Attractieparken Overijssel

All inclusive attractiepark de waarbeek: onze ervaring

KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

We mogen weer wat meer buitenshuis ondernemen. Yes, daar zijn we wel aan toe! Met het pinksterweekend voor de deur checkte ik snel de mogelijkheden voor een dagje uit met de twee oudste kinderen. Via een online veiling ‘won’ ik tickets voor een schappelijke prijs voor familiepretpark De Waarbeek. Snel hebben we de tickets verzilverd op de website en ons eerste echte dagje uit van 2021 stond gepland. Op naar het mooie Twente om pretpark de Waarbeek eens te gaan bezoeken!

Familiepretpark de Waarbeek 

Familiepretpark de Waarbeek is gelegen in de bossen net buiten Hengelo (Overijssel). Het park bestaat dit jaar al 97 jaar. Van een theetuin met vijvers en een speeltuintje (1923) is dit terrein door de jaren heen uitgebreid tot het park wat het vandaag de dag is. De rodelbaan, eigenlijk een achtbaan, is gebouwd in 1930 en is nog steeds in werking. De achtbaan is ook meteen de oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld. Toch een leuk feitje! Je vindt de rodelbaan direct bij binnenkomst en is ook de eerste attracties die we als gezin gedaan hebben. Er reed slechts 1 karretje waar maximaal 4 personen in kunnen. Je moet wat geduld hebben maar het ritje is zeker de moeite waard. Het park is compact, ze noemen het zelf knus, en op het terrein staan allemaal oude kermisattracties. Hier er daar met een sprookjesfiguur langs de kant van de attractie. Mocht je hier als kind al ooit zijn geweest dan zul je het pure nostalgie noemen, ik vond het ietwat vergane glorie. De kinderen zagen dit totaal niet en genoten volop van alle attracties, en dat is voor mij het allerbelangrijkste!

Familiepretpark de Waarbeek is gelegen in de bossen net buiten Hengelo (Overijssel). Het park bestaat dit jaar al 97 jaar.


De attracties in Familiepretpark de Waarbeek

Als ik het heel kort door de bocht zou moeten uitleggen dan is het eigenlijk een grote kermis met veel verschillende attracties in een bosrijke omgeving. De nostalgische rodelbaan had ik al benoemd. Onze dochter van 7 genoot van de spannende attracties als de Hully Gully, de rups en de twister. Met onze dochter van 5 zaten we gezellig samen in de eendencarrousel, de botsauto’s en de oldtimers. Voor de allerkleinsten zijn zeker ook attracties te vinden zoals het treintje, de draaimolen en de carrousel met Disneyfiguren. Zo was er voor ieder wat wils. Gezien de weersvoorspellingen (code geel) was het waarschijnlijk erg rustig in het park. Dit park is het leukste om te bezoeken met een lekker zonnetje omdat bijna alle attracties in de buitenlucht staan. Door de rust waren de wachtrijen kort en mochten de kinderen vaak nog een rondje extra blijven zitten. Wel werden attracties die naast elkaar stonden om en om door een medewerker bediend. Of dit op echt drukke dagen ook het geval is weet ik niet. Na een uur of 4 hadden we alle attracties meerdere malen bezocht!

Familiepretpark de Waarbeek is gelegen in de bossen net buiten Hengelo (Overijssel). Het park bestaat dit jaar al 97 jaar.

All inclusive pretpark

Sinds kort heeft het pretpark nieuwe eigenaren die het stokje hebben overgenomen van ‘Adje’ (die van Paul de Leeuw). Zij hebben het all inclusive concept geïntroduceerd waarbij je voor een prijs kunt spelen, eten en drinken. Een all-in ticket kost 15,50 voor personen vanaf 3 jaar op de website van de Waarbeek zelf. Ik heb, door het meedoen op een ticket veilingsite, slechts 7,50 per kaartje betaald! Een koopje dus voor een all-in dagje weg. Parkeren kost je 4,95 per auto. Behalve de entree kun je je gehele verblijf onbeperkt koffie, thee, limonade, fruit, belegde broodjes, soep, friet, snacks (3 soorten), sausjes en waterijs pakken. Er staan 2 rode huisjes op het terrein waar je drinken kunt pakken en in het midden van het park vind je de snackbar. Ik vond zowel het drinken als het eten van prima kwaliteit, warm en vers en nogmaals: je mocht zoveel pakken als je wenste.

Is het park Coronaproof?

Het park was pas vier dagen weer geopend na de lange sluiting als gevolg van corona. Van de coronamaatregelen is in het park zelf nog bar weinig te merken en dat is wel een aparte ervaring. Want mondkapjes zijn alleen in overdekte gebouwen verplicht, dat komt neer op de entree en de toiletten. De verf die vorig seizoen de looproute en afstanden in de rijen nog aangaf is slechts nog vaag zichtbaar. Mensen, in hun enthousiasme van een dagje weg, vergeten de 1,5 meter regel snel als ze in een wachtrij staan. Bij iedere attractie stond netjes een flacon met schoonmaakmiddel, maar ik heb niet een medewerker de flacon daadwerkelijk zien gebruiken. Dit viel vooral op bij de rodelbaan waar iedere 2 minuten een ander gezin dezelfde stang in het (enige) karretje vasthad zonder schoonmaak. De broodjes en snacks werden wel netjes individueel verpakt maar iedereen drukt op dezelfde knopjes bij de koffieautomaten. De overdekte attracties zoals het theater en de speelhal mochten nog niet open volgens de laatste maatregelen. Er hangen wel overal dispenser met handgel! Laten we het erop houden dat het voor publiek en medewerkers nog even wennen en telkens aanpassen is. 

Familiepretpark de Waarbeek is gelegen in de bossen net buiten Hengelo (Overijssel). Dit all inclusive pretpark is leuk voor kinderen.

Go or No Go

Ga zeker een bezoek brengen aan dit park in Twente als je in de buurt woont of als je in de regio op vakantie bent. Ik zou er geen uren voor om rijden, daarvoor zijn er nog legio andere parken te vinden. De attracties zijn vooral leuk voor kinderen vanaf 110 cm want dan mogen ze bijna overal zelfstandig in. Zijn ze kleiner dan moet/mag je als ouder telkens mee. Zijn je kinderen boven de 10 jaar dan zullen ze niet heel veel uitdaging vinden in dit attractiepark.
Het park is vrij compact wat ik een voordeel vind met kleinere kinderen. Vanuit het midden van het park geïnstalleerd aan een picknicktafel kon ik ze bijna overal volgen. De wachtrijen waren kort en de kinderen mochten vaak nog een extra rondje blijven zitten.

Gezien de tijd dat de attractieparken gesloten moesten blijven vind ik persoonlijk dat er wel wat meer onderhoud gepleegd had kunnen worden. Dit zit hem met name in een likje verf, het bijhouden van het groen en het feit dat er een aantal attracties buiten gebruik waren. Overweeg je een bezoek aan pretpark de Waarbeek, check dan vooral of je online een ticket met korting kunt scoren en vergeet niet vooraf te reserveren.
Meedoen aan een online veiling voor pretpark de Waarbeek kan op deze ticketveiling site!

Ik wens je alvast veel plezier! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.