10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Gezelschapsspel Valliballi

valliballi

Alle ballen verzamelen en laat je knikkers niet vallen! Bij dit geluksspel van Megableu gaat het allemaal om concentratie. De naam van het spel, Valliballi, vinden wij erg gezellig klinken. De doos ziet er mooi uit en spreekt ons meteen aan, daardoor hebben we zin om dit spel te gaan spelen. 

Aan de slag met ValliBalli

We gaan van start met het spel in elkaar te zetten. Alles klikt gemakkelijk in elkaar dus dat is een pluspunt. De gekleurde ballen hebben gave kleurtjes waar je meteen vrolijk van wordt. 

Er zitten twee soorten ringen bij wat de moeilijkheidsgraad bepaald. Bij de grote ring wordt het spel wat moeilijker. De gekleurde ballen zitten dan verder uit elkaar. 

Als alles staat en hangt en de witte knikkers verdeeld zijn kan je aan de slag. 

Alle ballen verzamelen en laat je knikkers niet vallen! Bij geluksspel ValliBalli van Megableu gaat het allemaal om concentratie.

Speluitleg ValliBalli

Heel simpel uitgelegd. Elke speler krijgt een aantal witte knikkers. De hoeveelheid ligt het aan het aantal spelers. De spelers leggen om de beurt een witte knikker op de gekleurde ballen. Hoe meer witte knikkers er geplaatst worden, hoe zwaarder het gewicht, waardoor er openingen komen tussen de gekleurde ballen.
Je moet geduldig en voorzichtig zijn bij het plaatsen van elke knikker anders….. vallen de ballen! Diegene die als eerst zijn witte knikkers op de gekleurde ballen kan plaatsen, heeft gewonnen! 

Alle ballen verzamelen en laat je knikkers niet vallen! Bij geluksspel ValliBalli van Megableu gaat het allemaal om concentratie.

Go or No Go

Wij zijn enthousiast over Valliballi. Leuk dat er twee spelniveaus zijn en leuk dat er stokjes bij zitten om de knikkers te plaatsen. 

De leeftijd vanaf 4 jaar vind ik een beetje te jong. Mijn dochter van 7 jaar heeft soms nog moeite om de knikkers juist op de ballen te leggen. Je moet goed geconcentreerd zijn als je het serieus wilt spelen. Natuurlijk hoeft dat niet nog niet met die leeftijd, maar als ze er al een knikker kan vallen als je de tafel per ongeluk aanstoot maakt het dat meteen wat minder leuk. 

Wij vinden dit spel van Megableu een Go en spelen het regelmatig. Een leuk spel dat niet heel lang duurt en je tussendoor kunt doen. Dat vinden wij thuis altijd fijn. 

Alle ballen verzamelen en laat je knikkers niet vallen! Bij geluksspel ValliBalli van Megableu gaat het allemaal om concentratie.

ValliBalli Facts


Lees ook: Oma’s Woeste Waslijn van Megableu en Pick Up Pete.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.