Huis & Tuin

Zo richt jij de kinderslaapkamer leuk en origineel in!

Ben je op zoek naar leuke tips voor het inrichten van een kinderslaapkamer? Lucky you, want de origineelste tips vind je hier!

Ben je op zoek naar leuke tips voor het inrichten van een kinderslaapkamer? Lucky you, want je bent precies op de juiste plek terecht gekomen! In deze blog vind je de leukste en meest originele ideeën voor het inrichten van de kinderslaapkamer!

De muren

Bij het inrichten van een slaapkamer begin je altijd met de muren. De muren zijn namelijk bepalend voor de hele slaapkamer en je inrichting is afhankelijk van de keuzes die je maakt op de muren. Kies je voor een behang met een heel druk patroon, dan gaat je inrichting wat rustiger worden. Kies je voor een grote muursticker, dan zorg je ervoor dat er geen hoge kast tegen die muur komt te staan.
Een origineel idee voor één van de slaapkamers is om mooie dieren-muurstickers te plakken tegen de muur. Rondom de slaapkamerdeur laat je allerlei dierenhoofden uitsteken, alsof ze zo door je deur heen komen kijken!
Een ander gaaf idee is een volledige muursticker van bijvoorbeeld een wereldkaart, of een mooie foto van bijvoorbeeld Parijs of Los Angeles. Kijk hierbij vooral naar de interesse van jouw kind en wat hem of haar aanspreekt!

Het bed

Met het bed kun je álle kanten op! Het is dan ook een van de leukste meubels om uit te zoeken voor een kinderslaapkamer. Ga je voor een halfhoog slaper met een glijbaan, zodat je kind zijn bed uit kan glijden? Of kies je een heus prinsessen bed; een bed volledig in het thema van prinsessen? Of ga voor een echte hoogslaper met een bureau of chillplek eronder.
Mocht je gaan voor een normaal bed zonder poespas, dan kun je natuurlijk altijd nog uitpakken met het beddengoed. Ga voor kleurrijk beddengoed of beddengoed met een print van de hobby van je kind. Met name Snurk beddengoed is heel populair onder kinderen en het ziet er fantastisch uit, dus neem zeker even een kijkje bij dit te gekke beddengoed!
Vergeet trouwens bij het bed niet een goede basis zoals een goed matras en een matrasbeschermer, want het zou zonde zijn als je nieuwe bed al gauw niet meer zo fris is door bijvoorbeeld een ongelukje ‘s nachts.

Een speelplek

Heeft je kind ruimte genoeg in de slaapkamer, dan is het een leuk idee om een fijne speelplek te maken. Denk aan een poppenkast of een speelkleed, maar je kunt het ook origineler aanpakken. Plak bijvoorbeeld met speciale stickers een autobaan op de vloer, zodat je kind met autootjes over de weg kan crossen! Of maak, als je echt de ruimte hebt, een boomhut, kasteel of hut.
Heb je wat minder ruimte over, maar wil je toch een speelhoekje creëren? Maak een krijtwand op de muur met krijtverf! Hoe gaaf is het dat je gewoon op je muur mag kleuren!? En het neemt weinig ruimte in beslag, dus ideaal!

Accessoires

Iedere slaapkamer is pas écht af met de juiste accessoires. Je kunt hiermee écht alle kanten op, maar ik geef je graag een paar leuke en originele ideeën mee waar je weer inspiratie uit kunt halen!

  • Een houten slinger van bijvoorbeeld dierenhoofdjes (leuk om zelf te maken!)
  • Houten wandplanken in de vorm van een vliegtuig
  • Een lamp in de vorm van een luchtballon met mandje
  • Knuffel dierenhoofden aan de muur
  • Een poster met de sterrenstand op de dag van de geboorte van je kind
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.