Inspiratie

Rust vinden in een druk bestaan: tips om weer tot jezelf te komen

Vergeet niet dat het belangrijk is om rust te vinden in je drukke bestaan. Hoe je dat aanpakt? Dat ontdek je met onze rust tips.

We hebben allerlei afspraken, moeten veel to do’s afvinken en stellen hoge eisen aan onszelf. Vind je het moeilijk om alle ballen hoog te houden? Vergeet niet dat het belangrijk is om rust te vinden in je drukke bestaan. Luister daarom goed naar jezelf en denk aan momenten van ontspanning. Hoe je dat aanpakt? Dat ontdek je met onze tips.

Ga regelmatig op vakantie

Een uitmuntende manier om te ontspannen is met een vakantie. Hoewel we het best begrijpen dat je geen tijd of geld hebt om er meerdere keren per jaar voor een lange periode op uit te trekken, doelen we juist ook op korte tripjes. Ga bijvoorbeeld eens een weekendje weg, met je partner, een goede vriend(in) of gewoon in je eentje. Het is net waar je zin in hebt! Dat kan gewoon in de buurt, lekker makkelijk. Bezoek het mooie eiland Ameland, waar je je geen moment hoeft te vervelen en tegelijkertijd juist tot rust komt. Met een overnachting in een fijn hotel Ameland ben je in no time weer de oude. Vergeet niet om jezelf helemaal in de watten te leggen tijdens zo’n reisje. Een heerlijk diner in restaurant Nobel Ameland mag ook niet ontbreken, waar je bijvoorbeeld de lokale specialiteiten kunt proberen. Met een goed glas wijn erbij is de avond compleet.

Trakteer jezelf op een dagje uit

Naast een weekendje weg kun je ook denken aan een uitje met de duur van één dag. Bepaal waar jij het gelukkigst van wordt. Ga bijvoorbeeld naar de sauna, boek een massage of breng de dag door in een zwembad. Je kunt verder denken aan een lange wandeling of een bezoek aan de bioscoop. Probeer in ieder geval de rust op te zoeken. Zo is winkelen tevens een leuke tijdsbesteding, maar kun je er juist ook gestrest van raken. Dat kun je daarom beter uit de weg gaan als je merkt dat je hoofd te vol zit. Al blijven we erbij: deze keuze is voor iedereen weer anders!

Momenten inlassen waarop je niet bereikbaar bent

We moeten in deze samenleving altijd maar aan staan en bereikbaar zijn. Dat vraagt veel van ons! Durf daarom van tijd tot tijd die telefoon gewoon eens weg te stoppen – een hele avond lang bijvoorbeeld. Binnen je gezin kun je afspreken dat je niet gestoord wilt worden als je je koptelefoon op je hoofd hebt, om maar een voorbeeld van een afspraak te schetsen. Dat is namelijk meteen voor iedereen duidelijk.

Durf vaker nee te zeggen

Meer tijd voor jezelf nemen heeft vaak ook te maken met vaker nee durven zeggen. Probeer het gewoon eens uit! Je zult al gauw merken dat mensen helemaal niet zo raar reageren, terwijl je daar vooraf misschien zo bang voor bent. Het zorgt voor een prettigere balans in je leven: dat is veel waard.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.