15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } RiMS Racing – Motorrace game

De Nijhofjes

Een motorrace-simulator, dat is wat RiMS Racing is (ja, de hoofdletters moeten zo) is. Gelukkig hebben we ervaring met racespellen (zie ook onze WRC Rally blog). Of het motorracen net zo leuk is als autoracen? Daar komen we maar op één manier achter. Lees snel verder!

RiMS Racing: Geen spel voor jonge gamers

Een spel voor de oudere gamer, dat lijkt me wel leuk om weer eens te reviewen. Wees voorzichtig wat je wenst want wat we nu hebben gekregen vraagt wat doorzettingsvermogen. Want dit spel gaat diep op de details in! Zo kun je zelfs de remblokjes vervangen. Of ja, moet je zelfs de remblokjes vervangen want alle onderdelen slijten wanneer je een race doet. Je leest het goed. Alles aan de motor wat los kan, moet vervangen worden op een bepaald moment. Vergeet ook niet te tanken want het is ook knullig om tijdens een race stil te komen staan… (Heb ik gehoord van iemand die dat overkomen is. Mij is dat niet overkomen. Echt niet.)

De keuze is…

Niet reuze, qua motoren in dit spel. Maar dat komt ook omdat elke motor tot in de kleinste details aan te passen is en dit zal natuurlijk de reden zijn dat ze niet 100 motoren in dit spel hebben gestopt. Want de motoren die er wel in zitten zijn schitterend gemaakt. Maar ook jij als rijder bent aan te passen bijvoorbeeld. Rem je met 2, 3, of 4 vingers? Steek jij je been uit tijdens het remmen voor een bocht? Hoe zit je op de motor? De keuze is dus daarin wél reuze.

Een motorrace-simulator, dat is wat RiMS Racing is. Of het motorracen net zo leuk is als autoracen? Lees maar mee in onze review van de game

Even inkomen

De eerste race was even schrikken, want dit spel is moeilijk! Even gas geven en soms remmen is onmogelijk. Vol gas geven in een bocht betekent dat je kan wegslippen en onderuit gaat. Helemaal wanneer de baan nat is door regen. Langzaam opbouwen wanneer je gas geeft is een must. Een tegenstander raken is ook geen goed idee… Waar we in andere spellen nog wel eens een ander van de baan kunnen duwen of er achter tegenaan kunnen botsen, kunnen we hier niets doen. Eén keer iemand raken en je vliegt beiden van de motor (wel op spectaculaire wijze).

Een motorrace-simulator, dat is wat RiMS Racing is. Of het motorracen net zo leuk is als autoracen? Lees maar mee in onze review van de game

Voor de fans

Dit spel is gemaakt voor de echte motor-fan die ook nog eens redelijk goed moet kunnen gamen. Ook de gemiddelde gamer kan hier plezier uit halen mits diegene er van houdt om zich echt te verdiepen in de motor en het onderhoud ervan. Want je moet echt alles zelf doen in dit spel. Wil je de remmen vervangen? Dan moeten eerst de remklauwen er af. Vervolgens de remblokjes. Nieuwe blokjes er op en dan de klauwen weer vast zetten. En dat moet bij ALLES. Helaas haalt dit onderhoud wel het tempo uit het spel.

Go or No Go

Dit spel krijgt van ons een Go! Met als kanttekening dat je wel moet weten waar je aan begint. Want voor een 10-jarige die een leuk race spel wil, zou ik eerder Forza Horizon/ Grand Tourismo aanraden. Of Need for Speed. Ook leuk. Maar vind jij het juist gaaf om je te verdiepen in een race simulator en wil je juist helemaal los gaan op de details? Dan is RiMS Racing een spel voor jou!

RiMS Racing facts

  • Leeftijd: vanaf 13 jaar (PEGI leeftijd 3 jaar)
  • Multiplayer functie aanwezig: ja
  • Genre: Race | Sport
  • Console: PlayStation®4, PlayStation®5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox X|S, PC
  • Taal: Engels
  • Releasedatum: augustus 2021
  • Adviesprijs: € 54,95 en online te koop
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.