Drenthe Vakantie in Nederland

Camping de Hondsrug in Drenthe: een aanrader voor families!

Wij bezochten vier sterren camping De Hondsrug in Eext. Lees hier hoe wij ons bezoek aan deze mooie kinderproof camping hebben ervaren.

Als de zon zich laat zien willen we graag naar buiten. Het liefst van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Lekker wandelen, de kinderen laten spelen in de speeltuin, een duik in het zwembad en dan na het avondeten nadat je de kinderen uit de zandbak hebt geplukt weer schoon en fris de caravan of tent in. Zelf klets je vervolgens nog iets te lang met de gezellige nieuwe buren en voor je het beseft is de dag toch echt al weer voorbij. Het leven op een camping is zo gek nog niet! Wij bezochten afgelopen zomer Camping de Hondsrug en ik vertel je er graag meer over.

Camping De Hondsrug

Afgelopen jaar hadden wij de luxe in de zomervakantie om naar twee echte familiecampings te gaan. Één daarvan was de vier sterren camping De Hondsrug in Eext. Eext ligt op de Hondsrug in Drenthe. Een mooi gebied met ruggen en dalen die zijn ontstaan in de ijstijd. Je kan hier uren wandelen en fietsen, maar er is in de omgeving ook genoeg te doen voor het hele gezin.

Ons Verblijf

Wij verbleven een week met het gezin in een stacaravan op een vaste plaats van vrienden. Zij kunnen vanaf 1 april tot en met 30 september genieten van deze heerlijke plek. Naast de vaste plekken vind je op De Hondsrug ook 5-persoons bungalows, 5 of 6-persoons chalets, 4 en 6-persoons stacaravans, ingerichte tenten, unieke 8-persoons luxe zandkastelen bij de grote zandspeelplaats en er is een speciaal veldje met Sheddie’s. Dit veldje wordt ook wel Sheddievillage genoemd en bestaat uit 3 Sheddies met in het midden een gezamenlijke buitenkeuken. Een Sheddie is een uniek knus verblijf geschikt voor twee personen.     

Wij bezochten vier sterren camping De Hondsrug in Eext. Lees hier hoe wij ons bezoek aan deze mooie kinderproof camping hebben ervaren.

Kamperen

Wanneer je camping de Hondsrug komt oprijden zie je vooral gezellige kampeerveldjes met ieder een eigen kleine speeltuin en sanitair op loopafstand. De kampeervelden zijn onder te verdelen in vaste plaatsen, seizoensplaatsen en toeristische plaatsen welke weer onder te verdelen zijn in standaard, comfort, comfortplus en comfortplus DeLuxe. Bij de laatste twee is er privé sanitair aanwezig, waarbij je een eigen badkamer hebt op de kampeerplek. Deze zien er netjes en groter uit dan onze eigen badkamer thuis.

Op de camping

Op de camping hoeven de kinderen zich zeker niet te vervelen. Onze kinderen kwamen snel naar de plek om iets te eten of drinken en voor wij het door hadden waren ze er alweer op uit met vriendjes. Wanneer wij bij ze wilden gaan kijken hoefden we niet ver te zoeken. Er zijn namelijk drie plekken waar bijna alle kinderen naartoe gaan om te spelen. Zo heb je de grote zandspeelplaats bij de Zandkastelen, waar de kinderen de hele dag kunnen spelen met water, zand, speeltoestellen en een kabelbaan. Hier vind je vooral de kinderen tot een jaar of 8. Dan is er het sportveld waar ze kunnen voetballen in de grote pannakooi, basketballen, volleyballen, tafeltennissen en springen op de grote airtrampoline. Als laatste grote plek is er nog het Pretplein. Hier vind je naast een speeltuin, het grote podium waar ’s avonds de avondverhalen worden gegeven, maar ook de talentenshow en musicals.

Recreatie Animatieteam

Het recreatieteam van camping de Hondsrug zit geen moment stil. Elke week is er een nieuw thema waarbij allerlei activiteiten worden georganiseerd die binnen dit thema passen. Kinderen kunnen onder andere knutselen, meedoen aan talentenshows, musicals, vossenjachten en sport en spel voor het hele gezin.

Zwembad op Camping de Hondsrug

Of het nou regent of dat de zon schijnt je kunt altijd gaan zwemmen. Er is namelijk zowel een overdekt zwembad bij de receptie als een openluchtzwembad te vinden bij de grote zandspeelplaats. Het overdekte zwembad is niet al te groot en voelde voor mij al snel te druk. Ook de kinderen gingen liever naar het openluchtzwembad waar ze geen genoeg kregen van de grote waterglijbaan. Een voordeel hier is dat er een apart afgescheiden peuterbad is met speeltoestellen en een zonneweide. Wel moet je er rekening mee houden dat er in beide zwembaden geen toezicht is.

Go!

Als ik het aan de kinderen zou overlaten dan zouden ze heel graag terug willen naar deze camping en ik kan ze geen ongelijk geven. Ze hebben zich super vermaakt met elkaar en met vakantievriendjes en bleven liever op de camping dan dat ze eropuit wilden gaan.

Lees hier meer informatie en reviews van bezoekers van deze camping.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.