5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | De Zoete Zusjes gaan op vakantie

Yes, er is een nieuw boek uit van de YouTube sterretjes Saar en Janna, beter bekend als de Zoete Zusjes: De zoete zusjes gaan op vakantie.
KirstenR
Laatste berichten van KirstenR (alles zien)

Yes, er is een nieuw boek uit van de YouTube sterretjes Saar en Janna, beter bekend als de Zoete Zusjes. Mijn dochters kijken graag naar de avonturen van de dames en als ik de vriendenboekjes erop nasla zijn de dames ongekend populair. Dit verlate verjaardagscadeau voor mijn dochter speelt zich af op Ameland, en laat dit nu ons favoriete Waddeneiland zijn! Begin April is dit boek uitgekomen en viel deze ook op onze deurmat. 

Wij zijn de zoete zusjes!

“Wij zijn de zoete zusjes weer en vandaag gaan we wat superleuks doen”! Zo beginnen de video’s van de zusjes Saar en Janne de Zoete. Grote broer Bram maakt ook onderdeel uit van het gezin en is af en toe te zien in de video’s. Papa Benjamin de Zoete bedenkt challenges en filmt veel avonturen. Mama Hanneke de Zoete maakt ook video’s waarin ze knutselt, bakt of een nieuw product uitprobeert. Ook is ze de schrijfster van ‘de zoete zusjes gaan op vakantie’ en eerder verschenen titels zoals ‘woensdagmiddag met de zoete zusjes’, en ‘de zoete zusjes zoeken een schat’.

De zoete zusjes gaan op vakantie 

De buitenkant van het boek nodigt gelijk al uit tot openen en lezen. Het is heel kleurrijk, hardcover en voelt stevig aan. De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Iris Boter en zijn herkenbaar uit de eerder verschenen boeken. Het boek heeft in totaal 10 hoofdstukken en iedere avond lees ik een hoofdstuk voor aan de kinderen. Zowel mijn dochters van 7 en 6 als mijn zoon van 2,5 luisteren geboeid. Mijn oudste dochter zit in groep 3 en kan met een beetje hulp zelf het boek lezen. Ook in het boek vind je op bijna elke pagina wel een passende tekening. Het boek is een feest der herkenning voor iedereen die weleens op Ameland is geweest. De veerboot, de vuurtoren, het juttersmuseum en het natuurcentrum; ze staan allemaal in het boek. Maar ook als je het eiland niet kent of nog nooit van de zoete zusjes hebt gehoord krijg je meteen zin in de vakantie met dit zomerse leesboek. Ik ga niet te veel verklappen over de inhoud van het boek maar het is een avontuurlijk verhaal op Ameland geworden. Buiten dat het een lekker leesboek is, is het ook leerzaam; waar staat de afkorting ‘TV-TAS’ ook alweer voor? 

Yes, er is een nieuw boek uit van de YouTube sterretjes Saar en Janna, beter bekend als de Zoete Zusjes: De zoete zusjes gaan op vakantie.

Oordeel van de kinderen 

Ook de kinderen zijn super enthousiast over dit nieuwste boek van de zoete zusjes. In een van de recentere video’s konden ze al zien dat de familie het een en ander beleefd heeft op het eiland. Meteen ontstond de vraag wanneer we ons favoriete eiland weer gingen bezoeken. Dit zal augustus gaan worden. Er staat ook nog een leuke DIY-opdracht in het boek, dus de voorpret kan beginnen!

De zoete zusjes gaan op vakantie Facts


Lees ook de volgende boek recensies:
Twitch en de vlucht van de ijsvogel
Wolvenkinderen
Friet Flamingo
Boe zegt de koe
Marie boe

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.