Huis & Tuin

Een opgeruimde garage: droom jij er ook van?

De garage: ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Een gevalletje: ik kan niet met, maar zeker ook niet zonder. Maar wat een rommel!

De garage: ik heb er echt een haat-liefde verhouding mee. Een gevalletje: ik kan niet met, maar zeker ook niet zonder. Want hoe zeer ik me ook irriteer aan alle rommel, spinnenwebben en spullen die er in de garage staan, als we geen garage hadden was er ook een serieus probleem. Tijd voor een oplossing!

Vrije ruimte leeg laten? Neh!

Natuurlijk weten we allemaal hoe het werkt met spullen en troep: als je de ruimte hebt, dan komt die ruimte vol. Je herkent het misschien wel van een ongebruikte zolder, of de schotten op zolder. Wanneer je ruimte hebt en die ruimte niet hard nodig hebt voor iets anders, gebruik je hem. Elke keer als je iets hebt waarvan je niet zo goed weet waar je het moet laten, belandt het daar waar je de ruimte niet echt nodig hebt. In ons geval is dat dus in de garage.

Een auto in de garage zóu kunnen

We hebben een grote garage, zo een waar prima een auto in zou passen, als we zouden willen. Maar goed, daar is de garage nooit voor gebruikt tot nu toe en eerlijk gezegd heb ik die wens ook niet. We hebben een oprit en voldoende parkeergelegenheid voor de deur, dus de garage in de auto voegt niet zoveel toe. Ok, op het krabben van de ruiten in de winter na, dan. Maar goed, dat gaat nooit gebeuren, want het feit dat wij geen achterpoort hebben maakt dat we altijd onze fietsen in de garage hebben staan. De garage is zeg maar onze ‘achterom’. Gelukkig hebben we naast de garagedeur ook een gewone deur in de garage, zodat je niet altijd die zware garagedeur omhoog hoeft te doen als je je fiets binnen wil zetten. Indien we die losse deur niet hadden gehad, hadden we overigens sowieso direct die zware, lompe garagedeur vervangen voor een elektrische garagedeur, want anders is dat echt niet te doen voor de kinderen iedere ochtend en middag. Met elektrische garagedeuren gaat dat een stuk gemakkelijker natuurlijk: met een klik op de knop gaat de garagedeur vanzelf open en berg je je fiets handig op.

Gewoon heel veel spullen

Op dit moment staan er maar liefst zes fietsen in de garage. Wat best gek is, als je met een gezin van vier bent. Maar ja, onze jongens moesten zo nodig een gewone fiets én een mountainbike, dus die kwamen er. Ik kan je vertellen dat zes fietsen in een garage al behoorlijk wat plek innemen, maar het feit dat we er ook nog een werkbank, een diepvrieskist, een tuinkussenkast en vier losse kasten (met allerlei zooi) in hebben staan helpt ook niet echt mee. En dan heb ik het nog niet eens over alle losse spullen zoals een campingtafel en campingstoelen, allerlei kleuren verfblikken, hout (van allerlei creatieve projecten), vloerdelen (voor een aankomende zolderverbouwing) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar hoe nu verder?

Toen ik op een bepaald moment over fietsen heen moest klimmen om door de garage naar de keuken te kunnen komen, was ik er klaar mee. Tijd voor verandering, tijd om te ontspullen! Want geloof me, minstens de helft (en waarschijnlijk nog veel meer) van wat er allemaal in die garage ligt, wordt nooit gebruikt en is al vijftien jaar niet van z’n plek geweest. Dus met manlief en de kinderen hebben we een plan van aanpak gemaakt, een strijdplan kun je het ook wel noemen. Want er zal rigoureus opgeruimd moeten worden. Met een aanhangertje een keertje op en neer naar de kringloopwinkel of milieustraat komen we er niet. We hebben afgesproken om elke twee weken minstens een achterbak vol spullen weg te brengen, zodat de garage stap voor stap opgeruimder wordt.
Daarnaast komt er begin volgend jaar een overkapping zodat de grote kast met tuinkussens ook uit de garage kan. Als het goed is hebben we dan over ruim een half jaar een opgeruimde, ruimtelijke garage. Ik kan niet wachten!

Is bovenstaande herkenbaar voor jou? Heb jij ook zo’n rommelruimte en erger jij je er ook net zo aan?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.