Zuid-Holland Zwembad

De leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland

Het is prachtig weer en dat betekent buiten zwemmen! In deze blog een overzicht van de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland.

Yes! Langzaamaan kunnen we na lange periode van thuisblijven weer leuke activiteiten buitenshuis gaan oppakken. En wat wil je met de warme dagen nou liever dan lekker naar het buitenzwembad? Ideaal vermaak voor de kinderen maar ook heerlijk voor jezelf! In deze blog een overzicht van de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland.

Waaraan moet een buitenzwembad voldoen?

Als echte zwembadfanaat moet een buitenzwembad voor mij wel aan een paar voorwaarden voldoen. Allereerst moet er wel echt een zwembad zijn. Dat wil zeggen, ruimte om te spelen, maar bijvoorbeeld ook om lekker baantjes te trekken. Belangrijk vind ik het, dat ook kleintjes veilig kunnen spelen in bijvoorbeeld een ondiep bad of een peuterbassin. En natuurlijk zeker niet onbelangrijk is de ruimte om lekker te zonnen. Een ruimte ligweide is wat mij betreft onmisbaar!

Zelf groeide ik op in het Zuid-Hollandse Leidschendam, waar Zwembad de Fluit één van de weinig zwembaden in de buurt was met een groot buitenbad, een peuterbassin en een ruime ligweide. Wij kwamen daar dan ook heel veel toen we jong waren. Later heb ik er zelf ook nog gewerkt en waren de zomermaanden altijd een feestje, want in het buitenbad hangt altijd een hele gezellig ontspannen sfeer. Helaas is na de verbouwing van het zwembad het buitenbad opgeofferd voor een compleet nieuw gebouw. Wat mij betreft een enorm gemis, maar gelukkig woon ik inmiddels in een andere woonplaats en grappig genoeg, aan de overkant van het buitenbad!

Het is prachtig weer en dat betekent buiten zwemmen! In deze blog een overzicht van de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland.

De lijst: de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland

In deze lijst vind je op alfabetische volgorde van plaatsnaam de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland. Check van tevoren zelf de openingstijden en de mogelijke beperkingen die een buitenzwembad hanteert (bijvoorbeeld door Corona). Heb jij nog fantastische aanvullingen op deze lijst? Laat het me weten in een reactie!

Zwembad Dordrecht

Gelegen tussen de jachthaven in Dordrecht is het Wantijbad echt een plaatje om te zien. Dit buitenbad is prachtig ruim opgezet en heeft meer dan genoeg ruimte voor jong en oud.

Zwembad Hillegom

In de Bollenstreek is er natuurlijk geen buitenzwembad bekender dan De Vosse. Dit 50-meter buitenbad heeft diverse duikplanken en glijbanen, maar er is ook een hele gave waterspeeltuin.

Zwembad Leiden

Zwembad de Vliet is ook al jaren een begrip in de regio. Naast een 50-meter buitenbad is er ook een peuterbad en ruime ligweide. En niet onbelangrijk: je kunt er gratis parkeren!

Zwembad Leimuiden

Heb je geen opsmuk nodig en wil je gewoon lekker je baantjes zwemmen? Dan kun je prima terecht bij De Kleine Oase in Leimuiden. Dit kleinschalige buitenbad heeft een ruime ligweide en een diep en een ondiep bad.

Zwembad Mijnsheerenland

Recreatieoord Binnenmaas is wel echt een aanrader. In de 4 verschillende buitenbaden kun je je prima vermaken maar dit recreatieoord echt een tip voor een hele dag weg. Met de attracties, de grote speeltuin (beiden tegen betaling) en de kinderboerderij (gratis) kan iedereen zijn lol op.

Zwembad Nieuwerkerk aan den IJssel

Het Polderbad opent bij goed weer ook haar buitenbad. Naast een groot bad met glijbanen is er ook een ondiep bad en een afgeschermd gedeelte voor de kleinste bezoekers met een peuterbassin en ruime ligweide.

Zwembad Nieuwveen

Buitenzwembad de Aarweide is ook een aanrader. Met drie verschillende buitenbaden, een apart kinderbad en diverse speelelementen voor de kleintjes, is dit een plek waar je prima een dagje op de ruime ligweide kunt vertoeven.

Zwembad Reeuwijk

Naast dat je in Reeuwijk natuurlijk heerlijk in natuurwater kunt zwemmen bij de Reeuwijkse Plassen, is Zwembad de Fuut een fijn alternatief als je liever naar het zwembad gaat.

Zwembad Ridderkerk

In de zomerperiode is bij Zwembad de Fakkel in Ridderkerk naast het subtropische binnenbad ook het buitenbad geopend. Met 4 verschillende buitenbaden is er genoeg te doen voor jong en oud.

Zwembad Rotterdam

Midden in het centrum van Rotterdam kun je buitenzwemmen in het buitenbad van het Van Maanenbad. Let wel op: bij dit bad is er weinig buitenruimte. Je kunt er dus echt alleen maar zwemmen.

Zwembad Schoonhoven

In Schoonhoven vind je buitenbad ‘t Wilgerak, een ruim opgezette buitenlocatie met 3 verschillende zwembaden en een apart afgezet gedeelte voor de kleintjes.

Zwembad Stellendam

Hoewel veel Nederlanders denken dat het al Zeeland is, ligt Stellendam mooi nog in Zuid-Holland. In de zomer kun je terecht in ‘t Zuiderdiep om zowel binnen als buiten te zwemmen.

Zwembad Wassenaar

Natuurlijk kun je niet om het Tikibad bij attractiepark Duinrell heen. Dit zwembad is de afgelopen jaren weer helemaal verbouwd en nu kun je ook buiten genieten van diverse glijbanen en attracties.

Zwembad Wateringen

Al jarenlang is Zwembad de Waterman een begrip in het Westland. Voor mij extra speciaal omdat mijn vader daar jarenlang heeft gewerkt maar voor alle anderen een heerlijk kleinschalig buitenbad met ruime ligweide.

Zwembad Zoeterwoude

Zwembad de Haasbroek in Zoeterwoude is een kleinschalig buitenzwembad met een 25-meterbad, peuterbadje en ligweide.

Zoals eerder gezegd: heb je aanvullingen van buitenzwembaden in Zuid-Holland die echt niet op deze lijst mogen ontbreken, laat de naam dan in een reactie achter. Zo niet, wens ik je deze zomer heel veel plezier toe in een van die buitenbaden. Laten we hopen op een prachtige zomer!
En wordt het toch niet zulk lekker weer, zoek dan eens een gaaf binnenbad op!

Het is prachtig weer en dat betekent buiten zwemmen! In deze blog een overzicht van de leukste buitenzwembaden in Zuid-Holland.
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.