Fashion & Styling

De zoektocht van je tiener naar een eigen kledingstijl

Wanneer je kind ouder wordt, zie je vaak dat ook de kledingsmaak verandert. Je tiener gaat op zoek naar een eigen kledingstijl.

Wanneer je kind ouder wordt, zie je vaak dat ook de kledingsmaak verandert. Met name het moment dat je kind een tiener of puber wordt, veranderen de interesses op het gebied van kleding. Je tiener gaat op zoek naar een eigen kledingstijl.

Er zijn veel verschillende kledingstijlen die tieners zich kunnen aanmeten. Vaak zien we ook dat verschillende stijlen zich afwisselen bij tieners en pubers. De zoektocht naar een eigen identiteit en stijl is in volle gang. Wat past bij mij, welke kleding of welke look word ik blij van en wat draag ik graag. Voor ouders kan het soms lastig zijn om het kind in deze zoektocht los te laten, zeker als er een uitgesproken kledingstijl voorbij komt. Uiteraard mag je als ouder je mening geven en waar mogelijk een beetje sturing geven, maar beperk je kind ook niet teveel in deze zoektocht naar zichzelf.

Merkkleding

Voor veel tieners begint merkkleding steeds belangrijker te worden. In groep 7 en 8 zie je vaak de eerste kinderen al met luxe merkkleding, zo ook bij mijn zonen. Beide wilden ineens heel graag Black Bananas, één van de bekendste sportieve kledingmerken van nu. De kleding is kenmerkend vanwege de sportieve look (sweaters, polo’s, sportbroeken en joggings) en natuurlijk het bekende aap-logo. De kleding heeft een stoere look en het merk staat er overduidelijk op.
Black Bananes heeft voor zowel jongens als meiden vergelijkbare kleding; het grootste verschil zit hem in de kleuren.

Designerkleding

Het kan ook nog een stapje verder: sommige tieners vinden designer kinderkleding fantastisch om te dragen. Denk hierbij aan tienerkleding van merken zoals Chanel, Hackett, Hugo Boss of Louis Vuitton. Tieners zien deze merken vaak bij grote influencers, TikTokkers en BN-ers en willen dat voorbeeld graag volgen. Voor deze kleding leg je vaak wel wat meer geld neer, dus een goed bijbaantje in wel een vereiste voor deze kleding ;-)!

Gothic kledngstijl

Deze stijl kennen we al van toen ik nog jong was en nog altijd blijft de gothic kledingstijl onder een aantal tieners populair. Een gothic kledingstijl kenmerkt zich door de zwarte kleuren, gecombineerd met paard, rood of zilver. Het is vaak stijlvolle, maar uitgesproken kleding.

Bohemian

De laatste stijl die we vaak zien is de bohemian kledingstijl. Deze stijl kenmerkt zich door lekker zittende kleding en de kleuren en vormen doen je een beetje denken aan hippies. De bohemian kledingstijl is met name onder meiden populair vanwege de zwierige rokjes en vrolijke jurkjes. Qua kleuren zijn het vaak natuurlijke tinten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.