Huis & Tuin

4 tips om de slaapkamer van je kind te restylen

Hoog tijd dus om die kinderkamer eens goed onder handen te nemen? Hier geef ik je een aantal tips hoe je dat restylen aan kunt pakken.

Is je baby in de afgelopen jaren uitgegroeid naar kleuter en vervolgens naar tiener? Dan is de kans groot dat hij of zij de huidige slaapkamer nu helemaal niet leuk meer vindt. Dat lichtblauw is echt niet meer stoer genoeg en dat roze behang was toch echt iets voor toen je kindje nog lief en onschuldig was. Bovendien ontwikkelen kinderen langzaam maar zeker ook een eigen smaak en voorkeur. Hoog tijd dus om die kinderkamer eens goed onder handen te nemen. Hier geef ik je een aantal tips hoe je dat aan kunt pakken.

1.     Maak er een gezamenlijk project van

Toen je kindje nog niet geboren was, kon je lekker zelf alles uitkiezen (eventueel samen met je partner). Maar inmiddels heeft je zoon of dochter ook echt wel eigen ideeën als het aankomt op het inrichten van de slaapkamer. Daarom is het misschien een leuk idee om dit project samen op te gaan pakken. Zodat er uiteindelijk een kamer komt waar je kind enorm tevreden mee is. En jullie ook gezellig veel tijd samen hebben kunnen doorbrengen gedurende het restyle-proces.

2.     Laat je kind een moodboard maken

Je ziet het wel eens bij tv-programma’s over wonen terug: het maken van een moodboard. Zoiets kan ook een heel goed idee zijn voor het slaapkamerproject van je kind. Geef je kind een stapel tijdschriften of laat hem of haar een middagje op internet rondstruinen om zo verschillende afbeeldingen te verzamelen. Op die manier krijg je heel snel en duidelijk inzicht in wat je kind graag zou willen. En lukt het hem of haar echt niet om zo’n moodboard te maken? Dan kan je altijd nog wat voorbeelden van mogelijke stijlen voor kinderkamers laten zien.

3.     Maak een verbouwplan

Nu eenmaal de wensen van je zoon of dochter duidelijk zijn, is het tijd om een daadwerkelijk bouwplan te maken. Je kunt hierbij zo gedetailleerd te werk gaan als jullie zelf willen. Denk hierbij aan de kleuren verf of het soort behang en de meubels die in de nieuwe slaapkamer moeten komen. Leer je kind ook dat zo’n verbouwing geld kost en laat duidelijk zien wat de kosten zijn voor alle afzonderlijke spullen en materialen. Bespreek het ook als dingen gewoonweg te duur zijn om aan te schaffen.

4.     Aan de slag!

Wat is er nu leuker dan ook samen aan de slag gaan met het verbouwen en restylen van de kinderkamer? Oké, je zoon of dochter kan natuurlijk lang niet alles maar misschien is het wel grappig om hem of haar bijvoorbeeld een oud kastje te laten schilderen in de gewenste kleur. Of je kind te laten helpen bij het verwijderen van het oude babybehang.

Uiteindelijk kan het opknappen van een kinderkamer behoorlijk wat geld kosten. Zeker als je ook nog constructieve aanpassingen aan de kamer gaat doen. Misschien komt er een dakkapel om de leefruimte van je kind in zijn of haar slaapkamer verder te vergroten? Mocht je deze verbouwplannen hebben, maar is het saldo van je spaarpot niet toereikend? Dan kun je online berekenen wat een lening eventueel zou kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de werkzaamheden en kun je de kamer van je kind volledig naar wens verbouwen, restylen en inrichten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.