Buitenspeeltuinen Friesland

{ Dagje uit met kinderen in Friesland } | Sybrandys Speelpark

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Vanaf onze woonplaats zijn wij binnen een half uurtje in het mooie Friesland. Een provincie waar je graag vertoeft op een mooie zondag met temperaturen in de twintig graden. Een bestemming was zo gevonden; online bood ik op entreekaarten voor Sybrandy’s Speelpark inclusief toegang tot recreatiestrand aan het IJsselmeer. Hier ontdekten wij behalve het speelpark ook een voor ons nog onbekende omgeving het heuvelachtige Gaasterland. Mocht je komende zomer in Friesland verblijven met jonge kinderen zet deze dan zeker op je lijstje!

Sybrandys Speelpark

Dit speelpark is echt een begrip onder diverse generaties Friezen. Het park bestaat namelijk al meer dan 55 jaar! Na een sluiting op de oude locatie is dit speelpark vorig jaar overgenomen en verhuisd naar de locatie die wij hebben bezocht. Direct naast de ingang van recreatiestrand De Hege Gerzen. Parkeren is hier gratis en met het bandje wat je bij de kassa krijgt kun je onbeperkt van het speelpark naar het strand en weer terug. Ik zie een klein, maar overzichtelijk park, op een vrij open terrein in de volle zon. Gelukkig lonkt ook het water van het IJsselmeer en het zwembadje. Onze oudste dochters van 6 en 7 zien overal attracties en kunnen bijna niet kiezen waar ze ‘als eerste ingaan’. Voor onze zoon van 2 zijn er ook genoeg speelmogelijkheden en kan hij onder begeleiding in een aantal attracties. Het park is het meest geschikt voor kinderen tussen de 3 en 10 jaar. Vanaf 3 jaar betaal je voor de entree. 

 Sybrands Speelpark is een mooi speeltuinpretpark, inclusief toegang tot recreatiestrand aan het IJsselmeer, in Flevoland.

Attracties in Sybrandys Speelpark

Ik weet niet goed hoe ik Sybrandys Speelpark moet omschrijven. Een grote speeltuin of valt het toch onder de pretparken? Ik vind de term ‘speeltuinpretpark ‘wel passend. Er zijn meer dan veertig speeltoestellen, die allemaal vrij toegankelijk zijn na binnenkomst. De attracties worden bediend door medewerkers of zijn gemakkelijk zelf te bedienen. Ook fijn, de speeltoestellen passen ook echt in de groene rustige omgeving waar je je bevindt zonder luidruchtige muziek of lampen. Van oudsher de bekendste attracties in het park is de beroemde of misschien wel beruchte draaischijf. Op bepaalde tijden nodigt de eigenaar deze zondag kinderen, ouders of ‘pake en beppe’ uit om een poging te wagen zo lang mogelijk te blijven zitten op de schijf. Dat valt nog niet mee, maar het aanwezige publiek is zeer enthousiast. Onze zoon vindt de ritjes in de oldtimers het leukst en de meiden de super hoge glijbaan waar ze met een matje vanaf kunnen en de waterattractie. Wachtrijen zijn er eigenlijk niet, behalve als we iets willen gaan eten. Want hoewel er genoeg picknicktafels zijn, ga ik toch wel goed op een frietje tijdens een dagje uit. En eerlijk toegeven; de gesmeerde broodjes zijn in de koelkast blijven liggen. Op het horeca-gedeelte laat het park jammer genoeg wat liggen, de efficiëntie is ver te zoeken en we wachten enorm lang op onze bestelling. 

 Sybrands Speelpark is een mooi speeltuinpretpark, inclusief toegang tot recreatiestrand aan het IJsselmeer, in Flevoland.

De Hege Gerzen

Onze jongste dochter van 1 vindt het genoeg geweest in haar buggy. Voor haar is er op het park niet veel te doen. Op naar het naastgelegen recreatieterrein ‘De hege gerzen”. De eigenaar van het recreatieterrein heeft vorig jaar speelpark Sybrandys van de ondergang gered met een overname. Je kunt ook een apart entreekaartje kopen voor alleen toegang tot het recreatiestrand. Volwassenen betalen dan 2 euro en per kind 1 euro. We halen de zwemspullen uit de auto en gaan het terrein ontdekken. Er is een fijn zandstrand, diverse speeltoestellen, een volleybal en voetbalveld. De douches, toiletten en het terras zien er ook prima uit! Grote plus van dit strand is dat er een peuterbadje met glijbaan aanwezig is. Alle kinderen inclusief de jongste hebben een hele tijd veel plezier in het bad. In het IJsselmeer kun je ook prima spelen en zwemmen. Wij sluiten onze dag af terug in het speelpark met een ijsje, en vooruit nog een keertje in een attractie. 

Omgeving Gaasterland 

In de omgeving van Oudemirdum in het Gaasterland waar het park ligt waren wij nog niet bekend. Maar wat is het hier mooi! Het lichtglooiende landschap verwachtten wij niet in Friesland, eerder in Limburg of Duitsland. De afwisseling tussen heuvels, bossen en water is echt heel bijzonder. Mocht je hier langer willen blijven, in Oudemirdum en omgeving zijn meerdere campings te vinden. Kijk eens op campingzoeker voor inspiratie en zoek op Oudemirdum of Gaasterland. Ook de bekende watersportplaats Lemmer ligt om de hoek. 

 Sybrands Speelpark is een mooi speeltuinpretpark, inclusief toegang tot recreatiestrand aan het IJsselmeer, in Flevoland.

Go or No Go

Blijf je dit jaar in Nederland of heb je een accommodatie geboekt in Zuidwest-Friesland of omgeving dan is Sybrandys Speelpark echt een leuk dagje uit. Ik vond de afwisseling tussen speelpark en het strand echt ideaal! Zoek vooraf online vooral naar een leuke korting, zoals via deze ticketveiling. Ik heb uiteindelijk slechts € 5,50 euro per persoon betaald! Dit is inclusief toegang tot het strandbad en kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang. Je mag je eigen eten en drinken meenemen en nuttigen aan een van de picknicktafels of op het strand. De horeca was verder prima, op de enorme wachtrijen na.


Ook in friesland: Fruitkwekerij bezoeken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.