Huis & Tuin

Lente! Tijd voor deze 6 schoonmaakklusjes die je eeuwig uitstelt

Er zijn van die klusjes in en om het huis die je soms nét iets te lang uitstelt. Nu het weer lente is kun je er niet meer onderuit.

Er zijn van die klusjes in en om het huis die je soms nét iets te lang uitstelt. Omdat je er simpelweg geen zin in hebt of omdat het weer niet echt uitnodigend werkt. Nu het eindelijk weer lente is kun je er niet meer onderuit. Tijd voor de volgende 6 klusjes!

1. Ramen wassen

Moet je regelmatig met je neus tegen het raam staan om even te dubbelchecken of het nou regent of dat je ramen nou gewoon zo smerig zijn? Tijd om daar eens even wat aan te doen. Nu de temperaturen weer oplopen kun je eindelijk weer je ramen wassen! Ja… ook gewoon tussen de buien door!

2. Auto wassen

Zeg eens eerlijk, hoe lang is het geleden dat je de auto écht van top tot teen – of van antenne tot band – hebt schoongemaakt? En dan hebben we het niet over een snelle rit naar de wasstraat, want je auto wassen én stofzuigen kun jij nog véél beter zelf!

3. Dakgoten controleren en leegmaken

Dit zijn van die dingen die je niet snel doorhebt, en al helemaal niet als je in het winterseizoen veel binnen bent geweest. Toch is het belangrijk dat je de dakgoten regelmatig even controleert en alle bladeren verwijdert om verstoppingen en schade te voorkomen.

4. Matten kloppen

Kleine kans dat je überhaupt een mattenklopper in huis hebt, maar dat wil nog niet zeggen dat je dit klusje kan overslaan. Je ziet het wellicht niet, maar matten zitten echt bomvol met zand. Even flink tegen de muur kloppen of met je voet tegen aanschoppen, en je zal zien wat voor Sahara er uitkomt!

5. Terras schoonmaken

Voordat we heerlijk van het zonnetje kunnen genieten in de tuin is het wel zo fijn als het terras ook weer mooi aan kant is. Met andere woorden, onkruid krabben, meubels schoonmaken en tegels schoonspuiten met de hogedrukreiniger! Misschien niet de leukste klusjes, maar als het eenmaal opgeknapt is, is het pas écht genieten!

6. Beddengoed buiten hangen

Dit is niet eens een vervelend klusje om te doen, maar wel eentje die je misschien weer even vergeten was. Zodra het lekker zonnig is, is het heerlijk om je beddengoed even buiten te laten luchten. Aan de droogmolen, of gewoon lekker uit het raam. Wat zal je lekker slapen daarna!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.