12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar Game reviews

{ Game Review } | Knockout City op de Nintendo Switch

knockout city
De Nijhofjes

Trefbal! Knockout City is terug en wel op de PlayStation, Xbox en de Switch. Wij hebben het spel op de Nintendo Switch getest. Belangrijk om te weten is dat dit spel alleen online te spelen is, je hebt dus een internetverbinding nodig.

Trefbal! Knockout City is terug en wel op de Playstation, Xbox en de Switch. Wij hebben het spel op de Nintendo Switch getest.

Knockout City: Trefbal

Het spel draait om het gooien van een bal (of medespeler) en in de basis is het makkelijk. Er is 1 knop om te gooien en 1 knop om te vangen. Je kan vrij rond lopen door de kleurrijke levels en het doel is je tegenstanders met de bal te raken zodat jij of jouw team een punt krijgen. 10 punten en je hebt gewonnen. Klinkt makkelijk toch? Maar nee…dat is het toch niet.

Trefbal! Knockout City is terug en wel op de Playstation, Xbox en de Switch. Wij hebben het spel op de Nintendo Switch getest.

Chaos!

Het spel gaat best snel en je moet echt geconcentreerd zijn om het bij te houden. Je hebt nog knoppen om tegenstanders te beuken zodat ze de bal uit hun handen laten vallen en om aan de kant te duiken. Gelukkig hoef je alleen maar over een bal een te lopen die op de grond ligt om hem op te pakken. En dat terwijl er ballen op je gegooid worden. Er zijn meerdere spel modus zoals 3v3 of ieder voor zich met 4 spelers.

Je kunt ook met vrienden een team vormen en zo met elkaar spelen. Spelers kunnen zich ook zelf tot een bal oprollen, zodat teamleden ze als wapen in de strijd kunnen werpen tijdens dynamische matches.

Trefbal! Knockout City is terug en wel op de Playstation, Xbox en de Switch. Wij hebben het spel op de Nintendo Switch getest.

Pimp je karakter

Ook zijn er enorm veel outfits, kapsels, gliders, taunts, KO-effecten en nog veel meer kopen. Ja, ik zei kopen. Want net zoals in Fortnite kun je veel uitgeven aan uiterlijk. En je wordt er geen betere speler van! Maar dat weerhoudt veel spelers niet ervan om dingen niet te kopen. Ook kun je een seizoenspas kopen zodat je speciale uiterlijke vertoningen kunt vrij spelen.

Bekend recept, nieuwe smaak

Het spel is eigenlijk een online multiplayer arena spel waarbij jij je tegenstander zo snel mogelijk moet uitschakelen. Trefbal met een Fortnite sausje zeg maar. Er zijn veel van dit soort spellen, maar het grote verschil is dat je hier geen mensen gaat doden. Nee, je gooit ze dus af met een bal!

Dikke hit!

Dat Knockout City een dikke hit is, is wel duidelijk. Nadat Knockout City twee weken geleden is uitgebracht op 21 mei, maakten Velan Studios en EA Originals op 4 juni bekend dat meer dan 5 miljoen unieke spelers zich hebben gestort op de actievolle dodgeball game. Dit is slechts het begin, want er komt nog veel meer nieuwe content aan!

Go or No Go

Voor ons is dit spel voor de oudere gamers (10+), zeker een GO. Vanaf die leeftijd hebben de meeste gamers wel het motorisch vermogen om dit spel redelijk te kunnen spelen. Voor de jongere gamers vraagt dit spel net iets te veel van ze. Een groot voordeel van dit spel is dat het natuurlijk maar ballen zijn waar je de andere speler mee elimineert.

Knockout City Facts

 • Leeftijd: vanaf 10 jaar (PEGI leeftijd 7 jaar)
 • Multiplayer functie aanwezig: ja, tot en met 8 spelers
 • Genre: Sport – Vechten
 • Console: Nintendo Switch, Xbox en PlayStation
 • Taal: Engels
 • Releasedatum: mei 2021
 • Adviesprijs: € 19,99 en te koop in de Nintendo E-shop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.