Verschillende soorten airsoft replica’s toegelicht

airsoft

Ben je op zoek naar airsoft replica’s, bijvoorbeeld voor een kinderfeest waar je een potje airsoft gaat doen? Dan ontdek je snel genoeg dat je flink wat te kiezen hebt. Zo zijn er vandaag de dag wapens van verschillende merken. Je kunt replica’s van vooraanstaande merken als G&G kopen, maar er zijn tegenwoordig ook wapen van namaakmerken te koop. Dit is overigens niet enige waar je op moet letten bij het uitzoeken van een airsoft replica. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten wapens te koop. We doelen in dit geval vooral op de wijze waarop de plastic balletjes worden afgevuurd. Om ervoor te zorgen dat je een weloverwogen keuze maakt, lichten we hier verschillende soorten airsoft replica’s toe.

Springguns

Zoals de naam al verklapt, zijn deze airsoft replica’s voorzien van een springveer. Zodra je deze eenmaal opgespannen hebt, kun je ermee schieten. Dit komt doordat er luchtdruk ontstaan wanneer de veer zich ontspant. Deze luchtdruk zorgt er op zijn beurt weer voor dat het plastic balletje uit de loop schiet in de richting waarin je de replica houdt. Omdat de veer zich na ieder schot ontspant, moet je hem telkens opspannen. Dit doe je handmatig. Binnen airsoft wordt dit mechanisme veel gebruikt voor sluipschuttersgeweren, zoals snipers. Dit komt vooral doordat er voor deze wapens een hogere mondingsenergie is toegestaan dan voor de meeste andere airsoft replica’s.

Gasguns

Naast springguns wordt er bij airsoft ook gebruik gemaakt van gasguns. Bij deze wapens worden de balletjes niet afgevuurd onder luchtdruk, maar met behulp van gas. Gevolg hiervan is dat veel gasguns (semi)automatisch kunnen schieten. Dit houdt in dat je meerdere balletjes achter elkaar af kunt vuren zonder dat je het pistool hoeft te laden. Bij gasguns wordt onderscheid gemaakt tussen zogeheten gasblowback en gasnon-blowback. Bij eerstgenoemde replica’s is er sprake van achterwaartse druk bij het schieten, waardoor ze veel weg hebben van echte wapens.

Daarnaast kun je kiezen voor gasguns op greengas en gasguns op CO2. Doordat greengas siliconenolie bevat, wordt de binnenkant van jouw airsoft replica direct goed gesmeerd. Replica’s die werken op CO2 bevatten doorgaans een kleine gascapsule. Als je kiest voor een gasgun, moet het wapen vaak na plusminus dertig schoten worden bijgevuld.

Automatic Electric Guns (AEG’s)

Automatic Electric Guns zijn vergelijkbaar met springguns. Deze replica’s maken namelijk ook gebruik van een springveer om de plastic balletjes mee af te vuren. Toch is er een belangrijk verschil tussen AEG’s en de sluipschuttersgeweren. Bij AEG’s hoef je de veer namelijk niet handmatig op te spannen. Dit gebeurt namelijk allemaal elektrisch, want deze wapens zijn voorzien van een accu. Deze drijft twee tandwielen aan, waardoor de springveer na een schot automatisch weer wordt opgespannen. Omdat zo’n wapen gemakkelijk te bedienen is, zijn er veel mensen die deze airsoft guns kopen. Vandaar ook dat dit tegenwoordig de meest populaire airsoft replica’s zijn. De accu van deze wapens is overigens oplaadbaar, waardoor je er lange tijd plezier aan beleeft. Je kunt de meeste accu’s bovendien handmatig vervangen, waardoor je ze in het veld kunt verwisselen als het nodig is.

High Pressure Air (HPA)

Tot slot kun je ook nog High Pressure Air wapens kopen. Deze replica’s vuren hun balletjes af met behulp van perslucht. Om met zo’n replica te kunnen schieten, moet het wapen aangesloten worden op een persluchttank. Zo’n tank wordt tijdens het spelen meegedragen op de rug. Omdat je extra bagage met je mee moet slepen, gaat jouw voorkeur hier mogelijk niet naar uit. Dit soort replica’s wordt inderdaad niet bijzonder veel meer gebruikt. Toch zijn ze er in allerlei verschillende varianten, van automatisch tot semiautomatisch en van handpistool tot machinegeweer.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.