Inspiratie

{ Review } | Babyspeelgoed: VTech dierenvriendjes

Linda D

Je baby die alles om zich heen ontdekt is toch wel het meest bijzondere wat je van heel dichtbij mee mag maken. Die hele kleine handjes die leren grijpen en texturen voelen, die nieuwsgierige oogjes die beginnen te stralen bij het zien van de subtiele knipperende lichtjes en de glimlachjes die ontstaan bij het horen van zachte geluiden en melodietjes.
Dit beschrijft een klein stukje van de beleving van Sofie bij het ontdekken van de nieuwe dierenvriendjes babylijn van VTech.

VTech dierenvriendjes

Kleintjes ontdekken de wereld op zoveel verschillende manieren en VTech wil deze kennismaking onvergetelijk maken. De nieuwe babylijn omvat negen producten in het thema dierenvriendjes. Pluisje (vosje), Brullie (leeuwtje), Rollie (rupsje), Slimpie (schildpadje), Knuffie (Olifantje), Hoefje (hertje), Oehoe (uiltje) en Toeter (Koala) spelen allemaal een hoofdrol in deze nieuwe schattige lijn in mooie zachte kleuren!

Wij hebben twee items mogen testen en ik kan je nu al zeggen dat het een grote indruk heeft gemaakt!
Wij hadden nog niet zo heel veel met licht en geluid voor Sofie, dus deze verrassingen waren sowieso al onderscheidend. Dit laatste merkte we direct aan haar reactie; wapperende handjes en enthousiaste geluidjes.


VTech Knuffelhertje

Onze eerste nieuwe aanwinst is het 2-in-1 knuffelhertje. Een super zacht knuffeltje en daardoor meteen vanaf de geboorte al te gebruiken. Het is een knuffeldoekje met een uitneembaar elektronisch onderdeel. Het elektronische onderdeel kun je plaatsen in het hoofdje, wanneer je dan op het neusje drukt klinken melodietjes (wel 25 verschillende) en drie gezongen liedjes. De wangetjes lichten heel subtiel op in het ritme van het liedje of de melodie. Wat ik altijd erg fijn vind is een regelbaar volume en dat is ook bij dit knuffeltje het geval.
Kleintjes kunnen rustig in slaap vallen met dit zachte vriendje, maar hij kan ook worden gebruikt als bijtring door het meegeleverde groene “blaadje”. Deze kun je bevestigen middels een klittenbandje en helpt bij het doorkomen van de eerste tandjes. Aan dezelfde bevestiging zou je ook een speentje kunnen vastmaken wanneer je hem gebruikt als knuffeldoekje. Aan het doekje zitten ook heel interessante kleine friemel labeltjes, welke toch altijd een succes blijven.
Echt multifunctioneel dus! Hier wordt er mee gespeeld in de box, op de grond, in de auto en op locatie. Kortom al heel snel een favorietje!

VTech Toeter & Draai stuurtje

Het tweede item waar al fijn mee gespeeld is, is het Toeter & Draai stuurtje! Geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden en daardoor dus ook nét voor Sofie. Dit kun je ook merken in de manier waarop ze hiermee speelt en ik leg je graag uit waarom.

Het stuurtje met daarop Brullie de leeuw neemt je kleintje mee op een avontuurlijk ritje. Het stuurtje kun je bevestigen middels klittenband aan bijvoorbeeld de stang van de kinderwagen of de spijlen van de box. Ook los is deze goed te gebruiken! Het stuurtje kan gedraaid worden en door op de richtingaanwijzers en de auto-toets te drukken klinken er grappige geluiden, zinnetjes, liedjes, melodietjes en lichten er lampjes op.
Sofie draait nog niet bewust en drukt eveneens nog niet bewust op de knopjes. Toch hebben deze slechts een kleine aanraking nodig en lukt het haar bij toeval toch regelmatig.

Het feit dat ze nog niet bewust gebruikt maak van wat het stuurtje te bieden heeft, wil dus niet zeggen dat het nu nog niet leuk is voor Sofie, integendeel! Maar, het wordt op den duur wel zeker leuker. Een voordeel in mijn optiek is dat het met haar ontwikkelingen mee kan groeien. Wat wel al uitgebreid is getest, is of het stevig en dus een duurzaam design heeft. Op de vraag of het tegen een stootje kan? Kan ik volmondig “JA” beantwoorden!

Go or No Go

Beide items bevatten verschillende texturen, die de tastzin stimuleren, hebben een regelbaar volume én schakelen automatisch uit!
Belangrijk om nog even te benoemen is het feit dat het knuffeldoekje (het hertje) kan worden uitgewassen, doordat je het elektronische onderdeel kunt verwijderen. Hier is dit al een aantal keren ontzettend nodig geweest, met al het gespuug en gezever 😉
VTech staat voor mij voor innovatie, perfect aansluiten bij de leeftijd en de behoefte, educatieve items en duurzaamheid. Keer op keer hebben zij dit al bewezen in ons geval en ik kan ook deze keer niet anders dan een dikke vette GO geven! Oprecht fan ben ik van deze nieuwe VTech Dierenvriendjes babylijn in prachtige kleuren! Ook van dit laatste word ik heel blij!

VTech Dierenvriendjes facts:

2-in-1 knuffelhertje:
Adviesprijs : € 17,95 en te koop via bol.com
Adviesleeftijd: Vanaf 0 maanden

Toeter en draaistuurtje
Adviesprijs: 14,95 en te koop via bol.com
Adviesleeftijd: Vanaf 6 maanden

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.