10 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen DIY

{ Review } | Stuff-A-Loons Uitbreiding: Stuff-A-Mals

De Nijhofjes

Toen we de vraag kregen of het ons leuk leek om ballonnen te versieren was het eerste wat in ons op kwam: ‘feestje!’
Bij het versieren van ballonnen denk ik gelijk aan verjaardagen of een leuke bezigheid voor een kinderfeestje. In corona tijden gaat dit natuurlijk wat lastiger, maar dat betekent niet dat we er geen feestelijke bedoeling van mogen maken. Vol enthousiasme zeiden we ja en namen we de 3 nieuwe uitbreidingspakketten in ontvangst. Pipp (4) en Tyke (12) gingen met de Stuff-A-Loons uitbreidingspakketten (Stuff-A-Mals) aan de slag.

{ REVIEW } | STUFF-A-LOONS UITBREIDING: STUFF-A-MALS

Deze blog gaat over de uitbreidingspakketten voor de Stuff-A-Loons Maker Station. Ben je er helemaal nog niet bekend mee? Go or No Go testte ook de Maker Station, je leest het hier in een review.

{ REVIEW } | STUFF-A-LOONS UITBREIDING: STUFF-A-MALS

Stuff-a-Mals – Wild Animals

Het leuke aan deze uitbreiding is dat de ballonnen voorgedrukt zijn met het gezicht van een wil dier. Er zijn drie verschillende wilde dieren. De Tijger, De Zebra en de Olifant. We beginnen met het maken van de Olifant, want die heeft een slurf en dat vindt Pipp wel heel erg grappig. We vullen de ballon eerst met confetti en andere decoratie materiaal, zoals kleine balletjes, welke allemaal mee geleverd worden. Voor de olifant houden we het hoofdzakelijk bij de grijs tinten, gevolgd door zilveren en witte accessoires. Als de ballon gevuld is gaan we hem oppompen. Dit vindt Pipp nog wel spannend, ‘als die maar niet knapt!’ Als hij de juiste formaat heeft maken we hem dicht met een sluit clip.

Stuff-a-Mals - Wild Animals
Stuff-a-Mals - Wild Animals

Daarna kunnen we hem versieren met de Olifant accessoires. Naast de slurf mogen de grote oren niet ontbreken. Je kan de Accessoires vast maken met de bijgeleverde plakkertjes. Let goed op, want eenmaal geplakt is vast! Bij elk dier hoort een passende ballon houder. Het leuke van deze houders is dat het een klein lichaampje is van je dier. Dit geeft een erg komisch effect als je de ballon weg zet. Uiteraard maakten we ook de andere twee dieren. De zebra kreeg wel een erg coole hanenkam. Helaas hadden we de clip van de olifant niet helemaal juist er op gedaan, want toen we onze mooie olifant op de foto wilden zetten was de ballon al aardig leeggelopen. Des al niet te min bleef het een leuk ballonnen-vriendje, ook al waren de verhoudingen nou niet helemaal meer optimaal.

Inhoud van Wild Animals :

 • 6 x Ballonnen met wilde dieren print
 • 2 x transparante ballonnen
 • Dubbelzijdige plakkertjes
 • 3 x Confetti
 • 3 x Balletjes van polystyreen
 • 3 x Kartonnen versiering (1 set voor elk dier)
 • 3 x Wilde dieren standaarden
 • 4 x Sluit Clips

Stuff-a-Mals – Farm Animals

Ook de Farm Animals uitbreiding heeft voorbedrukte ballonnen en ook dit keer zijn het weer drie verschillende diersoorten. De koe, de kip, en een schaap. Dit keer lopen we weg met de kip, of kuiken (de meningen thuis waren verdeeld). Hij valt in ieder geval lekker op met zijn gele kleur. Helemaal omdat de beide andere dieren zwart wit zijn.

Stuff-a-Mals - Farm Animals

Inhoud Farm Animals :

 • 6 x Ballonnen met boerderijdieren print
 • 2 x transparante ballonnen
 • Dubbelzijdige plakkertjes
 • 3 x Confetti
 • 3 x Balletjes van polystyreen
 • 1 x Zwart gekruld lint
 • 3 x Kartonnen versiering (1 set voor elk dier)
 • 3 x Boerderijdieren standaarden
 • 4 x Sluit Clips

Stuff-a-Mals – Mythical Creatures

Deze uitbreiding is zeker favoriet! Zowel Pipp (4) als Tyke (12) waren onder de indruk van deze vrolijke uitbreiding. Het zat hem niet alleen in de vrolijke kleuren, maar ook vooral in het idee dat je van je ballon een draak kon maken. Zowel een prachtige roze meisjes draak als een stoere groene jongens draak. De eenhoorn was bij ons een groot feest, want die ontplofte voordat hij klaar was waardoor we een vrolijke confetti bende in de kamer hadden.

