Gelderland Meivakantie Noord-Holland Vakantie in Europa Vakantie in Nederland Voorjaarsvakantie Zomervakantie

Leuk vakantiepark voor kinderen: Egmond en lunteren

De zomervakantie is weer in volle gang. Mijn kinderen waren de eerste 3 weken bij hun vader (mijn ex). Gek om dan 3 weken niet te hoeven zorgen. Je geen vragen naar je hoofd geslingerd krijgt. Je niet hoeft te bemiddelen. Niemand uit bed gesleurd hoeft te worden rond het middaguur. Er is veel rust in huis. De hond bedelt zelfs bij mij om meer aandacht. Dit is alweer het 7e jaar, maar toch is het altijd weer even wennen. Vooral omdat we ze bijna continu hier hebben. Mijn vriend is erg goed met mijn kinderen. Ik doe het hem niet na. Soms slaakt ie ook een diepe zucht. Tsja, het blijven pubers natuurlijk. We gaan er weer lekker op uit, VAKANTIE!

Vorige vakantie – rondreis met kinderen door Italië, Puglia

Vorig jaar door corona toch nog een geweldige rondreis mogen maken in Puglia in Italië (zie vorige blog). Wat een ervaring en wat een mooi gebied. Van onze 3 weken vakantie met kinderen, waren we er 2,5 week lekker op uit. Vlogen op Bari en maakte daar met een huurauto een mooie rondreis. En ook leuk om te weten….niet duur!

  • Zo zaten we in Conversano in Casina dei Preti – een mooi agritourismo met super mooi zwembad en veel ruimte
  • Daarna naar Maglie bij Tenuta Le Crie – 4 vakantiehuizen op een parkje met een eigen zwembad & BBQ
    Mooi uitvalshoek om van daaruit alles te beleven en te zien.
  • Vervolgens door naar de omgeving van de trulli’s in Martina Franca bij Trulli Fenice. Natuurlijk daar ook in geslapen!
  • En als afsluiter heerlijk in de buurt van Bari bij de kust. Bij B&B Torre Azul in Bisceglie

Ideale vakantie – de checklist

Dit jaar kregen we de vraag om in Nederland te blijven. Huh? Ze wilden ook wat vrijheid hebben en geld verdienen. Oh? Beetje verbaasd gingen we hier toch over nadenken. Met de komst van onze schapendoes-pup, was dit een prima idee. Dus het werd 2 keer een midweekje naar Nederland. Tussen mijn banenwissels in, kon dit precies. Ben zo benieuwd hoe ze dit bevalt….

We gingen een checklist maken. Wat is een ideale vakantie? Mijn dochter (14) riep: ‘Mijn 3 nieuwe bikini’s uitproberen en bij het zwembad liggen’. Mijn zoon (16) zei: ‘Geen klusjes doen of van alles moeten.’ De jongste (10) meldde glimlachend: ‘Lekker veel met mama knuffelen en met iedereen spelletjes doen. Iedereen heeft nu tijd.’ Dus Nederland was prima. Dit is het geworden!

Midweekje Topparken de Schelenberg – Lunteren

Wat een mooie omgeving, zo in het bosgebied met de Heide. Daarom viel ons oog op Topparken de Scheleberg.
Een prachtige oprijlaan richting de receptie voelde gelijk al goed. Op het park waren de huisjes vrijstaand, waardoor je wat meer privacy hebt. De huisjes zijn nieuw en variëren van standaard comfort woningen tot luxe woningen met jacuzzi of sauna.

Tips

  • Neem een lekkere duik in het verwarmde buitenbad. Altijd lekker, ook als het minder weer is
  • Ga lekker een potje tennissen op de lekkere buitenbaan
  • Loop een leuke wandelroute die gelijk buiten het park al start. Je loopt zo het bos in
  • Uitstapje naar Wageningen
  • Lekker shoppen in Amersfoort. Speciale en heerlijke eettent met super bediening, Dikke Dirk!

Midweekje Europarcs de Woudhoeve – Egmond aan de hoef

We doen ook nog een midweek naar Europarcs de Woudhoeve (voorheen Topparken). Heerlijk, zo dicht bij het strand. Je kunt er naartoe lopen, maar op het fietsje is het net even sneller. Veel leuke fietsroutes langs de kust en een mooie strandwandeling maken.

Tips

  • Ga zeker wat eten of drinken bij het gemoedelijke en gezellige restaurant op het park
  • Neem een lekkere duik in het verwarmde buitenbad. Altijd lekker, ook als het minder weer is
  • Wandel lekker over de boulevard
  • Kies voor gemak en bestel een lekkere Thaise maaltijd via Thuisbezorgd. Heerlijk!




♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.