10 jaar 11 jaar 9 jaar Game reviews

{ Game review | | Spirit: Lucky’s big adventure

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Niet zo lang geleden kwam de Nintendo Switch onze huiskamer binnen. Na wat middagen Mario party spelen en bouwen op ons eigen eiland in Animal Crossing zijn we helemaal klaar om ‘Lucky’s Big Adventure’ uit te proberen. Het spel is geïnspireerd op de film ‘Spirit Ongetemd’ die binnenkort in de bioscoop gaat verschijnen. Spirit kun je kennen van de eerste film uit 2002 of van de series die zijn verschenen. In de Nintendo e-shop voeren wij de downloadcode in en dan kan het avontuur beginnen. Eens kijken of mijn paardenmeisjes enthousiast worden van deze game…

Spirit: Lucky’s Big Adventure – Het verhaal

Je kruipt in de huid van Lucky, de eigenaresse van Spirit. Zij krijgt van haar vader een oud kistje die nog van haar moeder is geweest. In het kistje vindt Lucky een schatkaart. Lucky wil haar moeder, die niet meer leeft, graag beter leren kennen. Misschien lukt dat haar door dezelfde route te rijden als haar moeder jaren geleden deed. Maar waar leidt de schatkaart haar naar toe? Lucky krijgt gelukkig hulp van haar vader en tante Cora en haar twee beste vriendinnen besluiten spontaan mee op schattenjacht te gaan. Dat is ook wel nodig van het wilde westen en de ruige natuur zit vol gevaren. Bovendien zit er nog iemand anders achter de schat aan. 

Doel van het spel

Je gaat op zoek naar de verborgen schat die in Miradero begraven zou moeten liggen. Het stadje Miradero heeft echter veel geheimen. Ook cowboy Hendricks zit achter de schat aan en zal je het niet gemakkelijk gaan maken. Het is dus maar de vraag of je de schat op tijd gaat vinden. Ondertussen moet je je paard Spirit goed blijven verzorgen, alleen op die manier kun je verre tochten gaan maken en allerlei opdrachten uitvoeren. Dit betekent dat Spirit op tijd zijn eten en drinken moet hebben en geborsteld en geknuffeld moet worden. 

Spirit: Lucky's Big Adventure: Het ideale Nintendo Switch spel voor paardenliefhebbers. Lees hier onze review van deze paarden game.

Op naar Miradero 

Mijn dochters zijn meteen geboeid door het verhaal wat door Lucky verteld wordt. Ze komt aan bij haar vader die de zolder heeft opgeruimd en allemaal spullen van haar overleden moeder tegenkwam. Om die spullen te bemachtigen moet Lucky gelijk al opdrachten uitvoeren voor haar vader zoals; zoek mijn hamer op het dorpsplein. Door middel van de lichtstraal weet je welke richting je op moet en boven de hamer op het dorpsplein verschijnen allemaal ‘fonkeltjes’. Zo rijden we van opdracht naar opdracht en leren het dorpje Miradero en omgeving kennen. Na een aantal opdrachten krijgt Lucky de schatkaart in handen en kan het zoeken gaan beginnen. Ze laat de schatkaart aan haar vriendinnen zien die spontaan besluiten om mee te gaan op schattenjacht. Het wilde westen is immers vol gevaren. Van tante Cora krijgt Lucky na een paar opdrachten een fotocamera om het landschap en dieren vast te leggen. Deze dieren zijn soms gevaarlijk maar vaak ook erg behulpzaam. De opdrachten verschijnen telkens in de linkerbovenhoek en leiden je door het spel. Door het praten met mensen krijgen je steeds meer informatie losgepeuterd om het mysterie te kunnen ontrafelen. 

Pimp je look

Naarmate je het spel verder speelt verzamel je bepaalde voorwerpen en bijvoorbeeld kleding in je ‘dagboek’. Deze items krijg je bijvoorbeeld door klusjes te doen voor inwoners van Miradero of door dieren te redden. Mijn dochters vinden het leuk om Lucky aan te kleden naar eigen smaak en ook spirit te verzorgen in de stal. Door Spirit goed te verzorgen verdien je hoefijzers die je nodigt hebt als ‘energie’ om te kunnen paardrijden, draven en springen. Deze extra features spelen geen grote rol in de game zelf. Het is duidelijk geen game gewijd aan de verzorging van paarden of iets dergelijks. 

