Huis & Tuin

Een ronde of een rechthoekige eettafel, wat kies jij?

eettafel rond
Joyce

Jarenlang heb ik een rechthoekige eettafel gehad, maar vorig jaar besloot ik mijn eet- en woonkamer compleet om te gooien en koos ik uiteindelijk voor een ronde tafel. Maar wat is fijner?

Veranderen van de eetkamer

Ik vond mijn oude, rechthoekige eettafel altijd erg mooi en klassiek, maar met de komst van de kinderen was het eigenlijk een sta in de weg. Onze tafel was behoorlijk lang en groot. En toen er ook nog een trap naar boven bij kwam, waren we niet meer blij met onze eethoek. Dus daarom besloten we hem te veranderen. Maar gingen we voor weer een rechthoekige tafel of toch voor een ronde tafel? Door corona en mijn ziekte (borstkanker) wilde ik niet naar de winkels. Gelukkig is er online genoeg te zien en te vinden. Bij Richmond Interiors vind je mooie voorbeelden van sfeervolle eetkamers.

Bekijken en vergelijken

Er zijn zoveel mooie eettafels te vinden. We besloten om alle linkjes en plaatjes op te slaan en uit te printen. Door dit te doen kan je goed zien wat je leuk vindt en waar je smaak naar neigt. Sommige mensen maken een moodboard. Wij hadden een soort mood bladzijdes. Er stond echt vanalles op, maar we zagen toch dat 90% van onze voorkeuren uit ronde tafels bestond. Een makkelijke keuze dus!

Toch een ronde tafel

En daarom gingen we dit keer voor een ronde, houten eettafel. Het stond mooier in onze eetkamer, zorgde voor meer plek rondom en we kunnen elkaar allemaal goed aankijken. Én dus met elkaar praten! Bij onze rechthoekige tafel konden we aan één lange zijde niet zitten, dus zat er altijd iemand op de hoek en dat kijkt en zit toch iets minder fijn.

Mooie stoelen met kleur

Waar ik, toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, koos voor standaard stoelen en kleuren, merk ik nu dat ik toch voor wat kleur ga. En daarnaast voor comfort. Mijn oude stoelen waren van “nep” leer, waren zwart en met een hoge leuning. Ze waren goedkoop en dus heel fijn voor een starter. Ik wilde nu toch wel goede stoelen die lang mee gingen en zouden zorgen voor sfeer. Skogen heeft mooie Richmond stoelen die voldoen aan deze eisen. Wij kozen voor zachte, leren, groene stoelen met armleuning. Dat steekt goed af tegen onze houten, bruine vloer.

Een lange levertijd

Oké, hierin had ik mij een beetje vergist. Het duurt soms lang voordat stoelen geleverd kunnen worden, omdat ze natuurlijk worden gemaakt naar jouw eisen en wensen. Onze tafels, stoelen en bank hadden een levertijd van 3 maanden. Dus als je iets custom made uitkiest, wees daar dan bewust!

Waarom koos ik voor een ronde eettafel?

Aan een ronde tafel kan je iedereen aankijken, waar je ook zit. Daarnaast vind ik het sfeervol staan en speels. Een eetkamer is vaak rechthoekig en een ronde tafel maakt het weer wat speelser. Daarnaast heb je, doordat hij rond is, genoeg ruimte aan alle kanten. Bij ons is het ook nog zo dat er maar een klein stukje van de tafel tegen de muur staat in plaats van een hele zijde. Wij zijn daarom erg blij met onze keuze voor een ronde tafel.

En…wat heb jij? En zou je, als je iets nieuws mocht kiezen, daar weer voor gaan? Ik ben erg benieuwd of jij voor een ronde of rechthoekige tafel gaat!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.