4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Friet flamingo en andere rare snuiters

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Heb jij ooit misschien, een rare snuiter gezien? Het klinkt wat raar, maar ze bestaan, echt waar!
Je hoeft niet eens naar ze op zoek, van de Poefpoes tot de Lanterpanter, je vindt ze allemaal in het boek! Dit vrolijke versje staat op de achterkant van het boek Friet Flamingo die wij aan het begin van onze zomervakantie mochten ontvangen. De omslag van het boek heeft prachtige illustraties en maakt je nieuwsgierig naar de binnenkant. De versjes maken je vrolijk, prikkelen je fantasie maar laten je tegelijkertijd ook nadenken. Geschikt voor jong en oud!

Van Friet flamingo naar de Poefpoes 

We komen heel wat vreemde snuiters tegen in dit prentenboek. Ze zijn allemaal anders maar bijzonder op hun eigen manier.  Als we de bladzijdes omslaan gaan we van de kapper, naar de kringloop de brillenwinkel en naar de sloddervos in het bos. Ieder versje verteld een compleet verhaal. Vaak moesten we allemaal lachen om de gekke versjes maar over de tekst in het versje fantasiedier ‘alles kan in je hoofd, als je er maar in gelooft!’ praatten we nog even na. Dit gedichtje leverde een bijzonder gesprek met mijn oudste dochters op. De schrijfster is heel knap in het niet benoemen maar toch aanstippen van soms lastige onderwerpen. Het is ook lastig als je bang bent of niet stil kunt zitten en stap voor stap je talenten moet ontdekken!

De versjes van Friet Flamingo maken je vrolijk, prikkelen je fantasie maar laten je tegelijkertijd ook nadenken. Geschikt voor jong en oud!

Sam Loman

Sam Loman (1983) wilde van kleins af aan kinderboekenillustrator worden. Ze heeft dan ook illustratie gestudeerd en al voordat ze afstudeerde gaf ze haar eerste kinderboek uit.  De kans is groot dat je al eens een prentenboek of non-fictie boek van haar in handen hebt gehad, ze schreef er inmiddels al tientallen. Naast illustrator en auteur is Sam ook fotografe, grafisch vormgever en ontwerper. Ondanks dat haar lijf soms niet meewerkt door verschillende ziektes wil ze uitstralen dat je nooit op moet geven en dat anders zijn oké is. Voor volwassenen schreef ze eerder; ‘Happy recipe’ over koken gezondheid en geluk, en ‘Take a break’; voor een rustiger en gezonder leven. Naast Friet Flamingo verschijnen deze zomer ook nog de prentenboeken HieperdePipo en Leren met Skip. 

De versjes van Friet Flamingo maken je vrolijk, prikkelen je fantasie maar laten je tegelijkertijd ook nadenken. Geschikt voor jong en oud!

Go or no Go

Friet Flamingo en andere rare snuiters is absoluut een leuk boek om in je collectie te hebben. Ook is het voor zowel jongens als meisjes vanaf 4 jaar leuk om cadeau te geven. Doordat de korte verhaaltjes op rijm zijn lezen ze makkelijk weg. De bijzondere dieren zoals de waarheenmoe en de blotebillenaap prikkelen de fantasie. Op elke pagina vindt je kleurrijke illustraties passend bij het versje. Wij kregen spontaan zin om deze rare snuiters te gaan zoeken in een dierentuin komende zomervakantie. Na sluitingstijd gaat de waarheenmoe vast bij de lanterpanter op bezoek en bouwen ze een samen een feestje. Sam Loman gaf ook een eigen stationary lijn uit met de leukste etuis, notitieboeken en agenda’s. Ook het serviesgoed en keukentextiel dat ze ontworpen heeft is supertof! 

Facts:

 • Titel: Friet Flamingo 
 • Auteur: Sam Loman
 • Illustraties: Sam Loman
 • Uitgeverij: Overamstel uitgevers 
 • Verschijningsdatum: juli 2021
 • Adviesleeftijd: 4+ 
 • Aantal pagina’s: 48 pagina’s gebonden editie (ook als e-book verkrijgbaar)
 • Adviesprijs: € 14,99 en te koop bij bol.com

Lees ook de volgende recensies:
Berenkriebel
Ontdek dierenbaby’s

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  Angelique
  20 juli 2021 at 08:39

  Oh de boeken van Sam Loman zijn zo leuk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.