Inspiratie

De kogel is door de kerk: wij gaan verbouwen!

verbouwen
Linda - Go or No Go


De kogel is door de kerk: we gaan verbouwen. We hebben ruim een jaar op de huizenmarkt gesnuffeld en rondgekeken, maar zijn tot de conclusie gekomen dat verbouwen de beste optie is.

De huizenmarkt

Om te beginnen is de huizenmarkt enorm overspannen. Wanneer er een huis te koop komt moet je direct op je telefoon duiken om een bezichtiging te plannen. Ben je te laat, dan vang je al achter het net omdat alle mogelijke momenten al volgepland zitten.
Ben je wél op tijd met het plannen van een bezichtiging en het huis bevalt je goed, dan weet je dat je zal moeten overbieden. In de ene stad nog meer als de ander en ook in de normaal zo rustige dorpjes komen de gekste biedingen langs. Dat alles met het risico dat een keer die huizenmarkt in moet gaan storten en je eigenlijk veel te veel hebt betaald voor het huis.

Het ideale huis

Het ideale huis bestaat volgens mij niet, maar er zijn wel huizen die daar heel dichtbij komen. Ons eigen huis is een fijn, goed huis, maar niet ons bijna ideale huis. Anders zouden we natuurlijk niet willen verhuizen. Máár het kan wel een redelijk ideaal huis worden voor ons, als we het een en ander eraan verbouwen. Tijdens bezichtigingen van andere huizen merkten we steeds weer dat ons eigen huis eigenlijk zo gek nog niet is. En dat aan al die huizen waar we gingen kijken ook echt nog wel het een en ander moest gebeuren.
Na flink wat wikken en wegen kwamen we uiteindelijk tot de conclusie dat we onze jacht op een ander huis gingen staken en dat we ons focussen op ons huidige huis.

Verbouwen maar!

Ja, en toen kwamen de offertes binnen. Auch! Want niet alleen de huizenprijzen zijn enorm gestegen, ook de houtprijs is ontzettend hard gestegen. Een dakkapel kost nu flink wat meer dan een jaar geleden. Maar goed, we moeten iets, dus even slikken en gewoon weer doorgaan.

We beginnen na de zomer met de grootste verbouwing, namelijk de zolder. Dit moet een slaapkamer worden maar daarvoor moet veel gebeuren. Om te beginnen moet de volledige zolder gestript worden. Dat wordt dus sowieso een afvalcontainer huren, want we hebben het echt over veel puin. Denk aan de muren, vloeren, dakramen en dan nog alles er omheen. Zo’n puincontainer is wel echt ideaal, want die zorgt ervoor dat je niet tien keer op en neer naar de milieu straat hoeft met je aanhangertje.

Na het sloopwerk worden leidingen verlegd zodat we de wasmachine en droger kunnen verplaatsen en ook wordt de kachel op een andere plek neer gehangen. Dat maakt dat we meer slaapkamerruimte hebben en een kleinere voorzolder. Vervolgens komt er nog een dakkapel van maar liefst 3.5 meter op, wordt alles goed geïsoleerd en ontstaat er op de voorzolder een washok.

En nog veel meer

We kunnen overigens die afvalcontainer wel een poosje laten staan als we willen, want we zijn behalve de zolder nog veel meer van plan. Zo is het tweede project een grote overkapping in de tuin waar we lekker onder kunnen chillen, wedstrijdje op tv kunnen kijken en kunnen eten. En daarna volgt een aanbouw achter ons huis om de keuken en huiskamer te verlengen. Oh, ja ook de gevelbekleding is hard toe aan vervanging, dus die pakken we ook nog even mee. Dus, voorlopig zijn we nog lang niet uitgeklust en bouwen we lekker aan ons zo-goed-als-ideale huis.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.