezond lichaam

Linda - Go or No Go

Heb jij de afgelopen maanden hard gewerkt aan je bikinibody? Hopelijk heb je je doelen behaald en heb je deze zomer lekker kunnen shinen in je badpak of bikini. We gaan langzaam richting de herfst, maar dat wil niet zeggen dat je al dat harde werk nu maar moet laten gaan. Waarom zou je niet de rest van het jaar gezond bezig blijven? Op een verantwoorde én lekkere manier? Met een periodieke detox geef je je lichaam elke keer een boost!

Wat is een detox kuur

Om te beginnen een korte uitleg over een detox kuur, zodat je weet wat je precies te wachten staat. Een detox kuur is niets meer of minder dan een periode waarin je lichaam kan ontgiften. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat je je lichaam tijdelijk minder belast door zwarte voedingsstoffen. Denk hierbij aan vet eten en alcohol.
Een sapjes detox kuur is gebaseerd op biologische groentesappen, groentesoep en geconcentreerde shots. Belangrijk bij deze sapjes is dat de sap minstens 80% uit groentesap bestaat ten opzichte van fruitsap. Dit om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid suiker in de sapjes minimaal blijft.
Mocht je zelf de sappen willen maken, dan is het aan te raden om dit te doen met een slowjuicer. Hierdoor behoud je meer voedingsstoffen en vezels dan met andere pers methodes.

Op een verantwoorde én lekkere manier? Met een periodieke detox kuur geef je je lichaam elke keer een boost! Lees hier meer informatie.

Hoe vaak detoxen?

Het mooie aan een detox met sapjes is dat je deze om de zoveel tijd eens kunt doen. Het is de ideale manier om je lichaam rust te geven. Een sapkuur volgen kun je gerust zien als onderdeel van een gezond en gebalanceerd leven. Je ondersteunt je gezondheid en stimuleert een goede spijsvertering.
Je kunt bijvoorbeeld elke maand een sapkuur doen. De duur van een kuur is 3, 5 of 7 dagen. Mocht je maandelijks nu wat veel vinden, dan is bijvoorbeeld ieder kwartaal of ieder half jaar ook een perfecte optie. Door regelmatig onderhoud stapelen de nieuwe gifstoffen die je binnenkrijgt zich niet al te veel op en dan werkt het detoxen het beste en fijnste.

Val je ook af door een detox kuur?

Goed om te weten is dat afvallen nooit het hoofddoel is van detoxen. Maar de kans dat je afvalt in de detox periode is natuurlijk wel groot, aangezien je gezond eet, geen vetten binnenkrijgt en weinig suikers eet of drinkt.
Tijdens een goede sapjeskuur krijg je ruim 3 kilo per dag aan groente binnen en eet je verder geen vaste voeding.

Op een verantwoorde én lekkere manier? Met een periodieke detox kuur geef je je lichaam elke keer een boost! Lees hier meer informatie.

Ga jij de uitdaging aan?

Nu je meer weet over een detox kuur met groentesapjes, ben ik natuurlijk benieuwd of je de uitdaging aan gaat. Ga jij voor een schoner lichaam? En ga je dit maandelijks doen, of ieder kwartaal of elk half jaar? Ik ben benieuwd, dus laat het me hieronder in de reacties weten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.