2 jaar 3 jaar 4 jaar Poppen & Knuffels Rollenspel

{ Review } | Peppa Pig Houten familiehuis en magnetisch tekenbord

Oke, ik ga gelijk heel, heel eerlijk zijn. Peppa Pig is in dit huis verboden op TV. Dat is overigens niet altijd zo geweest hoor. Echter, toen mijn kleuterdochter ineens een volle bak Peppa-tantrum tentoonstelde, heb ik het verbannen. Peppa is hartstikke leuk, maar als ik eerlijk ben, een tikkeltje te vrij opgevoed naar mijn zin. Waar mijn oudste het dus wel heeft gekeken, heeft mijn jongste van 2,5 jaar geen idee wie dit vrolijke roze wezentje is. Maar daar is vandaag verandering in gekomen. Wij mochten namelijk het Houten Familiehuis uit Peppa’s nieuwe speelgoedcollectie uitproberen. En zoals (stiekem toch wel) verwacht, was het een schot in de roos.

Die nieuwe speelgoedcollectie van Peppa Pig bestaat uit een zevental leuke sets die allemaal uitermate geschikt zijn voor langdurig gebruik. Het grootste gedeelte van deze nieuwe collectie is gemaakt van hout. Lekker duurzaam dus! Daarnaast lokt het ook het vrije spel uit, dus je kind kan er eindeloos mee aan de slag.

Peppa pig
De knuffeltjes uit deze collectie zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

Het Peppa Pig Houten Familiehuis

Mijn kids weten dat ze enorme bofkonten zijn als er grote dozen bezorgd worden. En toen ik samen met Nova van 2,5 dit pakket opende, volgden er vele oooh’s en aaaah’s. Het Peppa Pig Houten Familiehuis was hier dus echt een schot in de roos. Dit speelhuis is gemaakt van stevig hout en heeft een handig systeem om te openen en te sluiten. Het pakket bevat het figuurtje van Peppa en diverse stukken meubilair en keukenapparatuur. Genoeg om een paar heerlijke uurtjes lekker te spelen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Vooralsnog is Nova echt in haar nopjes met dit speelhuis. Zij is nu 2,5 jaar oud en ik denk dat dit precies een goede leeftijd is voor dit soort speelgoed. Het zorgt voor een levendige verbeelding en wanneer de verhaaltjes echt uitgespeeld gaat worden ook voor een verbeterde woordenschat. Rollenspel wordt op deze leeftijd ook echt een ding. En als blijkt dat dit speelhuis een favoriet blijft, zou ik het zeker willen uitbreiden met de rest van de familie Pig zodat ze haar verhalen nog verder kan uitspelen. Daarnaast, gezien het feit dat je dit speelhuis goed kun afsluiten en makkelijk kunt meenemen denk ik echt dat dit niet snel een hoek zal verdwijnen.

Het Houten Familiehuis is nog met vele sets uit te breiden. Ik denk dat het klaslokaal hier zeker ook in de smaak zou vallen!

Magnetisch tekenbord

Als er iets is waar mijn meiden zich ook uren mee kunnen vermaken is het wel een magnetisch tekenbord. We hebben dus ook al verschillende exemplaren versleten. Het Peppa Pig magnetische tekenbord is een mooi praktisch formaat om mee te nemen, bijvoorbeeld als je deze zomer lang in de auto zit onderweg naar vakantie. Het heeft een pennetje om mee te tekenen, een stempel van het hoofd en lijf van Peppa en natuurlijk een modderpoel. Nova was er gelijk driftig mee aan de slag. Wat ik wel een minpuntje vind aan dit soort tekenborden, is dat de stempeltjes vaak kwijtraken. Zeker de modderpoel is vrij klein en is lastig in zijn houdertje te krijgen en ik ben dus bang dat we die als eerste kwijt zullen raken.

Let trouwens wel op, dit tekenbord is voor kinderen van 3+. En het is mij wel duidelijk waarom. De stempeltjes zijn vrij klein en er is zeker inslikgevaar bij kleinere kinderen. Goed in de gaten houden dus!

Mag Peppa Pig blijven – Go or No Go!

Of ik ineens weer helemaal om ben en Peppa weer welkom is op de tv in ons huis, weet ik niet. Ik weet in ieder geval wel dat ik deze Peppa speelgoedcollectie heel leuk vind. Deze zijn namelijk stil. En dat is ook wel weer eens lekker verfrissend bij speelgoed voor jonge kinderen! Daarnaast blijkt dus ook dat je Peppa Pig niet hoeft te kennen om heerlijk met dit speelhuis aan de slag te kunnen. Wat mij betreft uitermate geschikt voor peuters en kleuters!

Peppa Pig Facts

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.