Huis & Tuin

Kan jouw huis een traprenovatie gebruiken?

traprenovatie
Joyce

Eén van mijn beste vriendinnen heeft een oud huis gekocht. Een ontzettend mooi huis, maar die trap. Die kan wel een traprenovatie gebruiken. Is de trap in jullie huis ook zo toe aan een traprenovatie?

Een mooi huis in een gewilde wijk

Ze was ontzettend blij toen zij mij aan de telefoon vertelde dat ze het huis van haar dromen had gevonden. Samen met haar man en twee kinderen kon ze binnen een maand erin. Ze kon niet wachten om dit juweeltje met mij te delen, maar toen ik er stond had ik alleen maar oog voor die oude trap. Alsof er vijftig olifanten overheen waren gelopen, twintig tijgers aan hadden geknaagd en er een brandje op elke trede had plaatsgevonden. Deze trap was zo lelijk als de nacht.

Oude trap: beetje schuren en verven toch?

Die vriendin van mij begreep mijn zorgen, maar het huis had andere prioriteiten. Die trap kon je toch ook wel schuren en daarna mooi verven? Niks mis mee en stevig was hij toch wel. Dat de trap aan het kraken was, maakte haar niet uit. Zo kon ze tenminste haar meiden horen als er eentje stiekem naar beneden kwam. Ik vertelde haar dat een andere vriendin haar trap had laten renoveren en liet haar foto’s zien. Er zijn zaken die zeker een goede traprenovatie kunnen uitvoeren. En dat hoeft ook niet heel duur te zijn.

Een mooie of een lelijke trap?

Haar man begon smakelijk te lachen over onze discussie over de trap en mijn manier van beschrijven. Maar hij gaf mij gelijk. Deze trap moest eigenlijk vervangen worden, maar misschien voldeed een traprenovatie ook wel. Tegenwoordig kunnen ze zo ontzettend veel. Mijn beste vriendin sputterde nog even tegen, maar haar man vroeg of ze een mooie of lelijke trap wilde. En dat gezegd te hebben stond er een maand later een “nieuwe” trap. Die oude trap was niet meer te zien, maar zat er nog wel!

Één van mijn beste vriendinnen heeft een oud huis gekocht. Een ontzettend mooi huis, maar die trap. Die kan wel een traprenovatie gebruiken.

Een traprenovatie over de oude trap heen

De mannen hadden namelijk de nieuws trapdelen over de oude neergelegd en leek nu splinternieuw. Echt zo ontzettend mooi wat ze tegenwoordig kunnen. Met een blij hoofd kwam één van haar meiden naar beneden. “Kijk eens wat ik kan doen op deze trap!” en toen ze haar kunstje deed hoorde ik toch nog een licht kraakje. Die oude trap zat eronder en liet even weten dat hij niet helemaal verdwenen was, maar wel een geweldige metamorfose heeft gehad.

Dankzij de traprenovatie een moderne gang

En met het vernieuwen van die trap veranderde ook de sfeer van de gang. En eigenlijk het hele huis. Van oudbollig en geleefd ging het naar jong en modern. Precies hetgeen wat je verwacht van een jong gezin. De traprenovatie had haar er toe gezet om de hele gang aan te pakken. Die stoffige kast werd een kapstok voor jassen en een opbergplek voor schoenen. En op de grond lag laminaat met een stenen print, alsof er gewoon steen lag. Ik herkende bijna de gang niet meer.

Een plek die ze thuis noemen

Het was een grote verbouwing, maar nu hebben ze eindelijk het huis dat ze willen. Het huis dat ze thuis kunnen noemen, waar hun dochters in kunnen opgroeien en waar ze nieuwe herinneringen kunnen maken. Het huis voelt als een echt thuis. Ik weet zeker dat ze trots mag zijn op hetgeen wat ze voor elkaar hebben gekregen. Ze hebben van dit oude huis, door het grotendeels zelf te verbouwen, een prachtig huis gemaakt dat gezien mag worden en wie wil dat nou niet?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.