Inspiratie

6 redenen om voor een SUV te kiezen

Overweeg je om een nieuwe auto aan te schaffen voor het gezin? Overweeg ook eens de stap te maken naar zo’n grote, hoge SUV.

Overweeg je om een nieuwe auto aan te schaffen voor het gezin? Je kunt natuurlijk voor de aloude stationwagen gaan, maar overweeg ook eens de stap te maken naar zo’n grote, hoge SUV. Dat brengt verschillende prettige voordelen met zich mee. We bespreken 6 redenen om voor een SUV te kiezen.

Hogere rijpositie

Vooral als je kinderen in je auto hebt gaat veiligheid boven alles. Het verkeer kan soms onoverzichtelijk zijn, en een SUV biedt daarbij uitkomst omdat je als chauffeur hoger zit dan in veel andere auto’s. Daardoor heb je beter overzicht over de weg. Totdat de rest van Nederland ook aan de SUV gaat en je je voordeel kwijt bent, natuurlijk. Maar zo’n vaart zal het niet lopen.

Beter beschermd bij ongeval

Hoe kleiner de auto, hoe kwetsbaarder de inzittenden zijn bij een ongeval. Als je hoog op de poten staat met een flinke voor- en achterkant, is de kans dat bij een ongeval de inzittenden ernstig gewond raken of erger toch net even een stukje kleiner. En dat is best een prettige gedachte als je in je SUV de weg op gaat.

Comfortabeler in- en uitstappen

Het voordeel van een hogere auto is ook dat je comfortabeler in- en uit kunt stappen uit je auto. Zeker wanneer je de dertig gepasseerd bent is je lichaam er niet zo blij meer mee als je jezelf in en uit een lage auto moet wringen. Hoe groot dit verschil is, merk je pas echt als je het uitgeprobeerd hebt. Ga dus eens langs bij de dealer om de instap van zo’n SUV te testen.

Hoge restwaarde

SUV’s worden alsmaar populairder. Dat maakt ze ook meteen een goede investering, want dat betekent namelijk ook dat er markt is voor tweedehands SUV’s. Wanneer jij dus weer toe bent aan een nieuwe auto, kun je jouw ‘oude’ SUV waarschijnlijk ook weer goed verkopen.

Overweeg je om een nieuwe auto aan te schaffen voor het gezin? Overweeg ook eens de stap te maken naar zo’n grote, hoge SUV.

Veel (laad)ruimte

Als je een heel gezin kwijt moet kunnen in je auto, heb je ruimte nodig. Die biedt in een SUV in overvloed, en dat is ook zonder meer één van de belangrijkste verkooppunten van dit type auto. Zeker als je daarbij in acht neemt dat je niet alleen de ruimte hebt om comfortabel te zitten met het hele gezin, maar ook nog een hoop laadruimte overhoudt. Ideaal voor een autovakantie dus!

Status op de weg

Tja, we durven het bijna niet te zeggen, maar de meeste mensen voelen zich het prettigst op de weg in een auto die respect afdwingt. En dat doet een SUV door zijn omvang zeker. Een SUV geeft je status op de weg en soms komt dat goed van pas.

Natuurlijk, het is even een investering. Maar daar krijg je wel een hele fijne auto voor terug die aan heel veel wensen voldoet!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