5 jaar 6 jaar 7 jaar Boeken

{ Boek recensie } | De klas van juf Bertine – Wij voetballen

In de serie ‘De klas van juf Bertine’ neemt Bertine van Spijk je mee in haar lokaal. In de klas zitten verschillende leerlingen.
Myrthe

In de serie ‘De klas van juf Bertine’ neemt Bertine van Spijk je mee in haar lokaal. In de klas zitten verschillende leerlingen, die ook allemaal verschillende hobby’s hebben. In dit boek nemen Sem en Nora de klas mee naar de voetbalclub. En wij mogen ook gezellig mee!

Uiterlijk van het boek

De kaft van het boek ziet er aantrekkelijk uit. Hij is, zoals je eigenlijk wel kunt verwachten van een boek wat over voetbal gaat, vooral heel erg groen, haha. Op de voorkant van het boek zie je Nora en Sem die samen voetbal aan het spelen zijn. Op de achterkant staat kort omschreven waar het boek, en de serie, over gaat.

In het boek staat op iedere bladzijde een kort verhaaltje. Daarnaast staan er ook wat weetjes na het verhaal. Denk hierbij aan de grootte van een voetbalveld of dat zowel jongens als meisjes tegenwoordig voetballen. Ook zie je steeds een gesprekje tussen twee kinderen uit de klas van juf Bertine. Zo word je echt meegenomen in hun verhaal! Voor tips ben je in dit boek ook aan het juiste adres: van hoe je meer kunt bewegen tot het moment waarop je voetbal kunt kijken op televisie…het staat er allemaal in! Tel daarbij op dat er ook nog op iedere pagina een paar afbeeldingen staan met de uitleg van de begrippen erbij, en het is een erg compleet boek waarin je veel leert over voetbal en hobby’s.

Inhoud De klas van juf Bertine – Wij voetballen

Het boek begint met twee pagina’s uit een vriendenboek. Sem en Nora stellen zich op deze manier voor aan ons. Ze zitten allebei in groep 3, bij juf Bertine. Van beide kids is de grootste wens dat ze een  beroemde voetballer zullen worden. Vervolgens worden we meegenomen de klas in. Hier merken we dat Nora en Sem het wel een beetje spannend vinden om de klas mee naar het voetbalveld te nemen. Maar ja, het is natuurlijk ook wel spannend om als zesjarige de klas te gaan vertellen wat jouw hobby is!

Als ze bij de voetbalclub aankomen ziet de klas hoe groot een voetbalveld eigenlijk is. De uitleg hierbij leert ons dat iedere sport weer een ander veld kent… en dat je gerust eens mag komen kijken bij de plaatselijke voetbalclub: dat vinden ze alleen maar leuk! Meneer Jaap, de trainer, neemt de klas mee naar de kleedkamer waar de overige teamleden al omgekleed zijn, ook Sem en Nora gaan zich omkleden waarna ze het voetbalveld betreden voor een training. Uiteraard ga ik hier niet de inhoud van het hele boek verklappen, dat kun je beter zelf lezen!

Het boek is leuk om zelf te lezen voor kinderen vanaf eind groep drie. Daarvoor is het een heel leuk boek om voor te lezen aan de kleine voetbalfans!

In de serie ‘De klas van juf Bertine’ neemt Bertine van Spijk je mee in haar lokaal. In de klas zitten verschillende leerlingen.

Go or no go

En dan de vraag waar het op deze site natuurlijk allemaal om draait: Go or no go? Wat mij betreft is het echt een dikke vette go. Dit boek is niet alleen leuk voor kinderen die zelf op voetbal zitten, ook als ze op zoek zijn naar een hobby is het erg leuk. Ik kan niet wachten tot er meer boeken in deze serie uitkomen! Als je kinderen in groep drie hebt zullen ze zich herkennen in de hoofdrolspelers: dat is natuurlijk altijd een feest! Wat mij en de dames betreft, een dikke GO dus…op naar de volgende boeken uit deze serie!

De klas van juf Bertine- Wij voetballen Fatcs

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.