2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Bouw & Constructie

{ Review } | Constructiespeelgoed: wafel blokken

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

“Mam, dit speelgoed hebben we ook op school”, roept de oudste (groep 3) enthousiast als ze de doos vol bouwblokken spot. “Hiermee kunnen we samen spelen zonder dat het kapot gaat!” Gaat dit een gezamenlijke bouwactiviteit worden van onze zoon van 2 en dochter van 7? Ik ben heel eerlijk vooral opgelucht dat de batterijen in de kast kunnen blijven, welkom prikkelarm speelgoed!

Hoe ziet het speelgoed eruit? 

Wij kregen een uitgebreide set van 150 midi wafel blokken geleverd door SpeelblokkenXL. Er wordt een stevige doos bijgeleverd waar de blokken in opgeborgen kunnen worden. De blokken zijn in wafelvorm van 5,7 bij 5,7 cm. Ze komen in verschillende kleuren. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en volledig biologisch afbreekbaar plastic. Ze zijn erg flexibel met gladde randen, het lijkt nog het meest op rubber. Er zit geen rare geur aan en de blokken zijn makkelijk schoon te maken met water en zeep. Er zijn andere formaten en aanvullingen te verkrijgen van dit merk speelgoed. Dit past dan ook bijvoorbeeld weer op de midi blokken die wij hebben gekregen. 

Review van Wafel blokken, constructiespeelgoed voor kinderen. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en biologisch afbreekbaar plastic.

Bouwers klaar? Bouwen maar

De verpakking van het speelgoed geeft aan dat het geschikt is vanaf 2 jaar. Onze zoon (2) vond het in eerste instantie alleen interessant om de blokken op kleur te leggen en ze te verstoppen. Het echte bouwen, zoals met duplo of houten blokken, zag hij er niet zo in. Dit werd anders toen onze oudste dochter ermee ging spelen. Zij bouwde eenvoudig de diverse figuren na uit de meegeleverde boekjes. Zo hadden wij ineens een raket, struisvogel en haai van in elkaar geklikte wafelbouwblokken. Samen besloten ze de figuren weer uit elkaar te halen en een zo hoog mogelijke stapeltoren te bouwen. Kijk, nu werd de fantasie en ruimtelijke verbeelding van beiden geactiveerd. Vervolgens gingen ze er als een soort van Jenga telkens wafels tussenuit halen totdat de toren omviel. We benoemden ondertussen kleuren, we telden de aantallen en namen de blokken mee naar buiten. Ook in het gras en zelfs in het opblaas zwembad is het leuk om te bouwen. 

Review van Wafel blokken, constructiespeelgoed voor kinderen. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en biologisch afbreekbaar plastic.

Prikkelarm speelgoed 

De wafel blokken zijn sensorisch speelgoed. Het stimuleert de zintuigen en spreekt tot de ruimtelijke verbeelding zonder dat het ze overprikkelt. Ik noem het relax speelgoed zonder licht en geluid. Mijn dochter friemelt ermee op de bank zoals ze dat ook met haar pop-it kan doen, het kalmeert haar. Momenteel staat de doos op de slaapkamer van mijn zoon, die we bewust met dit soort speelgoed laten spelen een kwartiertje voordat wij hem daadwerkelijk naar bed brengen. Een momentje van rust zeg maar, zonder televisie maar gewoon even voelen, wat bouwen en ontspannen. Mocht je kind overprikkelt uit school komen dan is dit ook ideaal speelgoed om te ontprikkelen, maar aan de andere kant ook geconcentreerd bezig zijn. 

Review van Wafel blokken, constructiespeelgoed voor kinderen. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en biologisch afbreekbaar plastic.

Go or No Go 

Wij vinden dit speelgoed een go! Wij hadden eigenlijk nog geen constructiespeelgoed in huis en dit is een hele leuk set om mee te beginnen. Het vergt geduld, creativiteit en prikkelt de fantasie van een kind en dat vind ik een belangrijk aspect als ik speelgoed aanschaf. Er is geen goed of fout in bouwen, je haalt het eenvoudig uit elkaar en begint opnieuw. Het speelgoed brengt een stukje rust na een dag vol prikkels. Geen drukke kleuren, licht of geluid en het flexibele materiaal ligt fijn in de hand. Dit speelgoed kan ook gewoon op de grond blijven liggen als onze jongste dochter door de kamer kruipt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Playmobil of LEGO. Ze haalt de bouwwerken ook niet snel uit elkaar tot opluchting van de oudste drie. Het is ook geen probleem als kleine kinderen het speelgoed in hun mond stoppen, deze blokken zijn groot genoeg en met een sopje zo weer schoon.
Wij wisselen het speelgoed dat in de woonkamer staat regelmatig af met bakken die dan een tijdje op zolder staan (ja, ik heb alles netjes gesorteerd in bakken). Ik weet zeker dat deze doos met blokken nog regelmatig gepakt gaat worden. Geschikt vanaf 2 tot 102 jaar staat er op de doos, dus we kunnen voorlopig vooruit! 

Review van Wafel blokken, constructiespeelgoed voor kinderen. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en biologisch afbreekbaar plastic.

Midi wafel blokken Facts

 • Naam product: midi wafel blokken 
 • Merk: Marioinex 
 • Materiaal: biologisch afbreekbaar plastic
 • Aantal onderdelen: 150 stuks 
 • Adviesleeftijd: vanaf 2 jaar
 • Type speelgoed: constructiespeelgoed/ bouwblokken
 • Merk: Marioinex 
 • Prijs: € 74,95 en te koop bij Speelblokkenxl.nl
Review van Wafel blokken, constructiespeelgoed voor kinderen. De wafels zijn gemaakt van niet toxisch en biologisch afbreekbaar plastic.

Lees ook: Twicto constructiespeelgoed

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.