Stuff-a-Mals - Mythical Creatures

Inhoud van Mythical Creatures

 • 6 x Ballonnen met mythische wezens print
 • 2 x transparante ballonnen
 • Dubbelzijdige plakkertjes
 • 4 x Confetti
 • 2 x Balletjes van polystyreen
 • 3 x Kartonnen versiering (1 set voor elk wezen)
 • 3 x Mythische wezens standaarden
 • 4 x Sluit Clips

Hoe werkt Stuff-A-Loons?

Voor het creëren van je eigen ballon heb je dus de Stuff-A-Loons Maker Station nodig. De station oogt zeer vrolijk en en is de basis voor je Stuff-A-Loon ballonnen. De basis heeft plek voor 4 bewaarkokertjes waar je jouw confetti, glitters, balletjes of andere fillers voor in je ballon kan opbergen. Als je alles klaar hebt staan kan je een ballon plaatsen in de voorgevormde ballonkoker. Als je deze geplaatst hebt, druk op de pomp. De ballon zuigt vacuüm in de ballon koker waardoor hij open gaat staan. Zo kan je makkelijk je ballon vullen met leuke decoratie. Als je de ballon gevuld hebt verwijder je hem uit de koker en plaats je hem op de pomp. Zo kan je jouw gevulde ballon oppompen. Als hij groot genoeg is, kan je de ballon versieren met 1 van de leuke uitbreiding pakketten.

Voor wie is het geschikt?

Wij dachten dat het echt een leuke bezigheid zou zijn voor onze kinderen. Oké, we hadden zeker verwacht dat we Pipp (4) moesten helpen en dat we hier en daar bij Mees (8) moesten bij springen. Maar ook Tyke (12) lukt het niet om de maker station zonder hulp te gebruiken. Het werkt ook best wel ingewikkeld, maar als je het eenmaal onder de knie hebt – dit moet echt een beetje op gevoel en dus met veel geduld – dan is het te doen. Het ging ook de eerste paar keren goed mis en er knapte hier en daar een ballon tijdens het oppompen of tijdens het versieren. Het was dan ook papa die vooral te hulp moest schieten en uiteindelijk de ballonnen aan het maken was. Het is Tyke uiteindelijk wel zelf gelukt.

Stuff-a-Mals

Hoewel het geadviseerd wordt vanaf 8 jaar, denk ik dat je op deze leeftijd wel veel hulp van een ouder nodig bent. Op zich prima, het is natuurlijk een leuke bezigheid om samen te doen. Als je eenmaal de juiste balans gevonden hebt is het echt leuk! Ballonnen en kinderen gaan vaak goed samen, oké er zijn uitzonderingen, maar dat is alleen in de ene film met die clown, sssttt.

stuff-a-loon

Leuk voor kinderfeestjes

Ik begon de blog al met het idee dat het versieren van ballonnen erg leuk is voor kinderfeestjes. Ik had ook al een beeld in mijn hoofd dat er meerdere kinderen aan tafel zitten die allemaal hun eigen ballon maakten. Op zich zou dit ook prima kunnen, maar dan adviseer ik wel aan de ouders om van te voren even goed tijd te investeren in hoe alles werkt. Op de een of andere manier hielden niet alle ballonnen het lang vol nadat ze klaar waren. Mogelijk waren deze niet helemaal goed afgesloten. Zo liep een ballon snel leeg of knapte er een tijdens het versieren (te hard opgepompt). Als je eenmaal de juiste verhouding gevonden hebt dan kan het een leuke bezigheid zijn. Wees niet bang voor wat rommel, want we vonden dagen na het gebruik nog steeds confetti in huis! Kort om, dagen lang een feestelijke stemming in Huize Nijhof.

Go or No Go

Stuff-a-Loons is een leuke bezigheid voor de creatieve en geduldige kinderen, tenminste als ze hem zelf willen maken. Als papa en of mama het niet erg vinden om te helpen, dan kan het helemaal een feestje worden. Vooral de uitbreidingpakketten die veel kleur hebben doen het erg goed bij onze kinderen. Ik begrijp dat helemaal, hoe meer kleur, hoe meer vrolijkheid in huis. En laten we dit in deze tijden nou net nodig hebben! Als je als ouder zelf niet erg vindt om hier en daar bij te springen zijn deze uitbreiding pakketten echt leuk voor een kinderfeestje . Zeker als je ook nog eens een thema feestje geeft.

Stuff-a-Mals review recensie

De ballonnen zijn ook super leuk om weg te geven als cadeau: klein knuffeltje er in, wat slingers, of centjes voor de jarige! Het kan een leuke manier zijn om je cadeau nog specialer te verpakken. Als je fan bent van Stuff-A-Loons dan zijn deze uitbreidingspakketten zeker een GO!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.