Noord-Brabant Vakantie in Nederland

Hotel HUP: Het leukste en kindvriendelijkste hotel van Nederland

Tijdens de zoektocht naar het meest kindvriendelijke hotel in Nederland kwam ik bij Hotel Hup in Mierlo. Dit hotel is écht een aanrader!

Tijdens de zoektocht naar het meest kindvriendelijke hotel in Nederland kwamen mijn man en ik terecht bij hotel HUP, het sporthotel in Mierlo en het meest kindvriendelijke hotel van 2020 en 2021! Hotel HUP heeft alles in huis om je te vermaken. Er zijn sportruimtes, diverse restaurants, een bioscoop, zwembad en sauna, museum, bowlingcentra, binnenspeeltuin en een kids club. Teveel dus eigenlijk om op te noemen en zeker om allemaal in twee dagen te doen.

Glijdend inchecken

Het hotel mag er dan van buiten wat mistroostig uitzien, alleen al de lobby maakt alles goed. Bij binnenkomst worden je ogen direct naar de enorme witte glijbaan getrokken waar kinderen via de eerste verdieping zo naar beneden kunnen glijden. Links van ons bevindt zich een poolbiljart en er hangen grote loungestoelen om lekker te chillen. Naast de receptie staat het grootste tafelvoetbalspel dat ik ooit heb gezien. De kinderen sprinten meteen naar de glijbaan toe. Binnen enkele seconden zie ik ze alweer naar beneden roetsjen. De vakantie is joelend begonnen! We checken ons in en krijgen twee toegangspasjes mee. Eén voor de Kids Funroom en één voor onze kamer.

Tijdens de zoektocht naar het meest kindvriendelijke hotel in Nederland kwam ik bij Hotel Hup in Mierlo. Dit hotel is écht een aanrader!

Corona alternatief

Omdat we tijdens de lockdown komen logeren zijn vele activiteiten in Hotel HUP gesloten. Desondanks heeft het hotel drie hele leuke arrangementen bedacht waarvan wij hebben gekozen voor de Kids Funroom. De Funroom bevindt zich op dezelfde verdieping als onze kamer en heeft een eigen ballenbak, mega legoblokken en een knutselhoek. Met een gerust hart kunnen we de kinderen alleen in de kamer later met een toegangspas, terwijl wij gaan uitpakken.

Sport hotelkamers

Wanneer de kinderen eindelijk hun speelkamer hebben verlaten gaan ze wederom uit hun dak als ze de hotelkamer zien. Onze Club Family Room is van alle gemakken voorzien. Dante en Bronte proberen direct hun stapelbed uit en kunnen hun enthousiasme bijna niet meer bedwingen als ze zien dat ieder een eigen televisie heeft. Ook de enorme zitzak in de vorm van een voetbal en de zitkuil worden met veel enthousiasme onthaalt. Het sportthema is geheel doorgevoerd in de kamer. De vuilnisbak heeft een eigen basketbalnet, onze handdoekrekken bestaan uit ringen en rekstokken en de stoel is een heuse fitnessbal.

Hotel HUP Brickroom

Na een paar uur verkennen we eindelijk het hotel. De gele ballenbak op de eerste verdieping slaan we even over omdat die vol zit met gierende kinderen. Gelukkig is de legoruimte helemaal leeg. Gretig rukken de kinderen de legosteentjes van de muur die daar met tientallen platen bezaaid zijn met kunstwerken van vorige legobouwers. Als mijn man en ik twee tijdsschriften hebben uitgelezen is het tijd om de tegenspartelende kinderen weer mee verder te nemen. Er is nog genoeg te doen in het hotel. We doen een potje tafelvoetbal, gaan indoor minigolven en wanneer de kids weer graag terug willen naar hun kamer om tv te kijken, gaan mijn man en ik poolen.

Tijdens de zoektocht naar het meest kindvriendelijke hotel in Nederland kwam ik bij Hotel Hup in Mierlo. Dit hotel is écht een aanrader!

Smullen in Hotel HUP!

Helaas is het tijdens ons verblijf niet mogelijk om een drankje te doen in de bar of een hapje te eten in het restaurant. Daarom nemen we alles maar mee naar boven. Het avondeten zit inbegrepen in het arrangement en met twee dienbladen vol friet, hamburgers, kipnuggets en frikandellen vertrekken we weer naar onze kamer. Het smaakt ons goed en met een volle maag en een tevreden gevoel gaan we slapen. Morgen weer zo’n geweldige dag!

Geweldig nieuws: bijna alles is weer open!

Inmiddels zijn na ons vertrek eind mei de bowlingbanen, de bioscoop, het zwembad en de multihal waar je kan tennissen en badmintonnen weer open. Ook kan je weer heerlijk genieten van een hapje en drankje op het terras.

Helemaal fan van voetbal? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan het voetbalmuseum Fanatic op de eerste etage van hotel HUP. En oh ja, willen je kids hun energie kwijt, dan kunnen ze weer los bij Street Jump en de Kids Club.

Boek jouw verblijf bij Hotel HUP voordelig via deze link!

Tijdens de zoektocht naar het meest kindvriendelijke hotel in Nederland kwam ik bij Hotel Hup in Mierlo. Dit hotel is écht een aanrader!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    10 originele kindvriendelijke vakantieplekken in Nederland
    26 augustus 2021 at 17:36

    […] Hét kindvriendelijkste verblijf van 2020 én 2021 is Hotel HUP. Linda verbleef er met haar kids en was onder de indruk van de sportruimtes, restaurants, bioscoop, zwembad met sauna, museum, bowlingbaan, binnenspeeltuin én kidsclub! In de lobby staat een grote glijbaan naast de trap en de kinderen amuseerden zich ten volle in de legoruimte. Klinkt als dolle pret! Je leest er alles over op haar blog. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.