5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Boeken

{ Boekrecensie } | Ontdek… Dierenbaby’s

Linda D

Er zijn miljoenen dieren op aarde. Ze eten allerlei verschillende dingen en leven op allerlei verschillende plekken. Maar ze krijgen allemaal jongen. Al hebben ze allerlei verschillende manieren om die baby’s groot te brengen. Dat laatste is exact waar het boek “ontdek… dierenbaby’s” over gaat.

Boordevol weetjes!

Wist jij bijvoorbeeld al dat het jong van een blauwe vinvis ongeveer 7 meter lang is en 2500 kilo weegt bij zijn geboorte? Of dat een kangoeroejong slecht 1 cm lang is bij de geboorte, om vervolgens in de buidel groter te worden? Zo kunnen wij inmiddels nog veel meer weetjes delen! Het boek telt namelijk 28 pagina’s en staat daarmee boordevol met interessante weetjes over dieren en hun baby’s. Deze weetjes worden krachten bijgezet door de meest prachtige, kinderlijke tekeningen en wekken zeker weten de interesse van je kindje(s). 

Dieren hebben allerlei verschillende manieren om baby’s groot te brengen. Dat laatste is exact waar het boek “ontdek… dierenbaby’s” over gaat.

Maak kennis met het maagbroederkikkervrouwtje

De meeste informatie was zelfs voor ons als ouders echt nieuw en daardoor extra leuk om samen te lezen. Er wordt verteld hoe de jongen worden grootgebracht en hoe lang ze bij hun ouders blijven. Of dat ze juist lijken op hun ouders of er totaal anders uit zien. Dat de eieren van een zeeschildpadvrouwtje helemaal alleen uitkomen op het strand vond Siem heel gek. Hoe kan het nou dat hun moeder gewoon terug de zee in gaat en hen achter laat? Anderzijds, dat een maagbroederkikkervrouwtje (goed woord ook!) haar eieren opeet, in haar maag bewaart en na zes weken uitspuugt werd toch ook wel bijzonder bevonden. 

Voordat ik alle bijzondere weetjes en verhalen al verklap, zal ik het hierbij laten! 😉 Maar het moge duidelijk zijn dat er nog heel veel te leren valt over dieren en hun baby’s. Op de laatste pagina vind je nog een duidelijke inhoudsopgave en vind je eenvoudig terug op welke pagina er over welk dier wordt verteld.

Dieren hebben allerlei verschillende manieren om baby’s groot te brengen. Dat laatste is exact waar het boek “ontdek… dierenbaby’s” over gaat.

Gor or No Go

Wij zijn heel enthousiast over dit boek en hopen op een vervolg! Dit is namelijk een soort kennis die je meestal niet opdoet op school of in reguliere boeken over dieren.
Onze dierenvriend vond het fantastisch en ik genoot dan weer van zijn reactie en de mooie plaatjes in het boek. Wij geven het boek dan ook een GO!
Het boek is geschreven door Martin Jenkens, met tekeningen van Jane Mc Guinness.

Ontdek… Dierenbaby’s Facts

 • Titel: Ontdek… Dierenbaby’s
 • Schrijver: Martin Jenkins
 • Illustrator: Jane Mc Guinness
 • Uitvoering: Hardcover
 • Uitgeverij: Lemniscaat
 • Verschijningsdatum: Februari 2021
 • Prijs: € 14,99 en online bij Bol.com te koop

Lees ook de volgende boekrecensies:
Zullen we vriendjes zijn?
Het verloren meisje
De zoete zusjes
Brain Balance Journal
Gouden Paarden reeks

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.