Inspiratie Sporten

Onthoud deze dingen als je gaat leren skaten

Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren, ook als het om skateboarden. Lees deze 3 tips als je wil leren skaten als kind of volwassene.

Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren, en ook als het om skateboarden gaat is het nooit te laat om ermee te beginnen. Maar net als met veel andere dingen is leren skateboarden iets waar je een poosje mee bezig moet zijn, voordat je het onder de knie hebt. Misschien vind je het lastig om te weten waar je moet beginnen of durf je niet goed, omdat je niet weet hoe en wat. De volgende drie tips kunnen je wellicht helpen, en ervoor zorgen dat je makkelijker begint. Onthoud deze dingen als je van plan bent om voor het eerst te leren skaten.

Wees altijd voorzichtig en verstandig

Skateboarden is iets wat je goed moet leren. Het kan dan ook zorgen voor ongelukken als je nog niet goed kunt skateboarden, en je dingen gaat doen doe je nog beter niet kunt doen. Word eerst handig en vertrouwd met je skateboard of longboard voordat je dingen als trucjes gaat oefenen. Het recht vooruit rijden en zorgen dat je bijvoorbeeld kunt remmen of sturen is veel belangrijker dan dat je trucjes kunt doen of bijvoorbeeld van een hoogte naar beneden kunt rijden. Leer dus eerst de basis en wees altijd voorzichtig, en maak verstandige keuzes.

Vallen en opstaan

Net als met veel andere dingen, gaat skateboarden met vallen en opstaan. Hoe voorzichtig je ook bent en hoe erg je ook probeert om niet te vallen, het gaat gebeuren dat je van je skateboard gaat vallen en jezelf bezeerd. Hopelijk niet te erg, maar een blauwe plek of schram hier en daar kun je niet volledig voorkomen. Wees niet bang om te vallen, want hierdoor ga je wellicht op een onhandige manier vallen. Maar wees slim en zorg dat je niet hard valt door jezelf goed op te vangen of om tijdig van het board te springen.

Leer door te kijken

Dit werkt zo met veel dingen, maar het beste kun je het leren door te kijken naar anderen. Of dit nou is in het echt bij bijvoorbeeld het skatepark of online door video’s te kijken, je leert veel van mensen die het al kunnen. Ga dus op zoek online of in het echt naar mensen die je kunnen helpen en pas dan de dingen die je geleerd hebt toe in de praktijk. Je krijgt zo namelijk ook tips die je enorm kunnen helpen, die je wellicht anders niet gehad zou hebben.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.