Lucky's Big Adventure

Uitgespeeld?

Het verhaal zit leuk in elkaar en verveelt niet snel door de talloze opdrachten die we moeten uitvoeren. We maken al snel kennis met schurk Hendricks die ons constant op de hielen zit. We zijn hem gelukkig telkens net te slim af! Het duurt vast een hele tijd voordat je het mysterie hebt ontrafeld en maar goed ook want dan is ‘de leuk’ van deze game wel weg. Wij hebben de game niet uitgespeeld omdat mijn dochters het Engels niet goed konden volgen en de Nederlandse ondertiteling niet konden lezen. Na een paar uur meelezen en zelf spelen was voor mij de uitdaging ook wel weg. 

Go or No Go

De game is Engels gesproken met Nederlandse ondertiteling. En dat is gelijk het grootste struikelblok voor ons. Doordat mijn dochters (5 en 7 jaar) de teksten niet of nog nauwelijks kunnen lezen kunnen ze het spel niet zelfstandig spelen. En hoe fijn vind ik dat nu juist als ze dat wél kunnen! Ik moet de teksten voorlezen zodat zij de opdrachten kunnen vervullen. De game draait immers om het vervullen van opdrachten om uiteindelijk de schat te kunnen vinden. Ik zou de game zeker een GO geven voor kinderen vanaf een jaar of 8. In ieder geval zodra ze het spel zelf kunnen spelen. Het is echt een avonturenspel zoals ik dit ken van bijvoorbeeld de Sims, quilty pleasure! Dit spel kun je niet met meerdere spelers (tegelijk) spelen, zoals wij dat wel gewend waren bij de spellen van Mario en Animal Crossing. Dit vinden de kinderen erg jammer en het is vaak ruzie om wie de controller in handen mag hebben. De meiden laden wel steeds hun eigen spel. Voor nu laten we Lucky’s Big Adventure even voor wat het is, maar ik weet zeker dat het spel opnieuw opgestart gaat worden als ze zelf wat meer kunnen lezen.

Spirit: Lucky's Big Adventure: Het ideale Nintendo Switch spel voor paardenliefhebbers. Lees hier onze review van deze paarden game.

Spirit: Lucky’s Big Adventure Facts

 • Verschijningsdatum: Juni 2021
 • Genre: Avontuur/ Dieren
 • Gesproken taal: Engels
 • Beschikbaar voor Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One, Microsoft Windows
 • Adviesleeftijd: 8 jaar (PEGI-leeftijd 3)
 • Adviesprijs: € 39,99 en te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

 • Reply
  Marjk
  1 december 2021 at 07:44

  Ik doe mee voor mijn meiden. En dat Engels gesproken is misschien wel handig voor onze dochter die Engels moeilijk vindt, door ondertiteling leert ze misschien spelenderwijs. Wij doen mee voor de switch variant

 • Reply
  Van Hollebeke Ingrid
  30 november 2021 at 12:22

  Ik doe graag mee voor mijn kleinzoons echt iets voor hen 🤞

 • Reply
  Simone wiersma
  30 november 2021 at 11:56

  Ik loot graag mee voor de switch

 • Reply
  Willem van Aarle
  30 november 2021 at 10:14

  Zou hem graag winnen voor de switch

 • Reply
  Michoe Emanuelson
  30 november 2021 at 09:50

  Wij doen graag mee voor de Switch. Eindelijk een spel dat onze dochter leuk vindt en onze zoon niet. Geen gedoe dus wie mag spelen, haha

 • Reply
  Hullebus wilfried
  30 november 2021 at 09:32

  ik waag mijn kans voor mijn schat van een kleindochtertje,ze zou blij zijn met Spirit: Lucky’s big adventure om op haar nintendo switch te spelen

 • Reply
  elisabeth timmermans
  30 november 2021 at 08:53

  ik doe graag mee voor mijn kleinzoon voor de nintendo switch

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.