Educatief Uitstapjes met je kids

Wat voor soort escape rooms zijn er in Nederland?

Escape rooms zijn populair in Nederland onder uiteenlopende doelgroepen. Hier volgt een kennismaking met de variatie in escape rooms.

Escape rooms zijn populair in Nederland onder uiteenlopende doelgroepen. Bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, maar ook voor vriendengroepen en voor gezinnen. Het is een uitje dat dan ook voor jong en oud geschikt is. Het aantal escape rooms neemt bovendien alleen maar toe, zodat er in heel Nederland aanbod is, zoals escape room Rotterdam. Er zijn bovendien allerlei verschillende thema’s om een geweldig groepsuitje te beleven. Hieronder volgt een kennismaking met de variatie in escape rooms.

Variatie in setting

De setting van iedere escape room is anders van opzet. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te ontsnappen uit de kelders van een kerk. Op het moment dat de deur van de kelder achter je in het slot valt, begint de spanning al te stijgen. Los het mysterie op met de inzet van je creatieve geest en door samen te werken. Er wachten raadsels en hersenkrakers om de weg naar de vrijheid te vinden. Er zijn in Nederland ook ruimtes die ingericht zijn rond een bepaald thema, zoals een gevangenis, boerderij, kluis of onderzeeër.

Variatie in aantal personen

Voor wat betreft het aantal personen zijn er ook verschillende escape rooms in Nederland beschikbaar. Het is doorgaans zo dat het een groepsuitjes is, maar er zijn opties om met zijn tweeën in een ruimte opgesloten te worden. Het komt echter vaker voor dat escape rooms geschikt zijn voor deelname van drie tot zes personen. Zo zijn er ook opties om met een grote groep vrienden tegelijk verdeeld in twee groepen te ontsnappen. Wil je met meer dan honderd mensen een unieke beleving ervaren dan zijn digitale escape rooms daarvoor perfect.

Variatie in doelgroepen

Het bezoeken van een escape room is een avontuurlijk uitje voor kleine en grotere groepen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een spannend avontuur te beleven in een escape room met het gezin. Dat is ideaal om een gezinsuitje eens een andere wending te geven en echt tijd met elkaar door te brengen. Het is als je dit uitje met je gezin wilt doen wel aan te raden om even op de leeftijd te letten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van een minimale leeftijd voor kinderen. Dat heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van de raadsels, mysteries en puzzels. Escape rooms zijn overigens voor bedrijfsuitjes een perfecte manier om teambuilding eens op een andere manier vorm te geven. Het voordeel is bovendien dat een escape room te combineren is met andere leuke activiteiten. In dat geval is het mogelijk om een arrangement te boeken. Bijvoorbeeld met een leuke workshop, zoals het leren distilleren van gin. Of om aansluitend of voorafgaand een fietstocht te maken. Zo is het eveneens een optie om het bedrijfsuitje af te sluiten met een borrelarrangement of door er een diner aan vast te plakken.

Variatie in moeilijkheidsgraad

Het voordeel van de escape rooms in Nederland is, dat er variatie is op het gebied van de moeilijkheidsgraad. Je kan het jezelf en de rest van de groep heel moeilijk maken door te kiezen voor de hoogste moeilijkheidsgraad. Wil je meer zekerheid om op tijd te ontsnappen uit de ruimte, waarin je zit opgesloten dan is het ook mogelijk om voor een gemiddelde moeilijkheidsgraad te kiezen.

Escape rooms op locatie

Wat ook een mogelijkheid is, is om een escape room op een eigen locatie te doen. Denk aan een escape room op het kantoor van je bedrijf! Of een escape room in de favoriete kroeg van een vriendengroep! Bij de escape room op locatie van uitjesbazen.nl is álles mogelijk. De groep moet zien te ontsnappen uit een gijzeling, en dat lukt natuurlijk alleen maar met goed teamwork. Er zijn al veel grote bedrijven en groepen die deze manier van een escape room spelen gedaan hebben en allen zijn super positief. De reviews van deze groepen vind je ook op de site van uitjesbazen.nl.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.