Huis & Tuin

Zo vind je de perfecte lamp voor elke ruimte

Soms kan het een uitdaging zijn om een leuke lamp te vinden voor op de speelkamer of kinderkamer. Lees deze tips en je vind je lamp snel!

Soms kan het een uitdaging zijn om een leuke lamp te vinden voor op de speelkamer of kinderkamer. Ik spreek uit ervaring, want ik ben menig winkel en bouwmarkt ingewandeld om leuke lampen te vinden, maar zonder succes. Gelukkig ben ik ook dol op online shoppen en dat heeft me dus wél geholpen. Ik word namelijk wel blij van lekker veel keuze. Nu weet ik dat dat lang niet voor iedereen geldt, dus om je te helpen zet ik wat tips voor je neer om sneller je perfecte lamp te vinden.

Plafondlampen

Ben je op zoek naar een plafondlamp? Houd er rekening mee dat plafondlampen vaak de centrale verlichting van je ruimte is. Heeft de plafondlamp als doel om ook daadwerkelijk de ruimte goed te verlichten, dan kun je het beste kiezen voor een platte plafonnière. Deze geven namelijk beter en gelijkmatiger verlichting voor de hele ruimte, zodat je zo min mogelijk donkere hoeken overhoudt. Wil je graag bepaalde hoeken goed uit kunnen lichten, dan kun je kiezen voor een plafonnière met draaibare spots.
Wil je graag een plafondlamp die vooral jouw interieur een boost geeft? Een echte eyecatcher? Dan is een hanglamp in de meeste gevallen de juiste keuze. Houd er dan wel rekening mee dat deze dus minder goed de hele ruimte kan verlichten. Stel dat je deze op een kinderkamer wil hangen, dan kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een aparte bureaulamp erbij te nemen, zodat je kind voldoende licht heeft bij het maken van huiswerk.

Wandlampen

Wandlampen geven ontzettend veel sfeer aan je ruimte. Het licht dat vanuit de wandlamp op de muur schijnt staat heel warm. Het is bijvoorbeeld de ideale lamp om ‘s avonds aan te doen als je een klein lampje aan wil hebben. Tegenwoordig zie je steeds meer wandlampen terugkomen in het interieur en wij begrijpen wel waarom dus!
Er zijn trouwens ook echt hele leuk wandlampen te koop voor kinderkamers, zoals bijvoorbeeld het aapje hieronder op de foto of het wolkje voor iets kleinere kinderen.

Vloerlampen

Een vloerlamp kan ook de ideale oplossing zijn als je in een bepaalde hoek van de ruimte meer licht wil, bijvoorbeeld bij het bureau van je kind. Wil je graag naast functioneel licht ook sfeervol licht, kies dan voor een vloerlamp met een dimmer, zodat je de lamp in kunt stellen qua felheid. Dit kan uiteraard ook met Smart lampen, mocht je in huis bijvoorbeeld Philips Hue lampen hebben.

Kleine lampjes

Wil je graag een klein los lampje, bijvoorbeeld voor naast het bed van je kindje? Dan is een ledlampje ideaal. Ledverlichting verbruikt weinig energie en geeft toch veel licht. Daarnaast is het grote voordeel dat ledverlichting niet warm wordt. Zo heb je dus een veilig lampje voor bij het bed en stel dat je kind hem vergeet uit te doen, dan kan dit dus geen kwaad.


Foto’s van Bijenkorf.nl





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.