12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } Lost in Random – Getest op Xbox series X

lost in random xbox x series
De Nijhofjes

Een dobbelsteen om voor de rest van je leven te bepalen waar je gaat wonen…Klinkt als een grote gok. Toch is dat in de wereld van Lost in Random hoe het gaat. Eigenlijk draait alles in dit spel om de dobbelsteen. En dat alles in een jasje dat geïnspireerd is door de stijl van Tim Burton (Bijvoorbeeld; Beetlejuice, A Nightmare Before Christmas en Charly and the Chocolate Factory). Of de stijl en de gameplay ook positief zijn? Lees snel verder….

Lost in Random: de kern is het verhaal

Dit spel is een story based game. Wat niets anders betekent dan dat het spel echt draait om het verhaal wat ze willen vertellen. Vrij rondlopen zal je niet veel doen, maar de makers doen er alles aan om je mee te nemen in deze sfeervolle wereld waarbij het lijkt alsof je in een animatiefilm loopt. Het verhaal gaat over Even en Odd (even en oneven). Twee zusjes die wanneer ze twaalf worden moeten rollen met een dobbelsteen om te zien wat hun toekomst zal zijn. Even kan ontsnappen maar helaas moet Odd wel rollen. Het spel draait om Even die er alles aan doet om bij haar zus Odd te komen.

lost in random xbox x series
lost in random xbox x series

Koop Lost in Random hier!

De stijl en sfeer in Lost in Random

De stijl is best donker zoals je op de screenshots kunt zien en de karakters die je tegenkomt zijn op zijn minst als bizar te omschrijven. Mijn 9-jarige zoon vond iedereen die ik tegen kwam er uit zien als een slechterik. En dat snapte ik wel. Iedereen had ook een aparte stem en ze zagen er niet vrolijk uit. Ook al waren de intenties van de meesten goed, toch bleef hij iedereen wantrouwen vanwege hun uiterlijk en klankkleur van de stemmen.

Een dobbelsteen om voor de rest van je leven te bepalen waar je gaat wonen...Dat is de wereld van Lost in Random - Xbox Series X.
Een dobbelsteen om voor de rest van je leven te bepalen waar je gaat wonen...Dat is de wereld van Lost in Random - Xbox Series X.

Het gamen

Qua gamen ben ik behoorlijk enthousiast over deze game. Alles gaat soepel, het bewegen van je karakter en de camera, het vechtsysteem en de overgangen tussen zelf rondlopen en de tussen filmpjes. Vooral het vechtsysteem sprak mij erg aan. Wanneer je een gevecht in gaat verzamel je energie en wanneer je genoeg energie hebt verzameld kun je met je dobbelsteen gooien. De dobbelsteen bepaalt hoeveel energie je hebt om kaarten te spelen. Deze kaarten kun je verzamelen om zo een steeds betere samenstelling van je kaarten krijgen. Vervolgens kun je die kaarten gebruiken om je tegenstanders te verslaan. Dit klinkt misschien ingewikkeld maar werk super goed. Je krijgt op deze manier wapens of bommen. Ook zijn er kaarten waarbij je de tijd kunt vertragen of een val kan neerleggen. Zo wissel je steeds tussen vechten en ontwijken naar je kaarten spelen en terug.

Go or No Go

Lost in Random krijgt een dikke Go. Als je van een goed verhaal houdt wat ook nog eens gecombineerd wordt met een uitstekende besturing dan raad ik dit spel aan! Wel zou ik dit spel minimaal vanaf twaalf jaar aanbevelen. De PEGI leeftijd is niet voor niets ook twaalf. Jongere gamers kunnen het spel zelf misschien wel aan, maar de sfeer en soms enge karakters zorgen er voor dat het echt aan de kinderen ligt of ze het (te) spannend zullen vinden. LET OP! Het spel is zowel qua tekst als audio Engelstalig.

Een dobbelsteen om voor de rest van je leven te bepalen waar je gaat wonen...Dat is de wereld van Lost in Random - Xbox Series X.

Lost in Random facts

  • Leeftijd: vanaf 12 jaar (PEGI leeftijd 12 jaar)
  • Multiplayer functie aanwezig: nee
  • Genre: Avontuur
  • Console: PlayStation®4 en 5, Xbox One, Xbox X|S, Nintendo Switch en PC (via Steam en Origin)
  • Taal: Engels
  • Releasedatum: september 2021
  • Adviesprijs: € 29,99 en als download te koop via o.a. bol.com

Lees ook: RiMS Racing Review

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.