Huis & Tuin

Wonen met kinderen: hoe houd je je huis zo lang mogelijk schoon en netjes?

Wonen met kinderen: wel zo prettig om je woning enigszins netjes en opgeruimd te houden. Hoe je dat aanpakt? We delen slimme tips!

Je kunt er natuurlijk niet omheen: in een huis waar kinderen wonen, wordt het sneller vies! Er wordt gespeeld en gekliederd, dat hoort er zeker bij. Toch is het wel zo prettig om je woning enigszins netjes en opgeruimd te houden. Hoe je dat aanpakt? We delen slimme tips!

Regelmatig even opruimen

Onze beste tip: houd het opruimen van je woning bij! Door in ieder geval elke dag even een rondje op te ruimen, voorkom je dat het een enorme troep wordt en je niet meer weet waar je moet beginnen. Doe dit bijvoorbeeld aan het eind van de middag of ergens in de avond: leg al het speelgoed weer even aan de kant, evenals sokken, speentjes en slabbetjes. Als je hier een routineklusje van maakt, zit het in no time in je systeem – veel moeite is het in dat geval ook niet meer.

Samen met je kinderen opruimen

Je kunt je kinderen natuurlijk motiveren om mee te helpen met het opruimen! Zeker als ze wat ouder zijn, is het verstandig om hiermee aan de slag te gaan. Zo leren ze immers meteen dat het er gewoon bij hoort: na het spelen, moet er ook weer worden opgeruimd. Om je kids ermee aan de slag te laten gaan, kun je een beloningssysteem bedenken. Hang op de koelkast bijvoorbeeld een blad, waar je de namen van het gezin op noteert. Iedere keer als iemand netjes heeft opgeruimd, krijgt hij of zij een sticker. Op die manier maak je het nog leuk ook!

Vaak de handen wassen

Kids hebben vaak vieze handen. Modder, verf, eten of stof: er kan van alles aan blijven hangen. Maak er daarom tevens een gewoonte van om de handen regelmatig te wassen. Zo voorkom je vervolgens weer dat er vieze vegen op de muren of aan de tafel zitten! Handen wassen is ook nog eens hygiënisch, uiteraard nog een reden om dit te doen.

Goede deurmat voor de deur

Niet alleen aan de handen, maar ook aan de voeten en schoenen blijft viezigheid hangen. Als je kinderen lekker buiten hebben gespeeld, nemen ze bladeren, modder en grasresten zo mee naar binnen. Hoe je dat voorkomt? Door goed de voeten te vegen! Kies voor een kwalitatieve deurmat, bij zowel de voor- als de achterdeur van je woning. Bij Mattador kun je terecht voor een uitgebreid aanbod. Om het vegen van de voeten leuker te maken, kun je een deurmat bedrukken! Zet er een leuke tekst of een foto op – waar je kinderen blij van worden.

Kruimeldief to the rescue

Tot slot is een kruimeldief een ware must-have! Van knoeien met broodkruimels tot koekjesresten die op de grond vallen: je kunt er een heleboel mee opruimen. Na elke maaltijd aan de eettafel komt de kruimeldief zo weer van pas – en blijft je huis netjes.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.