Inspiratie

PCR-test: deze coronatest heb je nodig op vakantie!

Lekker op vakantie naar het buitenland? Zorg dan wel voor een negatieve PCR-test, voordat je voor een gesloten deur komt te staan...
Arno - Go or No Go

Met een beetje geluk mogen we deze zomer weer naar het buitenland om lekker van de zon te genieten. Landen als Cyprus, Uruguay en Turkije kun je misschien beter nog even vermijden, maar er zijn steeds meer landen waar het de goede kant op gaat en waar je heerlijk op vakantie kunt. Het is dan wel handig als je op tijd beschikt over een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat.

Doe een coronatest

Om momenteel naar het buitenland te kunnen reizen dien je een PCR-test met internationaal erkend reiscertificaat te doen, zodat je kunt aantonen dat je geen corona hebt. Je kunt bij Spoedtest.nl een test laten uitvoeren door gecertificeerde medewerkers, volgens de standaarden van het RIVM. Je krijgt de uitslag van de PCR-test al na enkele uren, inclusief een wereldwijd erkend reiscertificaat. Jezelf laten testen kan in een van de ruim 70 vestigingen in Nederland. Dus er zit altijd wel een testlocatie bij jou in de buurt. Mocht je interesse hebben: met deze kortingcode krijg je een leuke korting: SPOEDTEST10IF.

Welke coronatesten zijn er?

Er bestaan verschillende testen die iets zeggen over corona, maar deze zijn niet allemaal even goed geschikt om het coronavirus goed en snel aan te tonen. Antigeenonderzoek geeft bijvoorbeeld een stuk minder zekerheid dan een PCR-test en een negatieve ademtest is oké, maar bij een positieve uitslag moet je altijd nóg een test doen. Alle goedgekeurde tests worden samen NAATs genoemd: ‘Nucleic Acid Amplification Tests’.

PCR-test is de gouden standaard

Er zijn verschillende NAAT-testen, zoals PCR, LAMP, TMA, RT-PCR en mPOCT. De PCR-test wordt over het algemeen beschouwd als de meest geschikte test. Het RIVM noemt de PCR-test zelfs de ‘gouden standaard’ onder de coronatesten. Het is ook de test die de GGD afneemt in de teststraten. Een negatieve PCR-test uitslag zal je dan ook toegang geven tot de meeste landen: check echter voor de zekerheid altijd de reiswebsite van de overheid!

Is een negatieve test genoeg?

Jee, oftewel: ja en nee. In principe is de uitslag genoeg, maar je moet dat natuurlijk wel duidelijk kunnen aantonen. Let erop dat je een document kunt overleggen dat in ieder geval aan de volgende punten voldoet:

  • testtype: zoals gezegd moet het een NAAT-test zijn (zoals de PCR-test).
  • testresultaat: uiteraard moet het resultaat negatief (of ‘niet gedetecteerd’) zijn.
  • naamsgegevens: deze moeten overeenkomen met de gegevens in je paspoort.
  • datum: in de meeste landen mag de testuitslag niet ouder zijn dan 72 uur. Check dit goed vooraf!
  • oorsprong: op het document moet vermeld staan welk instituut of laboratorium de test afnam.

Als jouw document aan al deze dingen voldoet, is het nog steeds van belang dat je ruim voor vertrek nogmaals de site van Nederlandwereldwijd checkt: het kan zo zijn, dat de eisen veranderd zijn, dat het reisadvies is aangepast of dat je nog aanvullende documenten nodig hebt.

PCR-test: snel en veilig op reis

De uitslag van een PCR-test is er al binnen enkele uren. Als je dus een test doet op de dag vóórdat je op vakantie vertrekt, zit je altijd goed. Natuurlijk beschermt een negatieve testuitslag je niet tegen corona; het ‘veilig’ slaat dan ook niet op jouw gezondheid, maar op die van je medepassagiers. Als we er allemaal voor zorgen dat we zelf veilig blijven, houden we ook elkaar veilig. Hou vol allemaal, en alvast een hele fijne vakantie gewenst!





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.