Gelderland Vakantie in Nederland

Veluwe met kinderen | Top 5 activiteiten en dagjes uit!

veluwe
Linda - Go or No Go

Een dagje Veluwe met kinderen is een super leuk idee voor een gezellig dagje uit in eigen land. Op de Veluwe is namelijk van alles te beleven. Of je nou het pretpark wilt bezoeken of liever naar de dierentuin gaat; op de Veluwe kan het allemaal. Maar wat zijn nou de leukste dagjes uit en welke zijn het meest geschikt voor kinderen? In deze blog deel ik 5 tips voor een gezellig dagje uit op de Veluwe met kinderen. 

Dagje Veluwe met kinderen

1. Apenheul

Wat is er nou leuker dan aapjes kijken? De meeste kinderen vinden het helemaal geweldig! De Apenheul is wat mij betreft dan ook de beste optie voor een dagje uit met kinderen op Veluwe. Bovendien is het voor de ouders ook een hele belevenis. Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt; aapjes spotten blijft leuk! Bovendien is de Apenheul een mooi park waar meer dan 300 apen leven. Het grootste deel van deze aapjes (de doodshoofdaapjes) loopt los door het park en zijn super nieuwsgierig. Het kan dus goed voorkomen dat er ineens een aapje op je schouder springt. Spannend!
Vaak kun je goedkoop tickets scoren via deze link naar vakantieveilingen.nl.

VELUWE MET KINDEREN | TOP 5 ACTIVITEITEN EN DAGJES UIT!

2. Burgers Zoo

Mocht je die loslopende apen toch te uitdagend vinden, dan kun je er ook voor kiezen om Burgers Zoo te bezoeken. Het grote voordeel van Burgers Zoo is dat ze een enorme speeltuin hebben. Hebben de kinderen genoeg gezien van de olifanten, stokstaartjes, haaien en giraffen? Dan hebben ze de tijd van hun leven in de speeltuin. En dat terwijl jij geniet van lekker gebakje met appeltaart op het terras. Ideaal toch? Burgers Zoo is de mooiste dierentuin van de Veluwe en een leuke optie voor een dagje uit met kinderen.

Een dagje Veluwe met kinderen is super. In deze blog deel ik 5 tips voor een gezellig dagje uit op de Veluwe met kinderen.

3. Julianatoren

Zoek je een spectaculair dagje uit op de Veluwe voor kinderen onder de 10 jaar? Dan is Kinderpretpark Julianatoren één van je beste opties. In dit mooie pretpark zijn ontzettend veel leuke kinder attracties te vinden. Van trampolines tot glijbanen en van draaimolens tot motorbootjes. Op Kinderpretpark Julianatoren vind je het allemaal. Daarnaast worden er ook theatershows gegeven zoals een prinsessenbal en een vliegfestijn. De kinderen hebben hier gegarandeerd een geweldige dag.

Een dagje Veluwe met kinderen is super. In deze blog deel ik 5 tips voor een gezellig dagje uit op de Veluwe met kinderen.

4. Nederlands Openluchtmuseum

Een andere optie voor een dagje Veluwe met kinderen, is een dagje naar het Nederlands Openluchtmuseum. Hier leren de kinderen iets over de historische gebouwen van Nederland en leven ze zich uit op het Kindererf en de boerderij. Ook is het mogelijk om de smid aan het werk te zien en een tramles te volgen. Super leuk toch? Na afloop ontvangen de kinderen zelfs een tramdiploma! Die zullen ze vol trots op hun slaapkamer willen hangen. Na een gezellig dag vol belevenis sluit je de dag af bij het pannenkoekenhuis. Hier geniet je samen van een oer-Hollandse pannenkoek met appel en stroop. Het is de ideale afsluiting van een dagje uit op de Veluwe met kinderen.

5. Paleis Het Loo

De laatste optie voor een dagje Veluwe met kinderen is een bezoek aan Paleis ’t Loo. Hier kunnen de kinderen een audio tour volgen, waardoor het voor kinderen super leuk is om dit mooie paleis te bewonderen. Naast de prachtige kamers kunnen de kinderen hier ook uitstekend spelen in Speelpaleis Het Loo. Klimmen in de speeltoestellen, glijden van de glijbaan of een ritje maken op de koets; dat vind ieder kind tocht geweldig? Ook kunnen de kinderen leren over de koninklijke beroepen en de bijzondere paleistuinen. Wil je een bezoek aan Paleis Het Loo extra speciaal maken? Dan raad ik je aan om op prinsen- en prinsessen dag te gaan.

Weekendje Veluwe met kinderen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een weekendje weg naar de Veluwe te boeken. In dat geval raad ik je aan om op zoek te gaan naar een leuk vakantiehuisje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wellness huisje op de Veluwe of een tiny house midden in de natuur? Dat is pas echt genieten!

Wanneer ga jij met de kinderen naar de Veluwe?

Dit waren ze dan; mijn tips voor een dagje uit op de Veluwe met kinderen. Hopelijk hebben deze tips je verder op weg geholpen en heb je inspiratie kunnen opdoen voor een gezellig dagje uit. Heb je al een idee wat je gaat doen of wil je jouw ervaringen delen? Twijfel niet om een reactie achter te laten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust, want ik help je met alle plezier verder op weg. Tot slot wens ik je een heerlijke tijd met de kinderen. Geniet van jullie dagje uit op de Veluwe!


Deze gastblog is geschreven door Tom van Galekkeropvakantie.nl.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.