Opvoeding & Ouderschap

Help, mijn kind gaat naar de basisschool

Welk type schoolpleinmoeder ben jij?
Joyce

Mijn dochter Isabel wordt bijna vier en dat betekent een nieuwe fase in haar leven. Vanaf dan mag zij vijf dagen per week naar school. Een hele verandering voor haar, maar ook voor mij. Maar waar moet je op letten en wat moet je allemaal mee geven?

Eerst wennen

Voordat kinderen vier worden mogen ze eerst wennen op school, maar Isabel wordt in september al vier en mag dus al gelijk na de vakantie beginnen. Gelukkig hebben we met de juf afgesproken dat ze rustig gaat opbouwen, want ik had al een paar huilende crèchemedewerksters die het jammer vonden dat ze haar niet meer zouden zien. En ook beide oma’s hadden het jammer gevonden als ze niet meer zou komen. Dus nu laten we haar eerst wennen. Een paar dagen per week. Ik ben zo benieuwd hoe ze het gaat vinden.

De spullen staan klaar

Als leerkracht weet ik wel wat je mee moet nemen, maar bij elke school is dat anders! En ik heb nog helemaal geen informatie gekregen over hetgeen dat mee moet! Moet ze gymkleding mee of gymmen ze alleen met schoenen aan? Mag ze een pakje drinken meenemen of zijn ze tegen verpakkingen? Ik weet het niet. Daarom heb ik alles maar gekocht. Nieuwe gymkleren, een gymtas, een schooltas, twee schoolbekers, een broodtrommel en een banaanhouder. Dat moet toch genoeg zijn?

Zal ze het leuk vinden?

Gelukkig is Isabel een meisje dat snel contact maakt met anderen en het overal erg gezellig vindt. Maar hoe zou ze het vinden in een grote groep met kinderen die ze nog niet kent? Hoe gaat ze het in de kring doen? En bovenal…. gaat ze het een hele dag volhouden? Hoewel ik weet hoe het er aan toe gaat, vind ik het toch wel spannend. En ik weet uit ervaring dat ik niet de enige ouder bent. Het is toch wel een big deal als je kind naar de basisschool gaat. Net zoals de overgang van basisschool naar middelbare school. Dat lijkt mij ook wel een ding. Maar gelukkig zijn we nog niet zo ver

De juf hebben we al ontmoet

Voor de zomervakantie mochten we even in een lege klas komen kijken en de juf ontmoeten. Isabel vindt haar nu al de liefste juf ter wereld en ik moet haar gelijk geven. Haar juf is zo rustig, luistert goed en ontzettend geduldig. En dat mag ook wel. Isabel heeft een hoop meegemaakt afgelopen jaar. Ik werd ernstig ziek (borstkanker) en daardoor moest ze vaak ergens anders heen. Mij loslaten vindt ze soms erg lastig. Haar leerkracht kent ons verhaal en probeert er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat Isabel de overgang makkelijk gaat doorlopen. En straks als ik weer een week in het ziekenhuis lig is de juf er ook voor haar. Hoe fijn is het om zo’n juf te hebben?

Hoe ging dat bij jullie?

Nog even en dan gaat mijn meisje naar school. Een spannende stap voor haar en voor ons. Hoe ging dat bij jullie? Vonden jullie het erg spannend of was je blij dat ze eindelijk naar school gingen? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie verhalen. Laat je het hieronder weten?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.