10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | peaky blinders – Shelby company trading

De Nijhofjes

Mijn vrouw en ik zijn fan van de serie “Peaky Blinders.” En er is ons gevraagd om een bordspel daarvan te testen. Bij ons thuis spelen we graag bordspellen dus we konden het niet laten en zijn snel aan de slag gegaan met de nieuwste aanwinst van onze bordspellenverzameling. Of het ook een spel is wat we vaker gaan doen? Lees snel verder…

Peaky Blinders

Voor wie niet bekend is met het thema van dit spel; Peaky Blinders is een netflix serie dat zich afspeelt in de jaren 1910-1930 en draait voornamelijk om de gangster familie van Thomas Shelby die ook de leider is van deze ondernemende familie.

Ben je fan van de serie "Peaky Blinders."? Dan is er nu een bordspel dat je móet hebben: het Peaky Blinders bordspel voor 12 jaar en ouder.

Het Spel Peaky Blinders

Heeft dit spel echt iets met de Peaky Blinders te maken? Kort gezegd: Nee… Maar het is wel een zeer goed vorm gegeven “sausje” wat ze over een bestaand bordspel principe hebben gegoten. Het spel zelf draait om het voorspellen van de rondes die je denkt te gaan winnen. Er zijn vier bedrijven waar je kan/moet voorspellen. Je krijgt tien willekeurige kaarten in de hand met een waarde van 1 tot 10 en in 4 verschillende kleuren/bedrijven. Er zitten dus 40 kaarten in totaal in het spel. Speel je met 4 personen, dan speel je met 40 kaarten. Speel je met 3 personen dan worden 30 kaarten verdeeld en bij 2 personen… je raadt het al, 20 kaarten. Voor de oplettende spelers is met 4 personen spelen erg prettig want je kan onthouden wat gespeeld is en op basis daar van je kaarten slimmer spelen. Speel je met 2 spelers dan heb je geen idee welke 20 kaarten gebruikt worden en welke kaarten naast het spel liggen.
Nadat iedere speler zijn/haar kaarten heeft gekregen mag je gaan voorspellen hoeveel rondes jij denkt te gaan winnen in elk van de 4 bedrijven. Heb je het goed? Niks aan de hand. Heb je het fout? Dan kun je de volgende ronde minder bedrijven voorspellen tot dat je niks meer kunt voorspellen. Dan ben je “Af”. De laatste speler die overblijft heeft gewonnen.

Tactiek

Dit spel draait om bluf en slim spelen. Voor de jongere speler is het lastig om te onthouden wat er gespeeld is en hoe je dat kan gebruiken in de komende rondes. Ook voor andere spelers kan dit lastig zijn trouwens want het kan snel gaan met die rondes. Gewoon voorspellen en kijken wat er komt is natuurlijk ook een optie en zorgt voor bijzondere situaties. Bijvoorbeeld; Ik speel tactisch op basis van logica en de “beste” zet. Ik voorspel wat mijn tegenstanders gaan doen. Mees (9) gooit gewoon iets heel anders op en mijn hele plan gaat naar de maan. Technisch gezien niet de meest logische zet. Maar toch de beste want hij verrast mij en zit mij dwars. Toch goed gespeeld dus!

Ben je fan van de serie "Peaky Blinders."? Dan is er nu een bordspel dat je móet hebben: het Peaky Blinders bordspel voor 12 jaar en ouder.
Ben je fan van de serie "Peaky Blinders."? Dan is er nu een bordspel dat je móet hebben: het Peaky Blinders bordspel voor 12 jaar en ouder.

Go or No Go

Dit spel krijgt van ons zeker een GO! Het is snel te leren en makkelijk om te starten. Geen uitgebreide opbouw nodig dus. Er is ook veel interactie tussen de spelers. Wat het erg gezellig maakt. Wel zouden wij dit spel aanraden vanaf 9 jaar. Dit omdat je het voorspellen wel een beetje moet kunnen inschatten want anders lig je er na 1 ronde al uit.

Peaky Blinders Facts

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Speelduur: 30 minuten
 • Adviesleeftijd: 12 jaar, speelbaar vanaf 9 jaar
 • Adviesprijs: € 15,95 en online te koop via o.a. Spellenrijk
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Renee
  8 februari 2022 at 15:41

  Leuk artikel! Heb alleen een vraagje… zelf heb ik dit spel ook en probeer ik nu met al mijn vrienden het uit te vogelen. Verschillende keren proberen we het te spelen maar we snappen simpelweg de spelregels niet (waarschijnlijk denken we toe moeilijk). Zou ik om een gunst mogen vragen, dat jullie het misschien in kindertaal stap voor stap kunnen uitleggen? Kan nergens op het internet tot nu toe een filmpje vinden of een andere uitleg dan de speluitleg.

  Ik hoor graag van jullie terug en alvast bedankt!

  Groetjes,
  Renee

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.