Huis & Tuin

5 onmisbare items in een tienerkamer

Mocht jij op zoek zijn naar de leukste tienerkamer / tienerslaapkamer inrichting, lees dan zeker verder, want je vind de beste tips hier!
Linda - Go or No Go

Met twee tieners in huis én dus twee slaapkamer make-overs op komst heb ik al vele uren op Pinterest rondgekeken. Inmiddels durf ik mezelf een ware expert te noemen op het gebied van tienerslaapkamers, want ik heb er wel duizend voorbij zien komen. Daarnaast heb ik ook nog tips gevraagd in een Facebookgroep met ruim 20.000 moeders en vaders van tieners, en alle tips die ik heb opgedaan wil ik graag met jullie delen. Dus mocht jij op zoek zijn naar de leukste tienerkamer / tienerslaapkamer inrichting, lees dan zeker verder!

Tienerslaapkamer: de muren

Voor je start met de volledige inrichting van de slaapkamer is het handig om eerst te bedenken wat je met de muren wil doen. Als je alle muren in een rustige kleur wil verven of behangen, dan is er niet zoveel aan de hand. Maar als je aan muurstickers, graffiti of een druk behang denkt, dan is het verstandig om dat eerst uit te kiezen. Er is niet één beste keuze op dit gebied: het ligt er helemaal aan waar jouw tiener van houdt. Wil hij of zij inderdaad een stoere, drukke of intense muur, dan kan dat gewoon! Maar mocht je tiener het rustiger willen houden; ook goed, dan kun je lekker los met de accessoires daarna.
Andere ouders van tieners raden voornamelijk muurstickers aan: deze zijn onder tieners populair. Denk aan een volledige muursticker of juist kleinere muurstickers rondom bijvoorbeeld gamen of de hobby van je kind.

Bureau en bureaustoel

Onmisbaar in iedere tienerslaapkamer: een fijn bureau en een goede bureaustoel. Je tiener gaat vele uren spenderen aan huiswerk maken en studeren en niets zo vervelend als een bureau dat niet de juiste maat heeft of een bureaustoel waar je niet lekker op zit of last van je rug krijgt. Investeer dus in een goed bureau en vooral ook in een goede, stevige en stabiele bureaustoel die voldoende steun biedt. Beide kun je vinden op de website van OTTO, waar je een ruime keuze hebt uit bureaus en bureaustoelen.
Wat betreft het bureau is het belangrijk om te letten op de hoogte en de breedte. De hoogte moet niet te hoog zijn voor je zoon of dochter: rond de 75 cm hoog is de standaard en dat is dus ook goed voor de meeste tieners.
De breedte is belangrijk wanneer je veel kwijt moet op het bureau. Denk bijvoorbeeld aan een of meerdere beeldschermen. Indien dat het geval is, kun je beter voor een extra breed bureau kiezen, zodat je naast de schermen nog voldoende ruimte hebt voor je boeken en schrift.

Het bed

Ja, het bed is natuurlijk ook enorm belangrijk. Hier gaat je tiener genieten van zijn of haar nachtrust, bijkomen na drukke dagen en weer energie opdoen voor de volgende dag. Waarschijnlijk kan je tiener het enorm waarderen als hij of zij een tweepersoonsbed krijgt. Dat hoeft niet direct een king size bed te zijn, dat kan ook een queen size boxspring zijn of een twijfelaar zijn als je geen ruimte hebt voor het breedste bed.

Bijzondere ‘kapstokken’

Deze zal niet bij iedere tiener passen, maar heb jij een tiener die het liefst alleen maar petten draagt? Dan is deze tip voor jou zeker interessant: maak een pettenkapstok op de slaapkamer! Heel simpel: een brede balk met een stuk of 10-15 haakjes waar de petten aan opgehangen kunnen worden. Ten eerste staat dat super stoer en ten tweede is het ook nog eens enorm praktisch. Zo’n kapstok kun je gemakkelijk zelf maken als je een beetje handig bent.

Heb je een skaterboy in huis? Dan zijn skateboard-kapstokken de bom! Maak twee haken in de muur waar het skateboard op kan rusten. Maak zo drie houders boven elkaar, leg er drie skateboards op en je hebt echt de gaafste skateboard opbergplaats ever!

Verlichting

Wat helemaal hot is, is verlichting op de slaapkamer. En nee, dan bedoel ik natuurlijk niet gewoon een hanglamp, maar led-strips. Denk aan led-strips achter de bedrand of onder het bed, onder het bureau of onder een plank aan de muur. Belangrijk bij de led strips is dat je de kleur kunt instellen met een afstandsbediening, want geloof me, dat gaat je tiener geweldig vinden! En ja, soms kan er dat van buitenaf wel heel interessant uit zien als je tiener bedenkt om alle verlichting op rood te zetten, maar hey, als je kind maar blij is toch! 🙂
Je kunt de led-strips vinden bij onder andere de Action, Ikea en Aliexpress.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.