Blogtips Inspiratie

{ Blogtips } | 4x onmisbare gadgets en items voor bloggers

Af en toe geef ik jullie graag een inkijk in mijn leven als blogger. Deze keer is dat in de vorm van tips over items en gadgets voor bloggers.
Linda - Go or No Go

Af en toe geef ik jullie graag een inkijkje in mijn leven als blogger. Even geleden was dat in de vorm van handige tips over de huisstijl van je blog, maar deze keer is dat in de vorm van tips over items en gadgets die wat mij betreft onmisbaar zijn voor elke serieuze blogger!

1. Een goede camera

Als blogger ben je naast heel veel aan het typen ook veel bezig met fotografie. Je blogs zet je namelijk meer kracht bij door het gebruik van goede, passende foto’s. Maar ook voor je social media kanalen. Je kunt af en toe kiezen voor een stockfoto, maar vaak zegt een eigengemaakte foto veel meer. Zeker als je een bepaald product of een bepaalde locatie omschrijft, zijn je eigen foto’s hierbij heel waardevol. Zelf maak ik mijn blogfoto’s vrijwel altijd met mijn spiegelreflexcamera. Je kunt haarscherpe foto’s schieten met je spiegelreflexcamera en als je de juiste instellingen weet, kun je prachtige scenes maken.

Je kunt in plaats van een spiegelreflexcamera ook kiezen voor een systeemcamera. Het grote verschil tussen deze twee camera’s is dat een een spiegelreflexcamera een spiegelsysteem en optische zoeker heeft. Als je door de optische zoeker kijkt, zie je direct het resultaat zoals de foto wordt. Bij een systeemcamera wordt het beeld omgezet naar een digitaal signaal. Een spiegelreflexcamera is dus gemakkelijker om mee te werken, maar het grote voordeel van een systeemcamera is dat hij veel compacter en lichter is. Je zult dus zelf een afweging moeten maken welke camera goed bij jou past.

2. Een laptop of pc

Hoe gemakkelijk of snel jij ook kunt typen op je tablet of telefoon, geloof me, als blogger ga je het zonder laptop of computer niet lang redden. De snelheid en het gemak van een toetsenbord is nooit te verslaan door een smartphone. Ook het bouwen van je website is vrijwel onmogelijk om alleen op je smartphone te doen, als je echt een mooie, goede website wil bouwen.
Twijfel jij nog of bloggen echt iets voor jou is en heb je nog geen laptop of pc, dan kun je natuurlijk beginnen op je smartphone en een paar artikelen tikken, maar de kans dat je dit niet lang volhoudt is vrij groot. Probeer liever een laptop te lenen of te huren om zo er achter te komen of bloggen iets voor jou is.

3. Een planner

Ik heb heel lang zonder planner gedaan, maar het afgelopen jaar raakte ik net iets te vaak het overzicht kwijt. Ik beheer meerdere blogs en het begon allemaal wat door elkaar te lopen. Tijd voor een planner dus en wat ben ik blij met mijn Structuurjunkie planner! Of je nu digitaal je agenda bijhoudt of op papier: beide is prima. Je kunt hem gebruiken om onderwerpen in te schrijven, te plannen wanneer je een nieuwe blog wil schrijven of wil inplannen en later eventueel voor opdrachten.

4. Visitekaartjes

Oke, dit is zeker geen must, maar wél handig als je van plan bent om events en PR-bureaus te bezoeken. Je kunt ook kiezen voor een digitaal visitekaartje, wat tegenwoordig natuurlijk helemaal hot is. Maar mocht je juist waarde hechten aan een fysieke herinnering, dan is een papieren visitekaartje wel een aanrader. Probeer jouw kaartje er uit te laten springen door een speciaal ontwerp. Voorbeeldje: ik maak aan ieder visitekaartje een klein houten poppetje vast met een touwtje. Dat past perfect bij mijn blog én mijn kaartje vergeten ze niet zomaar meer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.