Reistips

Met je kinderen naar de camping – deel 2

Anjetha

In de vorige blog gaf ik je al tips over het voorbereiden op een kampeervakantie met kinderen. Waar moet je op letten met boeken, wat neem je mee en hoe overleef je de autorit naar de camping toe. In deze blog geef ik je een paar praktische tips voor een geslaagde vakantie. Natuurlijk heb je niet alles in de hand, want stel het is slecht weer, of je krijgt pech op vakantie. Of wat als je ziek wordt. En ik heb een paar super leuke kampeerspullen voor kinderen. 

Wat als het regent op de camping

Kamperen is natuurlijk het leukste als het mooi weer is. Maar vooral wanneer je een kampeervakantie in Nederland hebt, kan je wel eens pech hebben en slecht weer krijgen. Wanneer jij hebt gekozen voor een camping met veel (binnen) faciliteiten is dat meestal geen probleem. Met een overdekt zwembad, indoorspeeltuin en uitgebreide animatie overleef jij die regendagen wel. Wanneer je op een camping verblijft met minder faciliteiten dan wordt een dag regen al gauw erg vervelend, want hoe houd je de kinderen dan bezig. 

Om te beginnen is het belangrijk dat je kampeermiddel goed onderhouden is. Dit voorkomt lekkage in je tent of caravan, want niets is vervelender dan dat al je spullen nat worden. Vergeet ook niet om een regenjas of poncho, een goede paraplu en een pioniersschepje mee te nemen. Door een flinke plensbui kunnen enorme plassen en waterstromen ontstaan. Met een pioniersschepje kan je een geultje graven zodat het water weg kan stromen naar een put.

Zorg ook voor leuke spelletjes waarmee je je kan vermaken. Yathzee, Rummikub en kaartspelletjes zijn bij ons altijd een succes. Maar er zijn zoveel andere leuke spellen, neem er een paar mee en je komt de regenachtige middag wel door.
Je kan natuurlijk ook een dagje weg gaan, misschien is er wel een leuk museum of overdekt zwemparadijs in de buurt.

Pech op de camping/ reisverzekering

Pech op vakantie, helaas hebben wij daar aardig wat ervaring mee. Vooral onze zomervakantie van 2019 in Luxemburg was een behoorlijk pech vakantie. Op de heenweg was het bijna 40 graden, ergens ter hoogte van zuid Limburg kwamen we erachter dat we onze stoelen vergeten waren. Dus we kochten onderweg 2 veel te dure nieuwe stoelen zodat we tenminste konden zitten. In de brandende zon werden deze op een parkeerplaats in de overvolle auto gepropt.

Vlak na aankomst op de camping, na het opzetten dan de tent wilde ik even snel wat eten gaan halen. Maar de auto had het begeven en gaf geen enkel teken van leven meer. Een paar behulpzame buren kwamen ons wat boodschappen brengen. Gelukkig waren wij goed verzekerd voor ANWB pechhulp in het buitenland, we belden de alarmlijn en de volgende ochtend kwam de Luxemburgse ANWB langs op de camping. Helaas met slecht nieuws, met het resultaat dat de auto werd afgespeeld en we deze een week kwijt waren. Maar gelukkig werden we geweldig geholpen door de ANWB en kregen we een beest van een luxe huurauto. Achteraf gezien geen straf.

Zorg voor een goede reisverzekering als je gaat kamperen.
Een goede reisverzekering is geen overbodige luxe.

In de laatste week van de vakantie kreeg onze zoon, toen nog 1,5 jaar de waterpokken. Onze dochter had ze net vóór de vakantie al gehad, dus we hadden we al op gerekend. Op deze camping was geweldig kindersanitair met een goede babyruimte. 2 Keer per dag badderde we hem in de havermout tegen de jeuk. Omdat de arme man toch wel ziek werd van de waterpokken, en koorts kreeg zijn we een paar dagen eerder naar huis gegaan.

Zorg er voor wanneer je naar het buitenland op vakantie gaat met de auto voor een goede pechhulp verzekering via de ANWB of een andere instantie. Een goede reisverzekering, met dekking van medische kosten in het buitenland is wat mij betreft echt een essentie. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Met een reisverzekering kan je voorkomen dat je met een enorme rekening komt te zitten.  Bel in geval van pech, ziekte of erger altijd het alarmnummer van je verzekering. Zij  zullen je helpen, advies geven en zorgen dat je bij de juiste arts terecht komt. Ook schade of diefstal aan je (kampeer)spullen is goed te verzekeren, vaak voor maar een paar tientjes per jaar.

Medicijnen die je mee moet nemen als je gaat kampen.
Ga goed voorbereid kamperen.

Leuke/handige (kinder)spullen

In mijn vorige blog vertelde ik al dat je vaak enorm veel spullen meesleept naar de camping, vooral met kinderen. Een hele verhuizing. Een paar dingen zijn echt onmisbaar, zoals een goede reisapotheek. Op internet vind je wanneer je even zoekt kant en klare printbare checklisten zodat je alle belangrijke medicijnen niet vergeet. Je bent maar wat blij met deze spullen in je standaard uitrusting in geval van hoofdpijn, verkoudheid of diarree. Bij winkels zoals de Action en Xenos vindt je in de zomer vaak een uitgebreid assortiment met leuke, en handige kampeerbenodigdheden. Voor onze kids hebben we een complete set van stoeltjes, servies en slaapzakken van Obelink gekocht met een geweldig leuk design.

De slaapzakken van Obelink
De slaapzakken van Obelink. Zijn ze niet geweldig?

Onze dochter is inmiddels wel zindelijk, overdag is het dichtsbijzijnde toiletgebouw dus prima. Maar midden in de nacht is het voor niemand leuk om in je pyama met je zaklamp met een slaapdronken kind naar de wc te moeten lopen. Voor deze situaties, of hoge nood hebben wij daarom een toiletemmer gekocht voor in de vouwwagen. Het is een groot ding om mee te nemen, maar ik ben er desondanks erg blij mee. Ook voor komende zomer, wanneer we onze zoon zindelijk willen gaan maken, zal deze emmer goed van pas komen. Ze zijn te koop in diverse soorten in maten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een chemisch toilet, maar denk dat ook alle vloeistoffen die je mee moet nemen.

In mijn volgende blog geef ik je tips over het onderhouden van je kampeermiddel, het vinden van een goede stalling en het winterklaar maken van je kampeermiddel en spullen. 


Lees ook: Camping tip in Nederland!
en Meivakantietips

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.