4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Zullen we vriendjes zijn?

Linda D

Heb je mijn blog over het boek “de draak die niet van vuur hield” laatst gelezen? Dan weet je wellicht nog dat ik meer boeken aan jullie zou gaan laten zien. Vandaag is het tijd voor het tweede prachtige boek van uitgeverij Lemniscaat. De titel van dit boek luidt “Zullen we vriendjes zijn?” De kaft (hardcover) laat een heel snoezig plaatje zien van twee haasjes die enigszins verlegen tegenover elkaar staan. Wellicht herken je Hazeltje al? Dit haasje is met name bekend van “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Een behoorlijk bekend boek en ook op televisie is Hazeltje regelmatig te spotten.

Wellicht herken je Hazeltje al? Dit haasje is bekend van “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Nu in een nieuw boek: zullen we vriendjes zijn?

Hazeltje

Siem herkende Hazeltje ook direct, dus zijn aandacht was in ieder geval al getrokken! Tegenwoordig luistert ook Sofie (3 maanden oud) regelmatig mee, wanneer Siem en ik een boekje lezen. Zo gezellig! En weet je wat ik nóg leuker vind? Wanneer Siem voorleest aan Sofie. Hij kan nog niet lezen, maar heeft een enorme fantasie. Een mooi prentenboek als deze nodigt uit tot het prikkelen van die fantasie en zo verzint hij de meest wilde verhalen. Als we het boek zelf al vaker gelezen hebben, dan weet hij meestal letterlijk het verhaaltje na te vertellen. 

Wellicht herken je Hazeltje al? Dit haasje is bekend van “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Nu in een nieuw boek: zullen we vriendjes zijn?

Het verhaal – Zullen we vriendjes zijn

Het verhaal gaat over Hazeltje die enorme zin heeft om te spelen, maar “Grote Haas” heeft het helaas te druk. Hazeltje mag wel even alleen gaan spelen, als hij maar belooft om niet te ver weg te gaan. Wanneer hij in een waterplas keek, leek het of dat hij een vriendje zag. Maar nee hoor, dat was hij gewoon zelf. Hetzelfde gebeurde bij het zien van zijn schaduw. Niet veel lol te beleven dus. Totdat hij een verrassing tegen kwam in de heidestruiken! Het was een echt iemand! Daar stond ze, Sterre het wolkenberghaasje. Ze vroeg aan Hazeltje of hij vriendjes wilde zijn en samen wilde spelen. Dat wilde hij maar al te graag! Na vele spelletjes te hebben gespeeld, was Sterre opeens verdwenen. Toen het echt tijd was om naar huis te gaan, vroeg Hazeltje zich af of hij zijn vriendinnetje nog eens terug zou zien. 
Thuis vertelde hij dat hij zo fijn gespeeld had, toen ze een geluid hoorde. Dit prachtige kinderboek heeft een verrassend en fijn einde. 

Wellicht herken je Hazeltje al? Dit haasje is bekend van “Raad eens hoeveel ik van je hou”. Nu in een nieuw boek: zullen we vriendjes zijn?

Go or No Go

Een boek met fantastische tekeningen, mooie kleuren en een warm verhaal over vriendschap sluiten. Het is geschreven door Sam Mc Bratney en de tekeningen zijn gemaakt door Anita Jeram.  
Het boek is ook heel erg geschikt als kraamcadeau of een verjaardag voor zowel jongens als meisjes. 
Dit boek geven wij een GO!

Zullen we vriendjes zijn? Facts

  • Titel: Zullen we vriendjes zijn?
  • Schrijfster: Sam Mc Bratney
  • Illustrator: Anita Jeram
  • Uitvoering: Hardcover
  • Uitgeverij: Lemniscaat
  • Verschijningsdatum: Februari 2021
  • Prijs: € 14,95 en online te koop bij bol.com
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.