Inspiratie

Wat zijn jouw dagelijkse verwenmomentjes?

Hoe lief ben jij voor jezelf? Een manier om lief te zijn voor jezelf is door dagelijks een paar verwenmomentjes te plannen.

Hoe lief ben jij voor jezelf? Hopelijk heel lief, want zeg nou zelf, dat verdien je, toch? Een manier om lief te zijn voor jezelf is door dagelijks een paar verwenmomentjes in te lassen. Dat hoeven maar hele kleine dingetjes te zijn, als je ze maar doet met één enkele reden: omdat jij het fijn vindt. Jij, en niemand anders, want al is het goed om zo nu en dan eens aan een ander te denken, zorgen dat je zelf gelukkig bent is ook heel belangrijk. Heb jij al dit soort dagelijkse momentjes in je leven, en waar bestaan deze uit?

Een momentje voor jezelf

Zeker wanneer je het erg druk hebt, is het belangrijk om voldoende tijd voor jezelf in te ruimen. Even niks of niemand aan je hoofd, even tot rust komen. Dit soort momenten ontstaan niet altijd vanzelf, waardoor je al snel het gevoel kan krijgen ‘nooit eens rust te hebben’. Is dat bij jou het geval? Plan dit soort momentjes dan gewoon in gedurende de dag. Al is het maar zo hier en daar vijf minuutjes. Ben je er zelf heel duidelijk over dat je dan even niet gestoord wilt worden. Als je jezelf hier goed aan houdt, zal je zien dat je omgeving dat ook doet.

Wat voor soort momentjes dat kunnen zijn? Begin eens met iedere dag een keer (of twee, drie…) rustig koffie drinken. Een kopje koffie zetten en opdrinken kost je precies een minuut of vijf, al kun je dat natuurlijk ook best een beetje rekken. Zorg dat je koffiecups in huis hebt met smaakjes die je écht lekker vindt, en ga er eens bewust voor zitten om je kopje op te drinken en ervan te genieten. Een apparaat als de Dolce Gusto is bij uitstek geschikt om verwenmomentjes mee te creëren, omdat er juist voor deze machine heel veel verschillende soorten varianten beschikbaar zijn die binnen no time in je kopje zitten.

Lees een boek, ga in bad

Natuurlijk zijn er nog veel meer verwenmomentjes voor jezelf die je in een dag kunt stoppen. Een half uurtje rustig een boek lezen, bijvoorbeeld. Uitgebreid in bad gaan, of je favoriete serie kijken. Of misschien vind je even een uurtje rustig sporten wel een ideaal verwenmoment? Het maakt niet uit wat je doet, of je nu actief bezig bent of juist even helemaal niks doet, het gaat erom dat je zo nu en dan precies doet wat jij, en jij alleen wilt. Een beetje tijd voor jezelf, daar knapt iedereen van op.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.