Opvoeding & Ouderschap

Brain Balance Journal voor tieners

brain balance journal

Ze komen weer steeds meer. Die ‘echte’ gesprekken of spontane lachbuien. En dat is precies wat mijn kinderen ook nog missen nu de school beperkt open is. En ook wat ik zelf miste in de coronatijd, waar je maar met 1 persoon bij elkaar op bezoek mocht. Hoe ga je om met het gemis van contact en doelen nu alles stil staat?

Prioriteiten stellen

Mijn dochter zegt dat ze even met haar vriendin wil afspreken ‘omdat ze in een dipje zitten’. Daar schrik ik toch een beetje van. Als ik dan subtiel vraag, hoe dat komt, zegt ze, ‘haar moeder zeurt steeds zo’. Ze zitten ook steeds op die mobiel. Al die perfecte mensen op Instagram, de leukste challenges op YouTube en de grappigste foto’s op snapchat. Dus ik besluit om eens terug te gaan naar de basics. Met haar. Telefoontijd wordt maximaal 3 uur per dag. Ik wil graag gesprekken over hoe het met haar gaat. Of dat ze zelf een beetje op onderzoek uit gaat. Best lastig, veertien zijn. Ik heb het idee dat ik haar wat wil helpen hierbij. Iets met prioriteiten stellen en kiezen voor je eigen geluk. En hoe je dat dan doet….

Brain Balance Journal

Tijdens mijn (zelf opgelegde) schermtijd, zag ik ook een Brain Balance Journal voor tieners (en zelfs voor kleinere kids). Op een leuke dagboekachtige manier kijken naar je eigen gedrag en gewoontes. Zelf had ik de volwassen editie voor me liggen. Per seizoen zelfs een andere kleur en editie. Wat heerlijk duidelijk en simpel word je meegenomen zeg! Simpele opdrachten over waardoor je kunt leren jouw brein relaxt te worden en blijven. En zonder het schooljuf gevoel te krijgen. Charlotte Labee heeft een bak aan levenservaring en kan helder uitleggen, dus volg haar ook vooral op de socials. Ze is flink aan de weg aan het timmeren. Door mijn enthousiasme sloeg mijn puber toch ook het boek maar open. En wat bleek…ze bleek al heel veel te weten en doen! Ook een mooie beloning dus.

Brain Balance Journal voor tieners (en zelfs voor kleinere kids). Op een leuke dagboekachtige manier kijken naar je eigen gedrag en gewoontes.

Doel bereikt

Natuurlijk is het niet wijs om anderen (ook je kinderen niet) te gaan verkondigen hoe je moet leven. Heb je het zelf allemaal op orde dan? Ze vinden natuurlijk ook iets van jou. En ja, iedereen heeft zijn eigen tempo en stijl om door het leven te gaan. Wat door dit journal wel gebeurt, is dat het bespreekbaar wordt. Met mijn puber heb ik leuke open gesprekken. Ik wil dat ze zichzelf vraagt waarom ze iets wel of niet doet. En dat ze zelf een keuze heeft. Dat ze zich bewust is van haar gedrag en wat dit met anderen doet. En of ze hulp nodig heeft. We kunnen elkaar zo makkelijk een beetje helpen door naar elkaar te luisteren. Dus tijdens een kopje thee vroeg ze opeens “Ben jij gelukkig, mam?”. Leuk om daar samen over te kunnen kletsen.


logo


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.