Inspiratie

Parfum cadeau doen? Lees deze tips

Parfum is niet alleen leuk om te kopen, maar ook geweldig om te krijgen. Toch vinden veel mensen parfum cadeau doen spannend.

Parfum is niet alleen leuk om te kopen, maar ook geweldig om te krijgen. Toch vinden veel mensen het spannend om een ander een lekker geurtje cadeau te doen, bijvoorbeeld aan hun partner of kinderen aan hun ouders (met hulp van de andere ouder). Want hoe kies je nou een parfum uit dat echt in de smaak valt? Hieronder lees je 6 handige tips!

Tip 1. Achterhaal zijn/haar favoriete parfums

De makkelijkste manier om een goede keuze te maken, is door te achterhalen wat zijn/haar favoriete parfums zijn. Neem stiekem eens een kijkje in de badkamer of vraag subtiel welk heerlijke luchtje iemand draagt als je elkaar weer ziet.

Tip 2. Bepaal de geursoort

Wil je iemand juist eens verrassen met een ander merk? Richt je dan vooral op de geursoort. Draagt iemand hele lichte en bloemige geurtjes of is hij/zij dol op de zwaardere parfums met een houtachtige of kruidige ondertoon? Met deze informatie kun je sneller een passend cadeau vinden.

Tip 3. Laat je inspireren door de persoonlijkheid

Als je geen idee hebt welk parfummerk of welke geursoort iemand normaal gesproken draagt, kun je je laten inspireren door hun persoonlijkheid. De Yves Saint Laurent black opium parfum past bijvoorbeeld heel goed bij een moderne, charismatische vrouw. Bij een goede parfum webshop zoals Parfumdreams vind je dit soort informatie in de productbeschrijving. Als je nog twijfelt tussen twee opties, kun je eventueel eerst gratis samples aanvragen.

Tip 4. Verdiep je in de laatste parfum trends

Het is ook leuk om te kijken naar de laatste trends op het gebied van parfum. Hierbij gaat het natuurlijk niet alleen om de geuren, maar ook om het uiterlijk van de fles. Met een prachtige verpakking maak je nou eenmaal een goede indruk! Ontdek welke merken en lijnen het populairst zijn en houd ook rekening met het seizoen.

Tip 5. Ga voor een klassieker

Als je door het grote aanbod het overzicht helemaal kwijt bent, kun je altijd nog kiezen voor een klassieker. Met een Chanel N°5, Yves Saint Laurent Opium of Aqua di Gio voor mannen (leuk Vaderdag cadeau!) zit je vrijwel altijd goed.

Tip 6. Verlies jouw budget niet uit het oog

Tot slot is het verstandig om van tevoren jouw budget te bepalen. Dit maakt het ook gemakkelijker om het formaat te kiezen. Bij een luxe en duur merk kies je bijvoorbeeld voor een kleinere flacon. Valt de prijs mee? Dan kun je juist voor de grote variant gaan. Bij sommige parfums heb je ook de keuze uit verschillende verpakkingen. Een eenvoudig parfumdoosje of een extra luxe cadeauverpakking.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.