Opvoeding & Ouderschap

10x waar babydoekjes handig voor zijn

Mijn kinderen zijn geen baby meer, maar de babydoekjes heb ik nog. Babydoekjes zijn niet alleen ideaal voor billen, maar voor nog veel meer!
Joyce

Mijn kinderen zijn allang geen baby meer, maar de babydoekjes heb ik nog steeds. Je kan ze namelijk voor zo voor meer dingen gebruiken! Super handig om thuis te hebben of mee te nemen. Ik vertel je graag waarvoor ik ze gebruik.

1. Schoonmaken van vieze handen

Tja, een inkopper. Ik gebruik de babydoekjes, oftewel snoetepoetsers, voornamelijk voor de vieze handen van mijn kinderen. Hoewel ik ze heb leren eten met bestek, eten hun handen af en toe graag mee. Ook na het eten van een ijsje is zo’n nat doekje heel fijn! Ik heb ze dan ook standaard in mijn handtas zitten. Zo’n lekkere kleine verpakking is prima om mee te nemen. En ben je ergens waar ze eerst buiten hebben gespeeld? Dan heb ik een lekker doekje om snel die handen schoon te krijgen.

2. De tafel afnemen

Is bij jullie de eettafel ooit helemaal schoon gebleven? Na het eten maak ik de tafel altijd schoon met een babydoekje. Het is zo makkelijk en handig. Doekje eruit, over de tafel heen en weggooien. Je hoeft daarna niet het doekje uit te spoelen, want je gooit hem lekker weg. Dat scheelt weer tijd en is super makkelijk.

3. Het afhalen van je make-up

Ben je jouw make-up remover vergeten? Een snoetepoetser is prima om te gebruiken en haalt je make-up er makkelijk af. Yes, ik heb het geprobeerd. Oogschaduw en lippenstift verdwijnen als sneeuw voor de zon. En ook je foundation haal je er mee weg. Nachtje weg? Vergeet de babydoekjes niet!

4. Vlekken op je handtas!

Mijn handtas stond op de grond en iemand liet bovenop mijn handtas zijn toastje met eiersalade vallen. Gelukkig had ik een pakje met babydoekjes bij mij en was mijn tas in een mum van tijd schoon!

5. Voor die vieze WC onderweg

Zeker als je onderweg naar Frankrijk bent, zijn de wc’s daar niet de aller schoonste. Met een doekje zijn ze zo schoongemaakt en kunnen jouw kinderen er met een gerust hart op plaatsnemen. En ook voor mezelf vind ik het een fijn idee als mijn toiletbril schoon is!

6. Afnemen van de binnenkant van je auto

Hoe vaak hebben jullie schoenafdrukken gehad op de achterkant van de voorstoelen van je auto? Ik heb dat regelmatig en met een babydoekje is die stoel zo weer schoon. Één keer in de zoveel tijd neem ik de stoelen af. En net zoals de hierboven genoemde argumenten. Het is makkelijk en hygiënisch.

7. Het schoonmaken van vieze schoenen

Na een dag wandelen of buitenspelen na een regenachtige dag zijn schoenen wel toe aan een schoonmaakbeurt. Met een babydoekje maak je die schoenen in mum van tijd schoon en daarna gooi je ze zo weg. Mijn witte gympen kreeg ik nooit goed schoon, maar sinds ik het met babydoekjes doe zijn ze opeens weer wit!

8. Voor de verfspetters op de grond

Een half jaar geleden hebben we onze woonkamer aangepakt en de muren een kleurtje gegeven. Toen ben ik erachter gekomen dat je de vlekken op de grond prima schoonmaakt met zo’n doekje. Echt ontzettend fijn! Doe het wel wanneer het er net ligt, want ik weet niet of je het echt goed schoon krijgt als het er een tijdje ligt.

9. Tijdens een zweterige dag

Is het toch warmer dan je had verwacht of ben je inspannend bezig? Met een babydoekje veeg je zo die geur weg en je ruikt weer okselfris. Handig als het toch iets warmer is dan je had verwacht. Of dat je toch een beetje meer gaat zweten dan je had verwacht. Ook het zweet van je gezicht vegen met een doekje voelt lekker aan!

10. Stiftstrepen op tafel

Nooit meer boenen met water en een doekje. Met babydoekjes haal je die strepen er zo vanaf. Ik hoorde het van een vriendin en dacht dat ze overdreef, maar dat is dus echt niet zo. Aantal keer heen en weer bewegen en foetsie. Heel fijn als je kinderen buiten het papier tekenen.

Babyboekjes zijn nog veel meer dingen handig

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kan er makkelijk de schmink van het gezicht halen. Oppervlaktes schoonmaken en die stukjes op je huid schoonmaken waar er haarverf op is gekomen. Babydoekjes zijn zo multifunctioneel dat ik er altijd voor zorg dat ik ze thuis heb én in mijn tas! Waar gebruik jij ze voor?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.