10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief

{ Review } | Pirates Crossfire van SmartGames

Linda - Go or No Go

Ben jij op zoek naar een uitdagend, leuk én leerzaam spel dat je kind vanaf 7 jaar zelfstandig kan spelen? Dan zijn de SmartGames spellen honderd procent een aanrader. In deze review lees je meer over Pirates Crossfire van SmartGames.

Meer SmartGames

Voor we over gaan op de speluitleg en onze conclusie en mening over Pirates Crossfire, wijs ik je er graag op dat we meer leuke SmartGames spellen gereviewed hebben, dus check deze ook vooral even zodat je de leukste voor jouw kind eruit kunt kiezen!

Ben jij op zoek naar een leerzaam spel dat je kind vanaf 7 jaar zelfstandig kan spelen? In deze review: Pirates Crossfire van SmartGames.

Hoe werkt Pirates Crossfire van SmartGames

Bij Pirates Crossfire heb je het spelbord, piratenschepen, marineschepen en rotsen. Het spel heeft meerdere spelvormen, die ik zo kort nog even uitleg.
Je kunt Pirates Crossfire op maar liefst vijf niveaus spelen, namelijk Starter, Junior, Expert, Master en Wizard. Uiteraard is het verstandig om rustig te beginnen met Starter, zodat je doorkrijgt hoe het spel werkt.
De schepen hebben allen kanonnen aan de zijkanten van het schip en daar is het spel dan ook op gebaseerd. Wanneer een schip in de vuurlijn van een kanon staat, wordt deze beschoten.

Ben jij op zoek naar een leerzaam spel dat je kind vanaf 7 jaar zelfstandig kan spelen? In deze review: Pirates Crossfire van SmartGames.

Zoals ik al aangaf, zijn er verschillende spelvormen:

 • VREDE: De piratenschepen en marineschepen moeten zo geplaatst worden, dat ze met hun kanonnen geen andere boot neer kunnen schieten.
 • PIRATEN WINNEN: De piratenschepen schieten op de marineschepen, maar andersom niet.
 • MARINE WINT: De marineschepen schieten op de piratenschepen, maar andersom niet.
 • TOTALE OORLOG: Chaos! Alle schepen kunnen door minstens één vijandelijk schip beschoten worden.

Goed om te weten is dat je nooit je eigen schepen neer kunt schieten. Je kunt dus een marineschip in de vuurlijn zetten van een ander marineschip.
Daarnaast zijn er twee rotsen in het spel, waar de boten ook niet overheen kunnen schieten.

Iedere spelvorm kun je op alle vijf de niveaus spelen, dus als je kiest voor VREDE, kun je deze spelen vanaf Starter tot en met Wizard.

Go or No Go

Het kan soms even flink puzzelen zijn tot je bij de juiste oplossing komt. Bij de makkelijkere spelvormen krijg je natuurlijk meer hints, maar toch kunnen ze nog behoorlijk lastig zijn omdat je niet weet welke kant een schip op gericht is. Dat moet je dus nog zelf uit zien te vogelen. En hoe hoger het niveau, hoe minder hints.
Pirates Crossfire is geschikt vanaf zeven jaar, maar zeker ook voor tieners echt nog uitdagend. Het spel krijgt van ons een dikke GO, aangezien ook in dit spel van SmartGames plezier en leerzaam weer perfect gecombineerd wordt.

Pirates Crossfire Facts

 • Adviesleeftijd: vanaf 7 jaar
 • Aantal spelers: 1
 • Speelduur: 20 – 30 minuten
 • Aantal opdrachten: 80
 • Adviesprijs: € 22,99 en online o.a. te koop via de webshop van SmartGames en bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.