10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

20 en 30 seconds – De leukste partyspellen van 999 Games!

Het inmiddels zeer bekende 30 Seconds spel van 999 Games is bij veel gezinnen in de spellenkast te vinden. Op ieder vriendenweekend gaat 30 Seconds ook mee en ook met kerst is de traditie ontstaan om dit spel te spelen met de familie. Goed nieuws voor alle 30 Seconds fans: je kunt nu namelijk ook los met het nieuwste razendsnelle partyspel: 20 Seconds!

  • partyspellen 999games 30 seconds
  • partyspellen 999games 30 seconds
  • partyspellen 999games 30 seconds

30 Seconds

Voor wie op de één of andere manier nog nooit 30 Seconds gespeeld heeft, even een korte uitleg. 30 Seconds speel je in teams. De één neemt een kaart met 5 termen, namen, etc erop, die hij aan zijn teamgenoot moet omschrijven. Uiteraard zónder (een deel van het) woord te noemen, te vertalen of ‘klinkt als’ technieken te gebruiken. Wanneer je medespeler het woord goed raadt, heb je een punt. Je hebt 30 seconden om alle woorden op je kaartje te omschrijven. En ja, het kan echt, soms lukt het om alle vijf de woorden in 30 seconden te raden!
Het aantal goed geraden woorden bepaalt hoeveel stappen je vooruit mag op het speelbord. Wel moeten hier nog eventueel gedobbelde punten vanaf getrokken worden.
Wie als eerste over de eindstreep van het speelbord gaat, heeft gewonnen.

30 Seconds duurt zo’n 30-40 minuten wanneer je het met volwassenen speelt. Met kinderen vanaf een jaar of tien ben je wel een uurtje bezig waarschijnlijk, omdat er nogal wat woorden en namen tussen zullen staan die je kind nog niet kent. Zijn je kinderen 10 jaar of jonger, dan is de junior versie van 30 Seconds een aanrader: hier staan bekende woorden op die wat gemakkelijker te omschrijven zijn voor kinderen.

Naast bovenstaande versies is er nog een derde 30 Seconds variant, namelijk de ‘Everyday‘ versie. Het spel werkt hetzelfde, maar in plaats van plaatsnamen, voetbalclubs of bekende mensen staan op de kaartjes hier alledaagse woorden op. Denk aan gehoorapparaat, moederskindje en adrenalinekick.

20 Seconds

Nieuw is het partyspel 20 Seconds, dat trouwens ook winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2021 is! Je speelt dit spel met minimaal 5 spelers en maximaal 20 spelers. Extra leuk dus voor grotere groepen! Je maakt twee teams die het om en om tegen elkaar op gaan nemen. Bij dit spel ga je, in tegenstelling tot 30 Seconds, niet stil zitten, want je moet allerlei uitdagingen gaan voltooien!
Voorbeelden van uitdagingen zijn bijvoorbeeld ‘balanceer drie dingen op elkaar’, ‘doe alsof je schoen een telefoon is en bestel een pizza’ en ‘sta op en doe de YMCA’. Zodra het team start met de uitdaging, wordt de zandloper met de juiste kleur bovenin gezet, zodat het zand wegstroomt en bij de andere teamkleur terecht komt. Hoe sneller een team een opdracht goed afrondt, hoe sneller de zandloper weer stopt met zand weg laten lopen.
Een team wint een ronde door ervoor te zorgen dat het andere team zonder zand in de zandloper komt te zitten. Wanneer een team drie rondes wint, is het spel afgelopen.

20 Seconds is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die wel van een uitdaging houden, maar ook uitermate geschikt voor alleen volwassenen. De opdrachten zorgen voor veel actie en beweging en daarnaast zal je snel creatief moeten denken!


Lees ook deze spellentips:
Friends quiz
Spookslot
Max Geheugentrainer
Peaky Blinders

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.