Boeken Gratis uitstapjes en activiteiten

{ Recensie } | Wolvenkinderen: avonturen sparen!

Wolvenkinderen is niet zomaar een leesboek. Het is echt een boek om buiten te gebruiken.
Anne

Het afgelopen jaar werden we meer dan ooit op ons zelf teruggeworpen. Onze belevingswereld werd erg klein. Het gezin was je nieuwe groep om er mee op uit te trekken. Iets wat eigenlijk heel natuurlijk is maar wat wij in de waan van de dag soms vergaten. Clubjes, leuke festivals, sportwedstrijden, een weekend me-time. We deden vaak die dingen met anderen dan ons gezin. En nu? Nu gingen we weer buiten en het bos werd de nieuwe place to be. Hutten bouwen, de moestuin ontdekken en tuineren werden onze hobby en we gingen avonturen sparen met elkaar. Daar past het boek Wolvenkinderen perfect bij.

Wolvenkinderen is niet zomaar een leesboek. Het is echt een boek om buiten te gebruiken.

Het boek Wolvenkinderen

Dit boek is niet zomaar een leesboek. Het is echt een boek om buiten te gebruiken. Ik denk dat in deze tijd het boek goed past, want dat buiten zijn beviel ons wel. Als kind ging jij zelf misschien ook wel veel naar buiten. Zelf heb ik mooie herinneren aan de zaterdagen op de boerderij, verse eieren rapen en spelen tussen de slootjes. En met de haren in knoop en zwarte voeten weer naar huis. Op dat gevoel is dit boek geschreven. Ga naar buiten, schrijf je eigen avonturen, maak je eigen familierecepten. Dit boek is geen kookboek, geen duurzame gids, geen kampeerguide en geen koffietafelboek.

“No kid will ever rember spending their best day in front of a screen”

Wat is het dan voor een boek?

Het is alles wat hierboven staat en meer nog. Het boek Wolvenkinderen nodigt je je uit om naar buiten te gaan. Ver weg of juist dichterbij. Maak een kampvuurtje in je eigen tuin, ga naar het park en gebruik het boek als een leidraad. Niet klakkeloos kopiëren want, zo zeggen de schrijvers zelf, kopiëren is voor apen. Maar probeer en experimenteer en is het niet gelukt? Dat mag, fouten mogen! Morgen weer op weg naar een nieuw avontuur!

In het boek staan de meest prachtige foto’s en geweldige recepten. De recepten gaan mee met de seizoenen. Lekkere recepten die je makkelijk zelf kan toepassen op bijvoorbeeld de BBQ als je niet zo avontuurlijk bent aangelegd. Hoe tof is het om ‘s avonds iets te lang op het strand te blijven en daar waar het mag een vuurtje aan te steken? Rooster daar spekjes of broodjes boven en ik weet zeker dat je kinderen dit later nog herinneren!

Geïnspireerd door het boek Wolvenkinderen deel ik een idee uit het boek, aangevuld met mijn eigen idee.

Wolvenkinderen is niet zomaar een leesboek. Het is echt een boek om buiten te gebruiken.

Recept voor verfrissend water

Nodig hiervoor:

  • Waterkaraf
  • Water
  • Vers fruit
  • Verschillende kruiden
  • Eetbare bloemen
  • Stuk bamboe

In Wolvenkinderen staat een top tip voor het maken van rietjes. Op diverse plekken kun je tegenwoordig bamboe vinden. Haal een stuk bamboe uit de tuin of bij je buren. Knip tussen twee knokkels/verdikkingen er een stukje uit. Dit gedeelte is hol en kan je dus perfect gebruiken als rietje. Was de bamboe even goed uit en af. Een geheel duurzaam alternatief voor alle plastic rietjes.

Knokkel / verdikking in bamboe

Schenk water in een mooie kan en voeg lekkere verse kruiden uit eigen tuin toe, zoals verse munt. Een schijfje citroen of sinaasappel en wat schijfjes gember. Vul het eventueel aan met wat eetbare bloemen. Je kan zo je favoriete combinatie ontdekken. Wij zetten deze kan in de koeling en zo hebben we gedurende de dag lekker water met een smaakje.  Serveer dit met het duurzame rietje. Veel plezier!

Wolvenkinderen is niet zomaar een leesboek. Het is echt een boek om buiten te gebruiken. Vol leuke ideeen om buiten te spelen en te doen.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.